За тарикатщините на мобилните оператори (и не само)

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: За тарикатщините на мобилните оператори (и не само)

Мнение от MidwinterSun »

За 6. Абеее, моят тарифен план яко са го прецакали. Преди условията му бяха много по-добри. Явно са се усетили за това :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Real_Boy
Пишете, о, братя
Специалност: КНИ (р)
Курс: кандидат-студент

Мнение от Real_Boy »

Преди за мен най-добрият си беше ЛУУП 15, сега е МЕГА ... :)) Преместих се и се скъсвам да говоря и да пиша.. ;п
Hot as hell, romantic as heaven

Facebook - Bobby Ivanoff
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ок, сега, след като Мтел вече започнаха да разпращат по-активно фактурите, се забелязват и доста надписвания на сметки. На мен за септември-октомври ми пристигна фактура, 4 пъти по-голяма от обичайната. Когато погледнах разпечатките, се оказа, че Мтел са оплескали нещата с отчитането на телефонните номера в "семейство и приятели" (т.е. тези, към които са ви безплатните минути.) Грешката е поправима, ако отидете в техен офис веднага с разпечатка на съответните периоди - вероятността да си признаят, че са сгрешили, и да оправят нещата е доста голяма. Аз лично ще ходя в понеделник и ще си стискам палци за късмет и бързо излизане от ситуацията. После ще пиша и как е протекло всичко.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Тоя път пък на мен Мтел ми пратиха две фактури, 3 пъти по-малки от обичайните. Намалявам клетвите по техен адрес :) Една фактура дори е само с месечната такса. Всъщност нея фактура прегледах по-обстойно и се оказа, че наистина съм изцяло в безплатните минути и смс-и. Значи можело бе, мама му стара, макар че това силно ме съмнява ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз пък днес бях в техен офис и подадох заявление за преизчисление на фактура - дават ти бланка и в свободен текст описваш какво точно не е наред във фактурата и репскетивно трябва да бъде коригирано.

Само дето въпросното преизчисление се извършва в рамките на цял месец, а на мен срока за плащане на фактурата ми е другата сряда. Ще видим как ще се развият нещата.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ами, плащаш си сметката, те ти преизчисляват и в случай, че признаят грешкта си, ти изплащат на ръка разликата или ти приспадат от следващата фактура. Може и да не е така де. Виж си общите условия на договора с Мтел. Едва ли ги има в интернет, но във всеки офис могат да ти ги дадат.

ПП: Всъщност ги има в интернет:

чл. 60 от раздел(или глава) 9
Подаването на жалба, свързана с оспорване на дължими суми, не освобождава абоната от задължението му да заплати цялата сума съгласно издадената фактура. В случай на удовлетворяване на жалбата, оспорваната сума се връща на абоната заедно със законната лихва.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тра-ла-ла... Някой е решил да направи протест :lol:

Линк към събитието във фейсбук -> http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 8862546188

Обмислям дали да не се присъединя към тях.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Аз протестирам срещи виваком като ги съботирам с неплащане на сметки от месеци :lol: Жалко, е по цял ден виждам, точно какво ме чака :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Преизчислили са ми фактурите! :)

При това ми се обадиха специално, за да ми го кажат.
(оу, аз май не ви казах - след жалбата по първата фактура пристигна втора надписана и ходих да подавам жалба и срещу нея.)

Мноооогоо съм доволна. Точно когато се бях навила да ходя и да им вдигам скандал до бога. Преизчислили са ги! :) Хихик :mrgreen:
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз сега гледам, че имам 5 изходящи роуминг СМС-а от по 49 стинки, които изобщо не съм пращала към номер 35988000301
Май от тоя номер ми пращат смс за тарифите, на които говоря. Само е пълна мъгла що после сам си дръпва смс-и от номера ми?!!!!
Иначе моите фактури идват с един месец закъснение. Сега ми излезе за периода ноември-декември. А трябваше да дойде за декември-януари. Досадничко.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ново нещо, което забелязах - естествено, в ситния шрифт под звездичка на рекламите. Рекламират някаква Нокиа Тъч (нещо подобно) - рекламата я има по спирките, аз конкретно я загледах на спирката на ректората. Дава се с двугодишен договор с някой от Фит-плановете, бля-бля, еди-колко-си минути в мрежата на мтел, еди-колко-си към всички мрежи.

Отдолу с мънички буквички - първо се изразходват минутите към всички мрежи и едва тогава започват да се изразходват тези към Мтел. Това ако не е подло...
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

т.е. ако имаш 100 мин към вс мрежи и 500 към м тел първо хабиш от 100 те даже и да говориш с мтелски номер? :roll:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аха, именно. Дори и да си мислиш, че докато говориш с Мтел, си хабиш 500-те, всъщност хабиш 100-те, докато не ти свършат.
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

е*и му майката и измекяри Изображение .. то сиг и другите оператори са така де .. просто никой не се е зачитал
Изображение
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

Mtel така ме разочароваха. Смених си тарифния план на Mtel Comfort, т.е. имам 5 номера, с които говоря безплатно 2000 минути. Въвеждам си аз номерата от *88, казват ми, че всичко е ОК и от утре мога да си говоря безплатно с тях. И аз съответно от следващия ден си говоря с часове по телефона, докато не получих съобщение, че съм достигнала кредитния си лимит и им дължа някаква доста солидна сума. Оказа се, че номерата изобщо не са въведени в системата им и с нищо не мога да докажа, че съм ги въвела.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”