Два въпроса относно образуване на диплома в езикова гимназия

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: Два въпроса относно образуване на диплома в езикова гимн

Мнение от Bestcho »

svetlio.varna написа:Mиналата година излезе в началото на февруари.
Ама по какво ще разбера ? Ще се направи категория КСК 2011-2012 както имат миналите КСК-та или ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Ще излезе информация тук: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem
Facebook
Изображение
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Bestcho написа:
svetlio.varna написа:Не съм чувал за подобно нещо, най-вероятно не е вярно. По какво ще се явяваш на повишителен?
Ами , ако в действителност влизат четирите години (от 9 до 12) , по всичко личи , че изпитите по история и БЕЛ ще са ми задължителни . Вярно , че по БЕЛ е важна оценката от матурата за СУ , както разбрах току що , но по всяка вероятност ще се явя и на повишителен . Историята , ако влизат оценките от 9-ти и 10-ти със сигурност ще държа повишителен за двете години , ако са от 11 и 12 само бих могъл да го пропусна .

Относно това със напускането на изпита и запазването на старата оценка , казано е от директорката , ако майка ми е разбрала добре на родителската среща ..
Не ти трябва да се явяваш на повишителен по БЕЛ, след като не ти трябва оценката от дипломата по него - това е излишно хабене на нерви и усилия...
10-ти клас история влиза със сигурност, за 9-ти мисля че зависи от това дали си го учил на български или на чужд език...:)

Със сигурност нямаш право да се откажеш от изпита, ако не можеш да се справиш. Получаваш си съответната оценка и това е... Ако директорката ви позволява такова нещо, то то със сигурност не е законно!
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Bestcho написа:
Тайфун написа:Е, не те разбрах напълно, но съм убеден, че малко хора ще те, тъй, че ще ти кажа какво мисля.

Оценките от всичките ти години по История и БЕЛ влизат дипломата.
Оценката от дипломата влиза в класирането.

Въпроси? :)
За това , че оценките от дипломата влизат в класирането знам , но не съм сигурен , от кои години се взимат оценките , за да се формира дипломата . Чух хиляда различни версий , от това , че влизат само 11 и 12 клас , до това , че влизат от 9-ти до 12-ти . Точно заради това пускам тема тук , за да видя какво ще се изпише ..
Версиите са 1000 защото явно не си питал някой, който да е минал по този път.,....
Вземат ти се 10, 11 и 12 клас по история, ако все още се взема оценката от дипломата... Току виж нещо друго им скимне.... 9 клас ти е в беумната диплома за основно....
А директорката ви данеби да е била на две бутилки уиски като е казала подобно нещо(за излизането от залата) :mrgreen:
Пълни глупости!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
stefann.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от stefann. »

10, 11 и 12 клас история се взима, БЕЛ ти е матурата. И аз имам подобен проблем, 10 клас имах 5 по история, беше ми отвратително безинтересен тоя материал, който го учихме. Та дилемата ми е дали да се мъча да си повишавам оценката или да ходя на матура история... :scratch:
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

stefann. написа:10, 11 и 12 клас история се взима, БЕЛ ти е матурата. И аз имам подобен проблем, 10 клас имах 5 по история, беше ми отвратително безинтересен тоя материал, който го учихме. Та дилемата ми е дали да се мъча да си повишавам оценката или да ходя на матура история... :scratch:
Мен ако питаш,сметни си хубаво какъв бал горе-долу ти се получава с тая петичка и виж да те устройва.И матурата,и повишителния са нож с две остриета.От много хора,че даже и от учителката ми в училище,съм чувала ,че матурата дето всички я мислят за лесна,всъщност забива много лошо.Колкото и да обичам историята,не бих се явила... все едно де,това си е мойто мнение :) Относно повишителния...това,което знам е че трябва да си абсолютно подготвен и сигурен в себе си,защото както се знае-каквото си изкараш на повишителния,това остава в дипломата.А не дай си Боже да си болен,нещо да забиеш с темата,просто да не ти е ден и да се сбогуваш даже и 5 ,която сам си си изкарал. :D :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
sciroco
В началото бе словото

Мнение от sciroco »

Ако някой мисли, че матурата ще го забие не виждам какво прави в този форум. Колкото до излизането по време на поправителен изпит- питай даскалите си, по-правилник не знам как е, но съм виждал всякакви случаи, включително и човек да се провали(не става дума за 2-ка) и да не му променят оценката.
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Не знам дали горното изказване за матурата беше по мой адрес,но при всички положения това,което имах предвид беше,че монетата винаги има две лица :P Т.е не може матурата за всички по всички предмети да е елементарна,но не може и за всички да е тежка.Всичко си е до човека :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”