Maтура
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Maтура
Здравейте , искам да ви попитам дали можете да ми препоръчате някакви сборници или тестове за подготовка за матура по математика.Вие как се подготвихте за матурата с какви материали. Мерси предварително
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Maтура
Аз се подготвих с " PONS ". Много съм доволен, че избрах него. Задачите са на по-трудно ниво, което ще ти осигури стабилна подготовка и готовност за потенциално трудна матура. Има подробно решени и обяснени цели примерни матури, като са посочени и по-лесни начини за досещане при подобни задачи. Броят на дадените примерни матури също е на ниво, което със сигурност ще ти осигури подготовка бърху целия материал, който влиза в матурата. Не че се хваля, но е добре като нещо се препоръчва, да се даде пример с някой , който го е използвал, та аз изкарах 6.00 на матурата.
Надявам се да съм бил от полза
Надявам се да съм бил от полза
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Благодаря ти много.Ако има други мнения ще се радвам да ги споделите.
- manntraxx
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика и масови комуникации
- Курс: трети
Аз искам да си споделя мнението, а ти дали ще ме послушаш си е твоя работа.
Правя логическата връзка, че щом ще караш матура по математика, ще кандидатстваш в университет с математика (СУ най-вероятно). Където пък (СУ, другите не знам) ако си карал матура по мат, ще ти я вземат като оценка, формираща бала. Ако през годините имаш общ успех над 5, НЕ СЕ ЯВЯВАЙ на матура по математика - възможността да ти се смъкне бала е огромен. Свидетел съм на случаи, където на матура се изкарват по-ниски оценки отколкото на КС изпит, което макар и странно е факт. Яви се по-добре на английски или друг език, където уверявам те, ще минеш много лесно (тази година матурата по англ. беше на ниво 8 клас, втория срок (с уговорката, че става въпрос за ЕГ;) )
Много като тебе вече плакаха, нахъсани на матурата, че щом се подготвят за КС, нея ще я минат задължително с 6 .. така че си прецени - матурата ти е един път и оправяне на оценката няма, а гаф винаги може да стане.
Ако си от математическа гимназия, съжалявам, че ти изгубих времето.
Правя логическата връзка, че щом ще караш матура по математика, ще кандидатстваш в университет с математика (СУ най-вероятно). Където пък (СУ, другите не знам) ако си карал матура по мат, ще ти я вземат като оценка, формираща бала. Ако през годините имаш общ успех над 5, НЕ СЕ ЯВЯВАЙ на матура по математика - възможността да ти се смъкне бала е огромен. Свидетел съм на случаи, където на матура се изкарват по-ниски оценки отколкото на КС изпит, което макар и странно е факт. Яви се по-добре на английски или друг език, където уверявам те, ще минеш много лесно (тази година матурата по англ. беше на ниво 8 клас, втория срок (с уговорката, че става въпрос за ЕГ;) )
Много като тебе вече плакаха, нахъсани на матурата, че щом се подготвят за КС, нея ще я минат задължително с 6 .. така че си прецени - матурата ти е един път и оправяне на оценката няма, а гаф винаги може да стане.
Ако си от математическа гимназия, съжалявам, че ти изгубих времето.
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Ако няма 6 през годините може да се яви на повишителен, има право 3, осигуряващи му 6.00 по ЗП. За матурата... направи 5-6 предварителни и сам ше се убедиш колко са лесни в сравнение с последните задачи от КС. 
Хорааа,не знам какво да правя вече побъркала съм се
Чудя се по какво да отида на матура - английски език или математика.Постоянно си меня мнението и само нови и нови неща ми изникват в главата,а времето минава.... сигурно вече ще ни дадат да попълваме документите за ДЗИ
Чудя се по какво да отида на матура - английски език или математика.Постоянно си меня мнението и само нови и нови неща ми изникват в главата,а времето минава.... сигурно вече ще ни дадат да попълваме документите за ДЗИ
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
С какво ще кандидатстваш?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм разгледал английския, така че не мога да ги сравня, но математиката беше много лесна. Особено тестовата част беше направо смешна.. Излиза, че английския е бил невъзможно лесен
Е аз кандидатствах с математика, затова математиката ми беше лесна, точно затова я попитах с какво ще кандидатства, това оказва влияние естествено...
Последно промяна от The_Soldier на 15 Яну 2011, 20:49, променено общо 1 път.
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Аз кандидатствах с история и БЕЛ,държах матура по английски,а бях немска паралелка.Резултат=5.67
,а на КС изпит в СУ,4.80.Не се бях готвил за нито едно от двете
(а един приятел,също немска паралелка,извади 6.00
,май се получи офтопик малко)