Прием 2011-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Прием 2011-2012
Така е. Не знам каква е точната причина, но мога да направя някои предполажония. Преди десетина години имаше само редовни изити. С течение на времето започнаха да се парвят предварителни изпити по най-желаните специалности. Плюсовете за стуентите са, че имат още един шанс, а за университета, че прибират допълнително такси. На изпитите по истпория, БЕЛ, математика традиционно се явяват по 1000 души поне, което умножено по 30 лв. прави 30 000 лв. приходи само от един изпит. По езиците и особено по италиански, френски, испански се явяват доста по-малък брой хора. Миналата година даже май ги събраха в една зала кандидатстващите с италиански и испански. Прихода от провеждането на такъв изпит е почти нулев и университета няма изгода да прави втора и терта сесия. Още повече, че обикновено на тези изпити се явяват доста интелигентни ученици, които изкарват високи оценки и след като изкарат 5,50 примерно на предварителния изпит, на редовния изпит явилите се ще се броят на пръсти. И всъщност за провеждането на два изпита по италиански университетът ще има приходи колкото и ако изпитът беше само един => университетът ще е на загуба от чисто икономическа гледна точка.
-
injiktoplqkto
- В началото бе словото
Да разбирам, но все пак за английският поне може да се направи изключение (поне аз така смятам). Най-вече точно поради причината втори шанс. Примерно изкарал си някаква оценка (4 например), но не си доволен от представянето си и знаеш ча можеш повече и искаш втори шанс ПОНЕ. Това е моето мнение. А тази година дали изпитите ще са като миналата КСК (имам предвид в продължение на 6 месеца)!?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
-
injiktoplqkto
- В началото бе словото
А имате ли на представа от кога ще има инфо за новата КСК във сайта!?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Миналата година качиха новите условия за кандидатстване към началото на февруари.
-
injiktoplqkto
- В началото бе словото
Ах! Странно!!! Аз доколкото си спомням миналата КСК на 2 Януари като влезнах още тогава имаше графики за изпитите и всичко останало.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Датите на изпитите стават ясни още в началото на януари, понеже първите изпити са януари-февруари, но всичко останало се решава малко по-късно. Примерно с кой изпт за какви специалности можеш да кандидатстваш, как се образува бала и т.н.
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Хм,аз днеска погледнах в сайта и отново нямаше нищо относно графика за изпитите.Старая се да го преглеждам често,за да не сотана накрая изненадана,въпреки че ще се явявам на изпити по език и нямам предварителни...Дали някой ще се наеме да постне тук(във форума имам предвид)графика,когато той излезе ? 
Последно промяна от hriskataaa на 02 Яну 2011, 20:42, променено общо 1 път.
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Toва е тардиционно мое задължение и конституционно правомощие
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Сега не му е времето да мислите по тази тема. Изчакайте и времето само ще дойде! По-добре се концентрирайте върху темите по Литература и История.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ами Breaker'e не е точно така, не е като да не му е време вече.. Не че искам да съм лошия батко развалящ празничното настроение 
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...