Ама по какво ще разбера ? Ще се направи категория КСК 2011-2012 както имат миналите КСК-та или ?svetlio.varna написа:Mиналата година излезе в началото на февруари.
Два въпроса относно образуване на диплома в езикова гимназия
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Два въпроса относно образуване на диплома в езикова гимн
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ще излезе информация тук: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не ти трябва да се явяваш на повишителен по БЕЛ, след като не ти трябва оценката от дипломата по него - това е излишно хабене на нерви и усилия...Bestcho написа:Ами , ако в действителност влизат четирите години (от 9 до 12) , по всичко личи , че изпитите по история и БЕЛ ще са ми задължителни . Вярно , че по БЕЛ е важна оценката от матурата за СУ , както разбрах току що , но по всяка вероятност ще се явя и на повишителен . Историята , ако влизат оценките от 9-ти и 10-ти със сигурност ще държа повишителен за двете години , ако са от 11 и 12 само бих могъл да го пропусна .svetlio.varna написа:Не съм чувал за подобно нещо, най-вероятно не е вярно. По какво ще се явяваш на повишителен?
Относно това със напускането на изпита и запазването на старата оценка , казано е от директорката , ако майка ми е разбрала добре на родителската среща ..
10-ти клас история влиза със сигурност, за 9-ти мисля че зависи от това дали си го учил на български или на чужд език...
Със сигурност нямаш право да се откажеш от изпита, ако не можеш да се справиш. Получаваш си съответната оценка и това е... Ако директорката ви позволява такова нещо, то то със сигурност не е законно!
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Версиите са 1000 защото явно не си питал някой, който да е минал по този път.,....Bestcho написа:За това , че оценките от дипломата влизат в класирането знам , но не съм сигурен , от кои години се взимат оценките , за да се формира дипломата . Чух хиляда различни версий , от това , че влизат само 11 и 12 клас , до това , че влизат от 9-ти до 12-ти . Точно заради това пускам тема тук , за да видя какво ще се изпише ..Тайфун написа:Е, не те разбрах напълно, но съм убеден, че малко хора ще те, тъй, че ще ти кажа какво мисля.
Оценките от всичките ти години по История и БЕЛ влизат дипломата.
Оценката от дипломата влиза в класирането.
Въпроси?
Вземат ти се 10, 11 и 12 клас по история, ако все още се взема оценката от дипломата... Току виж нещо друго им скимне.... 9 клас ти е в беумната диплома за основно....
А директорката ви данеби да е била на две бутилки уиски като е казала подобно нещо(за излизането от залата)
Пълни глупости!
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- stefann.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
10, 11 и 12 клас история се взима, БЕЛ ти е матурата. И аз имам подобен проблем, 10 клас имах 5 по история, беше ми отвратително безинтересен тоя материал, който го учихме. Та дилемата ми е дали да се мъча да си повишавам оценката или да ходя на матура история... 
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Мен ако питаш,сметни си хубаво какъв бал горе-долу ти се получава с тая петичка и виж да те устройва.И матурата,и повишителния са нож с две остриета.От много хора,че даже и от учителката ми в училище,съм чувала ,че матурата дето всички я мислят за лесна,всъщност забива много лошо.Колкото и да обичам историята,не бих се явила... все едно де,това си е мойто мнениеstefann. написа:10, 11 и 12 клас история се взима, БЕЛ ти е матурата. И аз имам подобен проблем, 10 клас имах 5 по история, беше ми отвратително безинтересен тоя материал, който го учихме. Та дилемата ми е дали да се мъча да си повишавам оценката или да ходя на матура история...
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Ако някой мисли, че матурата ще го забие не виждам какво прави в този форум. Колкото до излизането по време на поправителен изпит- питай даскалите си, по-правилник не знам как е, но съм виждал всякакви случаи, включително и човек да се провали(не става дума за 2-ка) и да не му променят оценката.
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не знам дали горното изказване за матурата беше по мой адрес,но при всички положения това,което имах предвид беше,че монетата винаги има две лица
Т.е не може матурата за всички по всички предмети да е елементарна,но не може и за всички да е тежка.Всичко си е до човека 
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "