Не мислиш ли, че има и трети вариант, при който не го/я ревнуваш, а просто искаш той/тя да е щастлив(а) без значение с кого?Kristo написа: Да не говорим, че има и един момент с ревността - ако бившата ти е приятелка и си хване нов:
1/ Ако я ревнуваш, значи не е приятелство тва, а имаш още чувства
2/ Ако не я ревнуваш, значи отношенията ви са били фалшиви от самото начало и само си играете на "отношения"
Приятелство с бившия/та
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Re: Приятелство с бившия/та
хаха, Барни явно си има последовател, който да разпространява гениалните му теории
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
lunatic_moon написа:х
Не мислиш ли, че има и трети вариант, при който не го/я ревнуваш, а просто искаш той/тя да е щастлив(а) без значение с кого?
Звучи хубаво като го казваш "искам да е щастлива без значение с кого"... но тва е леко невъзможно... Всеки човек би искал да има такива мисли, да се самоизчетка колко е неегоистичен и истински приятел и т.н... но вътрешно не е такъв. Човек може да излъже успешно другите, ама може ли да излъже себе си? Да се радваш за щастието на друг, докато то пряко носи тебе нещастие е малоумно като идея, затова го изключих. Трети вариант няма, тва не е детската градина, порастнали сме и знаем, че щастието не е неква идея, а е система от правила и закономерности - едно от които е "нека бившите ми ги е яд, че не са с мен, а с некъв нискокачествен заместител"... Сори.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
ама ти съвсем изключваш вероятността раздялата да се е получила по желание и на 2те страни => хората да не са толкова егоистични в чувствата си и НАИСТИНА (amazing) да искат другия да е щастлив?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Може би не познавам такива хора... или пък просто няма такива хора, има само добра воля за такива отношения, но на практика трудно се получават... особено където е имало любов...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
А не го ли искат с идеята, да им се махне от главата и да не ги връща към миналото, което не желаят да си спомнят? Както каза Кристо нова връзка не може да се гради върху руини от старата, първо е нужно почистване, а това става по-лесно, когато другият не ви занимава активно със себе си (сиреч "щастлив" е).Crippled Alice написа:ама ти съвсем изключваш вероятността раздялата да се е получила по желание и на 2те страни => хората да не са толкова егоистични в чувствата си и НАИСТИНА (amazing) да искат другия да е щастлив?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Аа, всеки си знае сам каква му е идеята
спирам да обсъждам темата, това е супер относително
спирам да обсъждам темата, това е супер относително
- ayakashi
- Постоянно присъствие
ами моят опит показва, че колкото по-привързани (или по-зависими) един от друг сме били, толкова по-трудно е да сме само приятели...
от друга страна обаче, ако сме били дълго време преди да се е случило нещо друго, много по-лесно се връщаме в приятелски отношения
от друга страна обаче, ако сме били дълго време преди да се е случило нещо друго, много по-лесно се връщаме в приятелски отношения
А аз мисля, че просто зависи от обстоятелствата около раздялата. И от добра воля. Пък дали има смисъл... Може и да има.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Държа да отбележа, че преди месец това не е било такаMidwinterSun написа: Исо, никой от мъжете, които слагам в категорията приятели (да се отбележи, не познати) няма да се съгласи да спи с мен.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ааааабе, да... Това на теория е така, но всъщност всичко зависи от това дали хората са човеци изобщо. Което вероятно обуславя и наличието на добра воля. Като я има - чудесно. Като я няма - живи и здрави, животът продължава. Никъде не е речено, че трябва да сте приятели, но елементарното възпитание изисква поне да се поздравявате по улиците, щом се познавате. Но то това има връзка не с бившите и с отношението към тях, а с възпитанието на индивида, което често се оказва слабо звено.ayakashi написа:ами моят опит показва, че колкото по-привързани (или по-зависими) един от друг сме били, толкова по-трудно е да сме само приятели...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не смятам, че това зависи от възпитанието и че е задължително да се поздравявам. Мисля, че зависи от ситуацията.Търговецът на кристал написа:Никъде не е речено, че трябва да сте приятели, но елементарното възпитание изисква поне да се поздравявате по улиците, щом се познавате.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Boromir написа:А аз мисля, че просто зависи от обстоятелствата около раздялата. И от добра воля. Пък дали има смисъл... Може и да има.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да останете приятели с бившата преведено на достъпен и разбираем език означава само едно: при определено стечение на обстоятелствата сексът не отпада като вариант
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не знам - за себе си съм сигурна (и непоклатимо убедена) в това. Има неща, които просто са.FloWersOfEviL написа:Не смятам, че това зависи от възпитанието и че е задължително да се поздравявам. Мисля, че зависи от ситуацията.Търговецът на кристал написа:Никъде не е речено, че трябва да сте приятели, но елементарното възпитание изисква поне да се поздравявате по улиците, щом се познавате.
Разбира се, че има и изключения, но най-често поводът за раздялата едва ли е толкова драматичен, че да забравиш онова, на което (в идеалния случай) са те възпитали през първите 7 години.
Силно вярвам, че начинът, по който изразяваш отношението ти към другите, зависи не толкова от самото отношение, колкото от възпитанието ти. Не знам дали ме разбрахте.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември