Жоки, справка второто мнение отгоре надолу в темата... На тебе приличаJoker написа:Moriarty, приятелю,
откъде изкопа този мой цитат, който не съм написал?![]()
Иначе съм съгласен с твойто мнение напълно!
"Европа на гражданите" от Меглена Кунева
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Re: "Европа на гражданите" от Меглена Кунева
Ъхъ!
Ми от много флуд стават и грешки... Нали я разделихте тази тема и аз съм се убълкъл... 
-
sissi_nitsova
- В началото бе словото
Аз прочетох книгата преди около седмица и считам, че е мн полезна. Информацията е представена достъпно. Определено "+"-овете са повече от "-"-ите, но имаше неща, които ме подразниха...
Като най-големи "+"-ове на книгата бих определила:
1. конкретиката - авторката формулира позициите си точно, ясно дефинира проблемите, излага факти, позовавайки се на договори, решения на МС и др. документи (всеки, които се интересува от повече инфо, може да потърси съответните документи в Интернет
);
2. еврооптимизмът, подплътен с мн работа - т.к. аз самата съм голям еврооптимист, няма как да не изтъкна това качество на книгата - той просто струи от всеки ред на книгата;
3. добре защитената лична позиция на авторката
Като най-големи "-"-и отчитам:
1. непрестанното натякване, че националните интереси на Б-я в процеса на преговорите за членство са били защитени в своята пълнота (т.е. на 100%) - аз не съм на това мнение;
2. хиперболизацията на едни факти, преиначаването и подценяването на други - Меглена Кунева определено не премълчава и не скрива факти, но в някои моменти просто преминава през неудобните въпроси отгоре-отгоре
Оценявам "Европа на гражданите" като полезна и дори необходима книга. Радвам се, че я прочетох, а както виждам тя буди оживен интерес и у други
Поздрави и
-ки,
Сиси
Като най-големи "+"-ове на книгата бих определила:
1. конкретиката - авторката формулира позициите си точно, ясно дефинира проблемите, излага факти, позовавайки се на договори, решения на МС и др. документи (всеки, които се интересува от повече инфо, може да потърси съответните документи в Интернет
2. еврооптимизмът, подплътен с мн работа - т.к. аз самата съм голям еврооптимист, няма как да не изтъкна това качество на книгата - той просто струи от всеки ред на книгата;
3. добре защитената лична позиция на авторката
Като най-големи "-"-и отчитам:
1. непрестанното натякване, че националните интереси на Б-я в процеса на преговорите за членство са били защитени в своята пълнота (т.е. на 100%) - аз не съм на това мнение;
2. хиперболизацията на едни факти, преиначаването и подценяването на други - Меглена Кунева определено не премълчава и не скрива факти, но в някои моменти просто преминава през неудобните въпроси отгоре-отгоре
Оценявам "Европа на гражданите" като полезна и дори необходима книга. Радвам се, че я прочетох, а както виждам тя буди оживен интерес и у други
Поздрави и
Сиси
Май ще взема да я прочета аз тая книга... Толкоз еврооптимизъм не може да ме подмине, модно е, ега ти 

Струва ми се, част от плюсовете са всъщност минуси - особено еврооптимизмът.
The Yes Lady е като кукла на конци с голям ключ отзад, с който я навиват....
The Yes Lady е като кукла на конци с голям ключ отзад, с който я навиват....
-
A.Levi
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Миглена Кунева- този страховит образ на българската дипломация отново, чувам, била написала някаква си многословна, фанатична, яростна, промитомозъчна глупост.VISCOUNTESS написа:Здравейте! Искам да попитам дали някой е чел или чете "Европа на гражданите" от Меглена Кунева. Доста рецензии изчетох по различни издания. Реших да си я купя и в момента я чета.
Смятам, че книгата е доста добра. Естествено стилът не може да се сравни с класиците или с други утвърдени автори, но доста подробно се описва пътя на България от началото на преговорите до приемането й в Съюза. Обяснени са договорните отношения между двете страни /имам предвид страни на споразумението/, на места има сравнения с други държави членки, а също се говори и за нещата, които ни предстоят в политически и обеществен план.
Това, което най-много ми харесва в книгата са моментите, в които българският еврокомисар изразява личната си позиция относно Европейския съюз, мястото на България в него, нещата, които можем да дадем и вземем от Европа.
Доста обстойно са разгледани въпросите, относно културата в Европа и запазването на идентичността на народите. Друга тема на книгата е либералната идея и нейните ценности.
Все още не съм прочела до край книгата, но ще ми е много интересно да видя и други мнения.
Мракобесните бръщолевенията на тази будеща дискретно повдигане на вежди девствена климактеричка са обект на психиатричен интерес, нежели на сериозен политически или литературоведски анализ: нека си пише, нека си живее, а ако ще, и да мре.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Ммм, супер, трябва да намеря книгата. Сигурно е интересна.
Уважавам Кунева.
Уважавам Кунева.
The names of the future are stamping of impatience.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има и още един освен теб, но вече не пише, защото постоянно го подриграваха... 
Into the endless we ride... 
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Трудно се уважава човек, който едновременно
а) политически се носи по вълната
и
б) има харизмата на смазана от Тир костенурка.
и
Humanism is death disguised as life.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
+1steamer написа:Трудно се уважава човек, който едновременно
и
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
alter ego написа:Има и още един освен теб, но вече не пише, защото постоянно го подриграваха...
Това си е бил изцяло негов проблем. Аз не се срещам с подобно поведение.
The names of the future are stamping of impatience.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може би, защото досега не си изразявал симпатии към тази "подлога", ако цитирам Леви. Вярно бе, няма ли амнистия нещо, давност, антисемити такива 
Into the endless we ride... 
А може би е и защото твърде малко хора все още са склонни да вземат насериозно който и да е, изразяващ симпатии към тази подлога. Което обезсмисля подиграването и е изцяло проблем на споменатия поддръжник.
Едит: Ааа, да, и аз се бях присетил за Леви тия дни - класа беше. Сегашните тролове и на малкия му пръст не могат да стъпят. И той беше свиреп - не се ползваше като повечето сегашни тролове със скрити и недотам скрити симпатии от страна на много народ.
Едит: Ааа, да, и аз се бях присетил за Леви тия дни - класа беше. Сегашните тролове и на малкия му пръст не могат да стъпят. И той беше свиреп - не се ползваше като повечето сегашни тролове със скрити и недотам скрити симпатии от страна на много народ.