Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Какво искате да учите?

Мнение от Zahariev »

cerbera написа:То пък щото много българите са чували за такова животно като "културология"... И на мен ми харесваше до момента, в който като споделях тук-таме за бъдещите ми планове на хора, тези хора ме гледаха като теле в железница... За да има културолози в една държава, то тази държава трябва да има и култура, а в България е дефицит...

На този принцип в България не трябва да има почти нищо различно от чалга, футбол и един огромен юридически факултет.

hriskataaa, можеш да се реализираш с една голяма част от специалностите. Испанска и английска филология + психология/ културология звучи добре. Не забравяй, че можеш да запишеш второ висше, ако си издържала успешен кандидат-студентски изпит за него и имаш добри оценки от първото. Помисли си за съчетания.

А културологията според мен е една прекрасна специалност. Реализация с нея - бол.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Zahariev и happyswift,мерси за мненията.Поне доколкото съм запозната има доста посоки за реализация,стига човек да знае какво иска :) Хаха,радвам се,че има и положително настроени към специалността хора...малко се страхувах,че съм единствения човек дето е луд да го учи това...предвид,че нашите почти ми се хилят,че била "измислена" и "прехвалена". :?

П.С идеята с комбинациите не е никак лоша,въпреки че засега не съм особено наясно с това как се съвместяват двете неща...но всичко с времето си :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

У българите има едни закостенели представи, че всичко, което не е "право" и "икономика" не е добро за реализация. Все още сме неразвито общество.

Има доста възможности за съчетаване на две висши. Трябва да се поинтересуваш за тях. Може това да ти реши голяма част от дилемите покрай кандидатстването. :)

Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

А то всъщност втората специалност може да се запише чак слид 2ри курс на основната или? :?:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Да, след втори курс, ако имаш успеха за нея.

Но трябва да се поинтересуваш за възможностите, защото има и специалности, при които не може да се записва дадено второ висше. Тези подробности аз не мога да ти разясня.

Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Ясно,благодаря ти :D Ще се поинтересувам :)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

happyswift написа:В последствие, хората завършили с това се занимават с реклама, дизайн, неща които изискват познаване именно на такъв род неща.
Ти явно си завършил Културология, това ли работиш? И ако не познаваш ли хора завършили специалността, които се занимават с това?

Хриска, душата, двете висши са абсолютно постижими, но не във всички факултети, това може да го мислиш чак след втори курс както спомена Захариев. Но имай предвид, че Психология не може да се записва като второ!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Плазмодий,много весел ник :) , наистина ме грабна :D
Като второ ме интересуват или испанска,или английскиа филология :P Имам доста време за размисъл все пак :D Ще се поразровя и ако намеря някаква информация ще пиша :D
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

За hriskataaa и всички други кандидат-студенти, които още преди да са влезли първа специалност, обмислят и втората каква да бъде: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... pecialnost

Имайте предвид, че Правилата за придобиване на втора специалност се изменят всяка година и като нищо (а и го очаквам), докато вие придобиете право на втора, то всички специалности ще дават възможност да ги запишеш като втори.
Но все пак имайте предвид сегашната ситуация и си точковайте бъдещето спрямо сегашната ситуация. :--)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Много благодаря,Феникс!
ТVе на сайта ,който е даден,местата записани в таблицата са свободните места в специалността,ако се записва като втора нали така?
Изненада ме,че нямаше английска филология(мен ме интересува испанска,но все пак :D ).А условията са "повторното" записване би трябвало да излизат заедно с всички нови разпоредби за съответната година,нали така?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Хора, имайте милост към себе си. Много от потребителите на сайта срещаме проблеми с избутването и на една специалност ;)
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър

Мнение от Scion of balance »

And that's why alcohol is bad :wink:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

То добре, че е пиенето, че иначе да сме прекъснали всичките тука :lol:
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър

Мнение от Scion of balance »

:lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

ROKFELER написа:
Драги ми, не знам за етнолог ли учиш или неква тем подобна измислица
Добре, драги. :lol: :lol:

За лазерен фотолингвист уча и за това не мога да те разбера. Явно ми е ниска квалификацията. :mrgreen:

Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”