2 курс Право (2010-2011)
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 2 курс Право (2010-2011)
Нещо не ти разбирам точно мисълта, Слави..
Aко става въпрос за в.25ти - на лекции сме включили адм. юрисдикции.
Aко става въпрос за в.25ти - на лекции сме включили адм. юрисдикции.
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Двоен пост, извинения.
Последно промяна от iodine на 14 Яну 2011, 19:42, променено общо 1 път.
В името на потока! Втория!
- iodine
- Драскач
Става дума за въпрос 43. Управление на правораздаването. В лекцията на I поток доста пространно е обяснено какво точно е юрисдикция, какви биха могли да са споровете за решаване, различите принципи на правораздавателната дейност (състезателно начало, независимост на решаващия орган, безпристрастност, ала-бала). Т. е. явно иска да се каже, че там се описва правораздавателната дейност и после се говори за система от органи - ВСС, Инспектората и т.н. В лекцията на втори поток пък пише (при това съм си го писал аз, така че може да има и грешка де...), че "не става дума за намеса на АС в решаване на спорове. Става дума за административна дейност свързана с правораздавеното (...)", а в LT пише "Не се има впредвид управление на правораздавателната дейност по решаване на спорове ( това е работа на съдиите )". Обаче не всички правораздаващи в случая са съдии (тия от юрисдикциите), може в LT да има грешка.
Та работата е, дали трябва да се описва точно какво е решаване на спор, какви са споровете, принципи и т.н. или да се каже нещо от сорта "става дума за адм. дейност във връзка с правораздаването, а не за управление на решаване на адм. спорове", и след това ВСС, Инспекторат и пр.
Така де от една страна юрисдикциите подробно се говорят в правораздавателния надзор (контрол в конспекта).
Та работата е, дали трябва да се описва точно какво е решаване на спор, какви са споровете, принципи и т.н. или да се каже нещо от сорта "става дума за адм. дейност във връзка с правораздаването, а не за управление на решаване на адм. спорове", и след това ВСС, Инспекторат и пр.
Така де от една страна юрисдикциите подробно се говорят в правораздавателния надзор (контрол в конспекта).
Последно промяна от iodine на 14 Яну 2011, 20:11, променено общо 1 път.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Не знам, Слави.. Не съм била на лекцията и общо взето мога само да предположа.
Въпреки че ми звучи логично, при положение, че адм. юрисдикции за застъпени в друг въпрос подровбно, тук само да се споменат като една от структурите, свързани с правораздаването. Така че аз по=скоро бих използвала съкратения вариант
Въпреки че ми звучи логично, при положение, че адм. юрисдикции за застъпени в друг въпрос подровбно, тук само да се споменат като една от структурите, свързани с правораздаването. Така че аз по=скоро бих използвала съкратения вариант
-
mnp
- В началото бе словото
.............
Последно промяна от mnp на 17 Яну 2011, 16:25, променено общо 1 път.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Лекцията по Гражданско право при проф.Матеева наистина ли е в сряда от 9 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
На лекцията по АП I поток за управлението в областта на отбраната ни беше посочен Закона за отбраната и въоръжените сили на република България от 1996 г., а всъщност то има нов от 2009 г.
А цитираните в лекцията разпоредби са по стария закон, някои дори ги няма въобще в новия... Ко прайм?
-
MikeCannon
- В началото бе словото
Ако питаш мен, намери си примери и от стария, и от новия. Малко е nerd-овско, но иначе оставаш с варианта да попрегледаш само новия, а когато те изпитват да ти кажат "ма някой казал ли ви е да учите новия?!"... 
- _sonrisa_
- Флъдзила
Според мен трябва да се говори най-актуалното като уредба - няма смисъл да учиш неща, които вече са отменени. А това, че на лекцията са ви преподали нещо.. Аз се чудя на преподавателите.. толкова ли не могат да си ъпдейтнат информацията...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
A вярно ли е, че всички лекции по ИП трябва да се изпълнят най-късно до 21 януари, защото след това ще бъдат затворни за изпълнение?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не, те се изпълняват и на самия изпит.
След като на лекцията са ви чели стар материал - това единствено говори лошо за преподавателя. Ти учиш актуалните законови разпоредби и ако ти кажат нещо на изпита, посочваш изрично, че говориш по новия закон. Ако ще преподавателят да ти се заяде и да ти пише по-ниската оценка, въпросът е принципен.
След като на лекцията са ви чели стар материал - това единствено говори лошо за преподавателя. Ти учиш актуалните законови разпоредби и ако ти кажат нещо на изпита, посочваш изрично, че говориш по новия закон. Ако ще преподавателят да ти се заяде и да ти пише по-ниската оценка, въпросът е принципен.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- iodine
- Драскач
Това за 21 януари до колкото знам е за задачите. Да се надяваме да не се отнася и за лекциите
.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Не виждам къде е проблема,при положение,че нещата, на които проф.Костов наблегна, ги пише дословно и в новия закон...Това че някой и друг член се разминава не е болка за умиране ...все едни и същи лафове са си в крайна сметка и в новия,и в стария закон 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ами липсват някои неща, на които професорът наблегна, например принципът на публичност и тайна, регламентирани в чл. 5 от стария закон; принципът, че щети, причинени от действия в интерес на отбраната в условията на режим "положение на война" не подлежат на обезщетяване (чл.57, ал. 6 от стария ЗОВС) е частично преформулиран в чл. 127 на новия закон "Държавата и въоръжените сили не отговарят за вреди на трети лица, когато са причинени при осъществяване на бойни действия и при отбраната на страната при положение на война."
Но иначе си прав, че не е голяма философия да преработим лекцията
Но иначе си прав, че не е голяма философия да преработим лекцията
-
Marto'o
- В началото бе словото
- Специалност: право
а какво беше хоризонтална компетентност и как се създаваше ( тва от лекция на Хрусанов)