Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Да попитам аз нещо...
Януарска сесия явно ще има за кандидатстудентски изпити, без да се знае за историята, но кога се провеждат горе-долу, тоест кога да чакаме информация и по кои предмети има пробни изпити тогава?
Януарска сесия явно ще има за кандидатстудентски изпити, без да се знае за историята, но кога се провеждат горе-долу, тоест кога да чакаме информация и по кои предмети има пробни изпити тогава?

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Mиналата година информацията излезе към края на декември. През януарската сесия имаше изпити по математика, теология, физика и география, самите изпити бяха на 31 януари и на 7 февруари. Документи се подаваха от 5 до 25 януари.
През втората сесия, която беше през март-април, изпити имаше по математика, журналистика, история на България, химия, философия, физика, география на България, теология, рисуване и пеене, БЕЛ, биология.
През третата сесия са си има винаги изпити по всичко.
Едит: Списъкът е допълнен.
През втората сесия, която беше през март-април, изпити имаше по математика, журналистика, история на България, химия, философия, физика, география на България, теология, рисуване и пеене, БЕЛ, биология.
През третата сесия са си има винаги изпити по всичко.
Едит: Списъкът е допълнен.
-
cerbera
- От дъжд на вятър
Ух, ще видим значи в края на този месец...
През пролетната сесия нямаше ли и български език?
Иначе за пореден път ти благодаря за предоставената и изчерпателна информация...
През пролетната сесия нямаше ли и български език?
Иначе за пореден път ти благодаря за предоставената и изчерпателна информация...

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Да, пропуснах БЕЛ и биология.
-
ImUrNightMare
- В началото бе словото
Искам да попитам следното : мисля да кандидатствам Софтуерно инженерство и да изкарвам добра оценка още от първия изпит . След това (от февруари до септември) ще имам много свободно време и ще имам време да се образовам
. Искам да науча някой компютърен език, който ще ми е от полза да си намеря работа от рано ( още от първата година) и да ми помага и в учението в университета , та някой ако може да ми каже на какво да наблегна и откъде да чета ( книги или самоучители в интернет или нещо друго ) . Иначе в училище учим C++ и C# ама искам и нещо друго примерно Java
Мерси предварително и ВЕСЕЛА КОЛЕДА !
Мерси предварително и ВЕСЕЛА КОЛЕДА !
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това са основните книги за Java.
http://www.nakov.com/books/inetjava/
http://www.tupalka.com/bulgarian/module ... 0java%20BG
А до колко ще си намериш работа още от 1 курс не знам. Не помня кои месец беше ( в края на 2 семестър) имаше панайр на софтуерни фирми, които предлагаха и работа, но трябва да си минимум 2 курс.
http://www.nakov.com/books/inetjava/
http://www.tupalka.com/bulgarian/module ... 0java%20BG
А до колко ще си намериш работа още от 1 курс не знам. Не помня кои месец беше ( в края на 2 семестър) имаше панайр на софтуерни фирми, които предлагаха и работа, но трябва да си минимум 2 курс.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
vapros
- В началото бе словото
- Специалност: gaga
- Курс: друг
Здравейте, къде мога да прочета информация за датите на изпитите през 2011 тъй като на сайта има само за 2010?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Датите все още не са определени, когато това стане, информацията ще бъде качена на сайта и във форума.
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
@ImUrNightMare
Като свършиш с книжките, които thegirl ти е посочило, прочети и Effective Java на Joshua Bloch и ставаш машинка. И не бързай с работата, а се радвай на живота и на свободното си време - ще имаш цял живот да пишеш код след това.
Като свършиш с книжките, които thegirl ти е посочило, прочети и Effective Java на Joshua Bloch и ставаш машинка. И не бързай с работата, а се радвай на живота и на свободното си време - ще имаш цял живот да пишеш код след това.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
На сайта на СУ вече има датите за 1ва изпитна сесия, повече информация ще излезе в края на този месец.vapros написа:Здравейте, къде мога да прочета информация за датите на изпитите през 2011 тъй като на сайта има само за 2010?
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
vanderwoodsen
- В началото бе словото
Уф..имам един въпрос,незнам къде да го отнеса,затова ще ме прощавате,ако не е за тук
Мога ли да учасвам в класирането,ако не съм се явявала на изпит,а съм платила само такса за оценката от матурата ?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ако за дадената специалност може да се кандидатства с оценка от ДЗИ като балоорбазуваща - естествено 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Да, но не забравяй, че за балообразуването оценката от ДЗИ се взима с по-малък коефициент от тази на изпита.vanderwoodsen написа:Уф..имам един въпрос,незнам къде да го отнеса,затова ще ме прощавате,ако не е за тукМога ли да учасвам в класирането,ако не съм се явявала на изпит,а съм платила само такса за оценката от матурата ?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Здравейте
Имам едно въпросче на което сам не можах да си отговоря,затова се надявам тук да се намери някой по-компетентен.
А ето го и въпроса:
Искам да кандидатствам Психология и от информацията,която намерих разбирам,че трябва да положа изпит по Български език и Литература,но не знам на какъв материал трябва да се подготвя,кои автори и въобще какво представлява изпита т.е. Тест ли е върху какво е ...Есе ли е ... ябълки ли си са круши ли са ;d
Все още имам време да се подготвя и трябва да се възползвам докато е рано
мерси!
Имам едно въпросче на което сам не можах да си отговоря,затова се надявам тук да се намери някой по-компетентен.
А ето го и въпроса:
Искам да кандидатствам Психология и от информацията,която намерих разбирам,че трябва да положа изпит по Български език и Литература,но не знам на какъв материал трябва да се подготвя,кои автори и въобще какво представлява изпита т.е. Тест ли е върху какво е ...Есе ли е ... ябълки ли си са круши ли са ;d
Все още имам време да се подготвя и трябва да се възползвам докато е рано