Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
angel.student
- В началото бе словото
Re: Какво искате да учите?
Благодаря на всички за съветите!
Разбира се,че ще кандидатствам за специалност,която наистина искам.Както МО,така и Социология и Туризъм ми се струват много хубави специалности.Иначе бих могъл да кандидатствам и право,защото се подготвям и по БЕЛ(за задължителната матура) но няма да го направя,защото не искам да работя в тази сфера.Колкото до МСЮЕ, не ми е много ясно къде ще се реализирам,след като завърша тази специалност.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
То колкото в МСЮЕ не ти е ясно, толкова и в МО няма да ти бъде ясно, приятел ...
Сигурна работа почти няма. Ако ти е интересно и се отдаваш, имаш шанс и със социология и с туризъм и с Мо и с МСЮЕ. Наистина следвай интересите си и прецени къде искаш да се развиваш.
Сигурна работа почти няма. Ако ти е интересно и се отдаваш, имаш шанс и със социология и с туризъм и с Мо и с МСЮЕ. Наистина следвай интересите си и прецени къде искаш да се развиваш.
The names of the future are stamping of impatience.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Не съм съгласен, че почти няма сигурна работа.Има постоянна нужда от общаци, носачи, пазачи.За там даже и образование не се иска. Ако искаш сигурна работа, насочи се на там 
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Учи каквото ти харесва!angel.student написа:Благодаря на всички за съветите!Разбира се,че ще кандидатствам за специалност,която наистина искам.Както МО,така и Социология и Туризъм ми се струват много хубави специалности.Иначе бих могъл да кандидатствам и право,защото се подготвям и по БЕЛ(за задължителната матура) но няма да го направя,защото не искам да работя в тази сфера.Колкото до МСЮЕ, не ми е много ясно къде ще се реализирам,след като завърша тази специалност.
МСЮЕ е най-яката специалност и дава изключително много възможности за развитие!
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Гледам добре си се реализирал в първи курс.Deschain написа:Учи каквото ти харесва!angel.student написа:Благодаря на всички за съветите!Разбира се,че ще кандидатствам за специалност,която наистина искам.Както МО,така и Социология и Туризъм ми се струват много хубави специалности.Иначе бих могъл да кандидатствам и право,защото се подготвям и по БЕЛ(за задължителната матура) но няма да го направя,защото не искам да работя в тази сфера.Колкото до МСЮЕ, не ми е много ясно къде ще се реализирам,след като завърша тази специалност.
МСЮЕ е най-яката специалност и дава изключително много възможности за развитие!
The names of the future are stamping of impatience.
-
Gong
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Искам да уча КИТАИСТИКА и НИЩО ДРУГО! Вече не ща и да чуя за друго.
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
извинявам се предварително ако постът ми не е за тази тема, но тъй като много отдавна търся и не мога да намеря някой може ли да ми отговори на следните въпроси :
с матура по бг в какви специалности може да се кандидатства ?
попаднах на скандинавстика и европеистика какво представляват тези специалности ?
ако искам да запиша не японистика ами испанистика мога ли с матура по англ. език или трябва да е изпит и може ли той да е по англ. език или трябва да по е испански ?
не знам къде да задам въпроса си , но някой може ли да ми каже от къде мога да видя примерни изпити по бг и история ?
aко от предварителния изпит си харесвам оценката трябва ли да ходя на редовния?
с матура по бг в какви специалности може да се кандидатства ?
попаднах на скандинавстика и европеистика какво представляват тези специалности ?
ако искам да запиша не японистика ами испанистика мога ли с матура по англ. език или трябва да е изпит и може ли той да е по англ. език или трябва да по е испански ?
не знам къде да задам въпроса си , но някой може ли да ми каже от къде мога да видя примерни изпити по бг и история ?
aко от предварителния изпит си харесвам оценката трябва ли да ходя на редовния?
Последно промяна от firequeen на 30 Дек 2010, 16:59, променено общо 1 път.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
@Gong еми като искаш, действай
Желая ти късмет! Впрочем това е хубаво, че от толкова рано знаеш какво искаш да следваш.
@firequeen на първите ти въпроси, сайтът на СУ може да отговори, но ще трябва да се поразровиш по-добре. Ако оценката, която си изкарала на предварителния те задоволи, не е нужно да ходиш на редовния!
@firequeen на първите ти въпроси, сайтът на СУ може да отговори, но ще трябва да се поразровиш по-добре. Ако оценката, която си изкарала на предварителния те задоволи, не е нужно да ходиш на редовния!
-
assassin
- В началото бе словото
Стопанско управление [:
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Здравейте,отдавна чета разни полезни работи из форума,ама чак сега реих да се регна и аз
Тази година завършвам езикова гимназия и съм се насочила към следните специалности:Културология,Политология,Испанска филология и Английска също,Философия и Психология.Така и смятам да бъдат подредени като желания :p Какво мислите специално за културологията?В смисъл,че съм чела супер много неща,много положителни и също толкова негативни...попринцип това е,което искам да уча,но имам малки колебания,относно бъдещата реализация... Мерси предварително 
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Всички изброени специалности са много хубави и са много приятни! Но зависи на първо място това, което искаш ти да следваш, след като помислиш! Според мен от направените избори има най-голяма реализация Психологията в днешно време. Не казвам, че другите няколко не са реализиращи, но да имаш хубава и сигурна работа, определено това е специалността, която най-добре ще ти осигури всичко това! Успех с кандидатстването и весело посрещане на бала! 
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Мерси за отговора,IcebreakerR!И аз затова съм ги избрала точно тях
Обаче пък Психология в България...не ми се струва да е чак толкова популярна
Виж,в Сащ където всеки втори си има сееен психолог...
:D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
cerbera
- От дъжд на вятър
То пък щото много българите са чували за такова животно като "културология"... И на мен ми харесваше до момента, в който като споделях тук-таме за бъдещите ми планове на хора, тези хора ме гледаха като теле в железница... За да има културолози в една държава, то тази държава трябва да има и култура, а в България е дефицит...

- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
То щото и културологията е цъфнала и вързала в България. Забележи какво пише дословно в описанието на бакалавърската степен в сайта на ФФ:hriskataaa написа:Мерси за отговора,IcebreakerR!И аз затова съм ги избрала точно тяхОбаче пък Психология в България...не ми се струва да е чак толкова популярна
Виж,в Сащ където всеки втори си има сееен психолог...
:D
"Преподаването в специалност "Културология" не предполага овладяването на конкретен занаят. Целите на общата и практическата подготовка са да се подготвят специалисти, адекватни на социалната и икономическа ситуация в началото на 21 век".
Оттам насетне сама решавай, аз лично никога не бих я записал.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Моля ви, спестявайте си абсолютно некадърните си мнения и да обърквате само кандидатите."За да учиш културология трябвало да има култура"?!Ти изобщо знаеш ли за какво става въпрос?Културологията изучава историята на различни култури, изкуства и прочие.В последствие, хората завършили с това се занимават с реклама, дизайн, неща които изискват познаване именно на такъв род неща.Като искате "конкретика", завършете за "комбайнер" или "орач" - комбайни и ниви винаги ще има, няма да умрете гладни.