Изборни дисциплини
Модератори: Methuselah, thegirl
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Изборни дисциплини
Благодаря 
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Кой е записал "Оптимизация на административния персонал в СУ", да си признае?

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не е ли? Знам, че във ФМИ е задължителен, поне една година, ако не и две. Даже ги изпитват всеки семестър, хм..The_Soldier написа:И още един от въпрос, значи в началото на годината записах "Спорт" (не ми е задължителна дисциплина)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За компютърните науки и софтуерното инженерство е задължителен, но за останалите не (не съм сигурен дали само за КН и СИ е задължителен, но за повечето специалности не е)
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мхм, ясно. Мислех, че е за цялото ФъМъИ : )
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз пак да си пусна офертатаRadoRado написа:Предлагам 50 лева за място в изборната дисциплина "Програмиране на Python".
Офертата е сериозна.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Тодорът написа:как може да се изчерпа бройката за няколко часа...всички сте психопати....
Какво са виновни студентите, че системата е такава? Ти как би я подобрил?
И все пак искам да помоля всеки, записал нещо, което не знае какво е и го е записал просто за да има записани 10 изборни дисциплини през първия етап, да бъде така добър да го отпише и да даде шанс на хората, които наистина искат да научат нещо.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Начало на втори етап на кампанията: 01.03.2011
Край на кампанията: 07.03.2011"
Края на кампанията не е ли малко късен? Все пак втори семестър започва на 21.02. Значи поне първите 2 седмици изборните дисциплини няма да се провеждат?!?
Края на кампанията не е ли малко късен? Все пак втори семестър започва на 21.02. Значи поне първите 2 седмици изборните дисциплини няма да се провеждат?!?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
E, не знам как е при вас, но при нас първата една-две седмици можеш да посетиш различните изборни, за да добиеш представа и да.. избереш. Затова срокът е такъв, предполагам причината е същата : )
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
Ще се провеждат. Само че още нямаме програма за летния семестър, възможно е да запишеш изборна дисциплина, която в последствие да се окаже, че съвпада по време със задължителна такава, и имаш възможност да я отпишеш. И другата причина е вече споменатата, може да се окаже, че изобщо не е това, което си очаквал, и така.The_Soldier написа:"Начало на втори етап на кампанията: 01.03.2011
След като и до такива неща се стига... не знам. И аз съм първи курс и цялата работа ми е малко странна. Какво се предполага да направи човек, ако иска да запише дисциплина, за която бройката е изчерпана? Един месец да дебне? Или в 12:00 на 28.2 срещу 1.3? Щото аз четох и някакви теми от минали години по същия въпрос и нещо оставам с впечатление, че масово се записва просто ей така... за спорта, дет се вика.RadoRado написа:Предлагам 50 лева за място в изборната дисциплина "Програмиране на Python".
Офертата е сериозна.
Хм, като начало, каква е тая дивотия "колебая се"? Списъкът с изборните дисциплини излезе още преди Нова година на сайта, преди да започне записването. Хората имаха цяла седмица ваканция плюс малко отгоре да се наколебаят на спокойствие. Общо взето почти за всичко си има доста добро описание, поне с такова впечатление останах. Плюс, възможността да се отпишеш съществува до последно. Така че за какво е тая опция? То това е голяма дивотия, аз мога сега, ако бях примерно втори курс и исках да запиша една изборна, да си нацъкам десет, да забравя за тях, след три седмици да се сетя, че трябваше да си избера, да седна, за цъкна "твърдо решил" на едната, която най си харесам, и на още две, за всеки случай... и останалите да не ги пипна. Ей така, щото мога, от мързел, и щото системата го позволява. И хората, които искат да слушат това, което вече съм решила, че няма да записвам, да разберат, че има свободни места, чак на първи. Ако някой може да ме убеди, че не съществуват такива реални случаи, шапка му свалям, но не вярвам. То не ми пречи да го направя и ако единствената опция е "твърдо решил", де, но някак психологически би било по-плашещо втори курс да имаш записани десет изборни, така че поне някакъв ефект според мен ще има. Може и да бъркам. Ама, като гледам, към момента от 16 дисциплини с "изчерпана бройка", 11 са достъпни за втори курс.lunatic_moon написа: Какво са виновни студентите, че системата е такава? Ти как би я подобрил?
Честно казано, не се сещам за хубав автоматизиран вариант, който не се базира на предположението, че всички участници са коректни. И се връщаме на добрата стара бумащина, която толкова утежнява всичко. Като не оценяват студентите това, което са им дали, върни ги на опашките да подават молбички. Ако отписването по време на втория етап е възможно само с молба, безразборното записване няма да го има. Ама пък да въведеш бумащина там, където я няма, изглежда меко казано налудничаво. Така че не знам.
[edit] Сега се сетих да питам - проблем ли е, ако някоя дисциплина ми е интересна, но не искам да я записвам, защото ще ми дойдат в повече изпитите, просто да ходя да си я слушам? Как реагират преподавателите на това?
noli me tangere
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
сам/а си отговори....lunatic_moon написа:Тодорът написа:как може да се изчерпа бройката за няколко часа...всички сте психопати....
Какво са виновни студентите, че системата е такава? Ти как би я подобрил?
И все пак искам да помоля всеки, записал нещо, което не знае какво е и го е записал просто за да има записани 10 изборни дисциплини през първия етап, да бъде така добър да го отпише и да даде шанс на хората, които наистина искат да научат нещо.
Доста ме израдва един от страничните ефекти на внезапното пускане на изборните - много хора, които ползват СУСИ автоматизирано, гризнаха дебелия. Това беше истински душевен оргазъм за мен, след като лятото други духаха супата.
Иначе е нормално местата да свършат толкова бързо. Досега изборните не са били такава скука. Като гледам какъв е трендът, следващия зимен семестър сигурно ще са останали 1-2 IT-ориентирани дисциплини. Но пък ще имаме богато разнообразие от изборни за джедаи.
Но това е в реда на нещата - нали математиците са мнозинство в тоя факултет, трябва да има нещо и за тях. Не визирам студентите, а преподавателския състав, разбира се, хахахах. 
Иначе е нормално местата да свършат толкова бързо. Досега изборните не са били такава скука. Като гледам какъв е трендът, следващия зимен семестър сигурно ще са останали 1-2 IT-ориентирани дисциплини. Но пък ще имаме богато разнообразие от изборни за джедаи.
Segmentation fault
- RadoRado
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
@niaia - няма проблем да посещаваш каквото искаш във ФМИ
Никой не прави проблеми (може да има изключения, но поне аз не знам за тях)
Иначе това с "Колебая се" наистина е леко тъпо.
За мен ще бъде най-добре ако се въведе за най-популярните изборни, някакво минимално ниво (входен тест), а местата да не се ограничават и хората да се записват/отписват.
И без това тенденцията е (Давам за пример Flex-a, който миналата година на теста бяхме напълнили зала 200
, отсяха 60 човека от теста, а след това на лекции средната бройка присъстващи беше ~ 20тина) много хора да записват, после отиват на 1вата лекция и отписват, като така изгарят пък други хора, които са искали, но не са успели.
Абе vicious circle е това СУСИ
Иначе това с "Колебая се" наистина е леко тъпо.
За мен ще бъде най-добре ако се въведе за най-популярните изборни, някакво минимално ниво (входен тест), а местата да не се ограничават и хората да се записват/отписват.
И без това тенденцията е (Давам за пример Flex-a, който миналата година на теста бяхме напълнили зала 200
Абе vicious circle е това СУСИ
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
С изборни като Небесна механика или Математически методи в метеорологията все повече заобичвам ФМИ...
За момента съм записал Междукултурни отношения, сега ще дебна за няк'во програмиране
.
Иначе харабия, СУСИ-то е баси лишеното от смисъл. Записваме се чрез него, после пак се въртят и попълват списъци по време на лекции.
За момента съм записал Междукултурни отношения, сега ще дебна за няк'во програмиране
Иначе харабия, СУСИ-то е баси лишеното от смисъл. Записваме се чрез него, после пак се въртят и попълват списъци по време на лекции.

- RadoRado
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Математически методи в метеорологията кърти мрака 
Бих го записал ако си бях взел анализите
Бих го записал ако си бях взел анализите