Чалга фешън - за хората, чието мислене е чалга

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Публикувай отговор
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Re: Чалга фешън - за хората, чието мислене е чалга

Мнение от WeeDichou »

Братле, нямам никакво намерение да водя спор с теб, защото от край време е ясно, че ти тровиш нормалния диалог.
Показах ти на какво базирам твърдението си (което е неоспорим факт). Както виждаш...все още не си превел аргумент, който оборва фактите, които изложих. Не може да ми казваш какви класации и проучвания да давам, защото ти не показваш други.
Ако можеш да оспориш простата математика...успех, но...все си мисля, че дори от гледната точка на мекотело(като теб)...2 линка > 0 линка
А...ето ти трети:
Country music has produced two of the top selling solo artists of all time. Elvis Presley, who was known early on as “the Hillbilly Cat” and was a regular on the radio program Louisiana Hayride,[2] went on to become a defining figure in the emergence of rock and roll. With 129.5 million albums sold, Presley is the top-domestic-selling solo artist in U.S. history. Contemporary musician Garth Brooks, with 128 million albums sold, is the second best-selling solo artist in U.S. history.[3]

While album sales of most musical genres have declined since about 2005, country music experienced one of its best years in 2006, when, during the first six months, U.S. sales of country albums increased by 17.7 percent to 36 million. Moreover, country music listening nationwide has remained steady for almost a decade, reaching 77.3 million adults every week, according to the radio-ratings agency Arbitron, Inc.[4][5]
:JC_spliff:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Kristo написа: Ето какво ще кажа - така и така си намерил тези данни, сумирай продажбите по стилове, но вкл. и изпълнителите които са под 22млн продадени албума, дори и да са продали 200-300 бройки, и тогава дай данни за най-водещ стил в САЩ. Тук са само най-продаваните 100 музиканти, но за да разберем за стила, трябва да покажеш за всички възможни изпълнителни в сащ статистика и да сметнеш за всеки стил по колко се падат като продажби.
пълни глупости ... не те знам на какви състезания по математика но си нямаш хал хабер от статистика това че ти си мислиш че така трябва .. общо взето нищо не значи :mrgreen: :salute:
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

WeeDichou написа: Като се изказваш неподготвен...си личи.
Когато те разобличат, обаче...хората с достойнство си признават, извиняват се, връщат си думите (емотиконите) назад и си посипват главата с пепел...
Спокойно...от доста време знам, че достойнството не е добродетел, която форумната характеристика на Кристо притежава...
Пийс
Евала, Дичо, добре му го каза и му навря муцунката в собственото му аки. Само дето все едно говориш на стена. Или не - от стените поне има полза.

От 69 дола сега ше се мъчи да докара вода (влючително идиотизми като тия математики по-горе), но няма да приеме, че му натри носа. Нищо, мене поне ме накефи на макс. Само така - има една мъдра пословица - "Задникът трябва да бъде ритан, за да знае какво точно представлява." Е, твоят ритник го бива :salute: :cheers:
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Оле, как ми навря муцунката... с тия глупости...

Ми прост народ, кво да очакваш... как да обяснявам с по-прости думи вече?

Ето ще го кажа с тва http://en.wikipedia.org/wiki/Billboard_200
Most top-ten albums[6]

* The Rolling Stones (36)
* Frank Sinatra (33)
* The Beatles (30)
* Barbra Streisand (30)
* Elvis Presley (27)
Most number-one albums[7]

* The Beatles (19)
* Jay-Z (11)
* Elvis Presley (10)

и т.н. да не изброявам всички статистики...

Какво друго да измисля пък сега? Турнета? http://www.toptenz.net/top-10-most-succ ... -tours.php - кой стил доминира....

Ам така, че Дичоу и другите индианци от племето, мога да ви кажа, че като ше твърдите нещо, проверете всички факти. Ти даваш 2 линка, аз давам 2 линка. Ако твърдиш нещо с категорично, дай всички линкове, и после прави изводи. Не знам що разчиташ само на продажбите и само на водещите в продажбите... и то некви отпреди 40-50г. изпълнители, песни и албуми...

Много се дразня да споря с идиоти и то в големи количества, приемете, че тоя път съм прав и няма как със 100% сигурност, не, нещо повече - няма как дори с 50% сигурност да се докаже, че днес кънтрито доминира в САЩ. Ако щете изпейте кънтри песен по тоя въпрос, но няма да промените фактите. Просто си оставате заблудени души.

Bite me.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Ще продължавам...само за да видя до къде може да стигнеш. (или мога да изгубя търпение по някое време). Все пак...ако не усетиш, когато се излагаш...никой не може да ти го подскаже.
1)
Kristo написа:
Ето ще го кажа с тва http://en.wikipedia.org/wiki/Billboard_200
Most top-ten albums[6]

* The Rolling Stones (36)
* Frank Sinatra (33)
* The Beatles (30)
* Barbra Streisand (30)
* Elvis Presley (27)
Most number-one albums[7]

* The Beatles (19)
* Jay-Z (11)
* Elvis Presley (10)

....

Не знам що разчиташ само на продажбите и само на водещите в продажбите... и то некви отпреди 40-50г. изпълнители, песни и албуми...
Аз разчитам на факти, а ти - на безкрайната ти възможност на мекотело...да се хлъзгаш измежду тях и да увърташ...
Поразгледай пак какво си цитирал и ми говори пак за некви от преди 40-50 години
Нито Strait, нито Brooks са престанали да издават/пишат/пеят музика....за разлика от героите на горния цитат Битълси, Преслита, Синатри, Барбари и т.н.
Но...ОК....Няма да говорим за неща от преди 40-50 години, няма да говорим и за вчера или миналия ден.
Ще отворим твоя линк. И ще отидем на актуалната класация по продажба на албуми: http://www.billboard.com/#/charts/billb ... tag=chscr1 (Защото сериозно се опасявам да не го намериш...цитирам, че това е) The week's top-selling albums across all genres, ranked by sales data as compiled by Nielsen SoundScan.
Какво откриваме там ?
ИЗНЕНАДА: На първо място е кънтри албум.
ОК. Ще кажеш: "Сборувай корен квадратен на всички останали стилове, умножи го по 10 и го повдигни на х-2ра...и ако не се получи 3.14...не е довод". Ще видим, че...ОПА...има още 3 кънтри албума в топ 10.
Аз лично стигам до тук. Ако искаш да правиш по-подробни разбивки...би май гест.
....

2)
Kristo написа: Турнета? http://www.toptenz.net/top-10-most-succ ... -tours.php - кой стил доминира....
Братле...ако ще я караме така...
Моля те, загледай се в линка/класацията, която си дал...
СТАВА ДУМА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
Как го разбрах?
Ми...много просто. Под ВСЯКО от класираните турнета пише през кои държави е минало... :scratch: :scratch: :scratch: :scratch:

Не знам...вече и фалшиви СРС-та очаквам да извадиш... Но...наистина няма скоро да се уморя...само за да видим колко надолу може да стигнеш в деволюцията си като вид...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

ИЗНЕНАДА: На първо място е кънтри албум.
ОК. Ще кажеш: "Сборувай корен квадратен на всички останали стилове, умножи го по 10 и го повдигни на х-2ра...и ако не се получи 3.14...не е довод". Ще видим, че...ОПА...има още 3 кънтри албума в топ 10.
4 кънтри албума срещу 6 хип-хоп? Къф ти е извода? Първото място се сменя доста често, нямаме идея другата седмица къф албум ще е там. И по него ли ще съдиш кой е водещия стил? Ако е на Рики Мартин, ше кажеш че латиното е номер1 в америка? Я стига глупости, 1 водене за 1 седмица не доказва нищо. Виж линка за билборд от уикипедия - там си има кои групи колко пъти са водили чарта, колко седмици са били в чарта, с колко албуми са го оглавявали. Тва не го ли броим или гледаме само тази седмица? :lol:
Аз разчитам на факти
Ам цитирай фактите, които не са ти удобни, не само тия дето ти полудоказват глупавата теза че "кънтрито в водещ стил в сащ". Глупости на търкалета, извадил си 2 линка където си събрал 2 кънтри певеца колко албуми са продали и хоп - изводче. Сметни например рок-групите колко са продали в сащ и сравни пак цифрите. Оказва се нещо по-различно, нали? Ще го сторя вместо теб, щото знам, че не си от най-умните:
Бийтъс - 177
Лед Цепелин - 111
Ийгълс - 100
Били Джоел - 79
Пинк Флойд - 74
АC/DC - 71
Общо - 612 млн, само от банди от топ 10 от ТВОЯ линк
За кънтри музиканти от топ 10 - Елвис - 129, Г. Брукс - 128 Общо: 257....
Сметни ги и надолу до 100 и ще получиш горе долу такава разлика... Ако знаех, че разбираш от математика, проценти и статистики, щях да ти сметна и всеки стил колко е продал от тия изпълнители и да ти покажа процента за кънтрито - едва ли ще събере повече от 25-30%...

А колкото до турнетата, работата в световен мащаб или само в сащ е аналогична - едно турне на Ю2 от 50 концерта, включва 25-30 в сащ и канада... тъй че кво ми разправяш? Ние не пасем трева все пак...

И още нещо - колегите ти бяха прави, че си просто момче :salute:
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Прехлъзване 1
Kristo написа: Не знам що разчиташ само на продажбите и само на водещите в продажбите... и то некви отпреди 40-50г. изпълнители, песни и албуми...
Прехлъзване 2
Kristo написа: Първото място се сменя доста често, нямаме идея другата седмица къф албум ще е там. И по него ли ще съдиш кой е водещия стил? Ако е на Рики Мартин, ше кажеш че латиното е номер1 в америка? Я стига глупости, 1 водене за 1 седмица не доказва нищо. Виж линка за билборд от уикипедия - там си има кои групи колко пъти са водили чарта, колко седмици са били в чарта, с колко албуми са го оглавявали. Тва не го ли броим или гледаме само тази седмица?
Наистина разговора става прекалено абсурдно мекотелски.
Нооо..за да продължим в този стил...
Според Уикипедия...Рок'ен'рол и класическият рок са производни на кънтрито...пък. Ко праим тогаз ? :scratch:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Aбе, смешник!!!
Я се осъзнай, бе!
Кънтри-музиката възниква и се развива в САЩ. Рокът възниква на базата на кънтрито и се доразвива в Англия. Така че айде да видим твойто листче с успешни групи и изпълнители -

Битълс, Лед Цепелин и Пинк Флойд - англичани, АЦ/ДЦ - австралийци. У2, дето също ги спомена - ирландци. И какво остана от смазващите ти цифри? Чеп.

Но нищо, ти продължавай с безумията си.

ПП.:
А колкото до негърските простащини - кажи един рапър, активен от 40 години? Повечето не издаянват и 5-10. Продукти на чалга и негърска "култура". Жалка история.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Кристо, последвай примера на Пенев и веднъж поне си признай, мааааа му стара.
Мижитуркова рал'та е това твойто.. бягаш кат разпран. Докога? (И не се хаби да ми отговаряш шеговито, сириъсли.)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

:lol: :mrgreen:
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Всички вие сте безкрайно прави да се изнервяте от непрестанния поток некултивирана и откровено малоумна простотия, който тече от Кристо. Но забравяте едно фундаментално форумно правило - НЕ хранете трола!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Рока и кънтрито са различни неща, не ги бъркайте, защото така ви изнася...

А разбирам, че съм спечелил, когато почнат да ме нападат на лична основа... И все още не съм убеден в тва, че кънтрито е водещ стил в Сащ. Защото никой от вас, смешници, не може да го докаже, избийте се да ме нареждате, но тва си е така. Айде пиййс...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

"...country music listening nationwide has remained steady for almost a decade, reaching 77.3 million adults every week, according to the radio-ratings agency Arbitron, Inc"

Мда, 1/3 от всички възрастни в САЩ послушват кънтри, докато всички останали жанрове си поделят останалите 2/3. Дори това не е достатъчно за трола. Тролът може да се заяде, че те сигурно не слушат САМО кънтри. Ми то и останалите 2/3 не слушат само рок/поп/рап/джаз/Ивана. Но комбинирано кънтрито мачка - както каза Дичо.

Тролът обаче явно няма да се престраши да признае, че се изказа неподготвен и след това два дена се прави на посмешище с глупостите си. Явно му е по-лесно така - изискват се ташунки, за да признае, че говори глупости и да признае, че не е прав. А тролът няма ташунки. Иначе нямаше да е трол.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Може би щото аргумента ти издиша - сам казваш, че тия хора слушат не само кънтри, а другите 2/3 не слушат само различни стилове... Кво доказва тогава? Само някакви твърдения, които висят във въздуха, последвани от "и тва доказва, че съм прав'.... Не става така, научете се, вече...

И е много забавно, как всички си мислите, че греша... просто защото съм аз...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

И да не забравя, че някой ще каже, че си измислям:

http://www.bigbigforums.com/off-topic-c ... e-u-s.html
Rock 'n' roll may still top the U.S. charts, but rap and hip-hop are quickly gaining in popularity, according to the Recording Industry Association of America.

Ever since the survey of music purchases was first conducted in 1989, rock has always been No. 1. This year it accounted for 24.7 percent of the market, up slightly from last year's 24.4 percent, reports the Hollywood Reporter. But rockers should look out below! Rap/hip-hop jumped up 2.5 percent to capture 13.5 percent of the market.

The Hollywood Reporter lists the breakdown of music genres:

Rock 'n' roll: 24.7 percent
Rap/Hip-hop: 13.5 percent
R&B/Urban: 11.2 percent
Country: 11.2 percent
Pop: 9 percent
Religious: 6.7 percent
During 2010, Eminem's music generated 94 million streams, more than any other music artist.
- тва е повече от цялата кънтри музика в страната...

ЗАЩОТО СТЕ СМЕШНИЦИ!
Последно промяна от Kristo на 17 Яну 2011, 15:36, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”