2 курс Право (2010-2011)
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Re: 2 курс Право (2010-2011)
43 въпрос (Задължения спрямо приемащата страна.Привилегии и имунитети в трета страна.Дипломатически корпус) по МПП от къде да се чете, защото в учебника на Машев виждам само последната част (Дипломатически корпус) ?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Директно от конвенцията ( въпреки че и там няма много) Общо взето правилото, което важи в 99% от случаите е, че, каквото го няма в учебниците ( аз лично ползвам тези на Видин и Владимиров), го има в конвенциите и аз от там си го уча
И без друго ас. Стоянов иска едва ли не да му се цитират конвенциите - там е най-сигурното място 
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Довършихме темата Психология на разпита,разглеждайки фазите на процеса.eventually написа:Извинявам се ,че пак задавам един и същ въпрос , но отново не успях да дойда на лекцията по правна психология този четвъртък.Бихте ли ми казали какво взехме , за да знам кое да уча за изпита.Благодаря предварително
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

Колеги, дочух някаква информация, че в събота е имало продължителна лекция по СКП. Бихте ли споделили какво точно се е случило и даде ли някакви насоки за изпита преподавателят?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
6 по Права на човека
ениуей... ето някои дати за изпитите, ако някой ги е пуснал вече, да ме прощава (:
Сравнително конституционно право: 6 януари. Часът и мястото на срещата не са ми известни.
Парламентарно право: 6, 13 и 20 януари (четвъртъците) от 19:00 в залата, където караме лекции.
Избирателни системи и процедури: 13 януари в часа и на мястото, където се провежда лекцията.
Защита правата на човека: 18 януари. Часът и мястото на срещата са същите.
По ЗЧП повечето курсови работи са одобрени, но имаше доста колеги, които не присъстваха на защитата вчера, та коментарът на доц. Вълчев за отсъстващите беше "...да ме потърсят..."
ениуей... ето някои дати за изпитите, ако някой ги е пуснал вече, да ме прощава (:
Сравнително конституционно право: 6 януари. Часът и мястото на срещата не са ми известни.
Парламентарно право: 6, 13 и 20 януари (четвъртъците) от 19:00 в залата, където караме лекции.
Избирателни системи и процедури: 13 януари в часа и на мястото, където се провежда лекцията.
Защита правата на човека: 18 януари. Часът и мястото на срещата са същите.
По ЗЧП повечето курсови работи са одобрени, но имаше доста колеги, които не присъстваха на защитата вчера, та коментарът на доц. Вълчев за отсъстващите беше "...да ме потърсят..."
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Сайтът на Юридическия факултет не работи и това няма да ми позволи да изпълня последните лекции в срок,а Моят персонален компютър сигнализира,че е пълен с вируси.Само при мен ли се появяват подобни проблеми или техниката на проф.Кискинов е излязла във ваканция?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- krisenceto
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
А отпадат ли някакви въпроси по Парламентарно право и Избирателни системи и процедури ?
- Ivanxou
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не си само ти.Сайтът не си работиГуньо Простия написа:Сайтът на Юридическия факултет не работи и това няма да ми позволи да изпълня последните лекции в срок,а Моят персонален компютър сигнализира,че е пълен с вируси.Само при мен ли се появяват подобни проблеми или техниката на проф.Кискинов е излязла във ваканция?
Иначе "svetlio" не ти ли писна да ни уведомяваш колко имаш!?Какъв е тоя зор в този факултет незнам, ще се изядете един друг за тея оценки
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ivanxou, въздържай се от лични забележки към потребителите в публичното пространство. Ако имаш какво да казваш на някого, има си бутонче "ЛС".
Светльо, както си мод, така и следва да се държиш като такъв.
Ще съм ви много благодарна, ако не ми разваляте предпразничната вечер с дрязги и спрете да се дъвчете в темата.
<едит> По молба на участник в дискусията, по-грубите мнения са изтрити.
Светльо, както си мод, така и следва да се държиш като такъв.
Ще съм ви много благодарна, ако не ми разваляте предпразничната вечер с дрязги и спрете да се дъвчете в темата.
<едит> По молба на участник в дискусията, по-грубите мнения са изтрити.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- _sonrisa_
- Флъдзила
По парламентарно... там си научи някой върпос и си прочети другите информативно - общо взето като УКУ, ако си ходилаkrisenceto написа:А отпадат ли някакви въпроси по Парламентарно право и Избирателни системи и процедури ?
По ИСП - имаш да научиш 4 въпроса: принципи и 3те вида системи - пропорционална, мажоритарна и смесена
И си готова
- krisenceto
- В началото бе словото
Мерси много 
- iNCodE
- От дъжд на вятър
Имаме приет нов избирателен кодекс - в каква част ще се включи в изпита? Някаква информация да е била дадена на лекции в тази връзка?
По парламентарно право ще можем ли да се подготвим само чрез лекции или трябва да сме прочели и учебника ?
съжалявам, но нямах възможност да присъствам миналата седмица на лекции и съм назад с информацията.
благодаря
Весели празници
По парламентарно право ще можем ли да се подготвим само чрез лекции или трябва да сме прочели и учебника ?
съжалявам, но нямах възможност да присъствам миналата седмица на лекции и съм назад с информацията.
благодаря
Весели празници
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
И на мен не ми работи, да се надяваме да тръгне. Мислех да пиша един имейл на проф. Кискинов, но вероятно той вече е получил поне 10, така че ще му го спестя.Гуньо Простия написа:Сайтът на Юридическия факултет не работи и това няма да ми позволи да изпълня последните лекции в срок,а Моят персонален компютър сигнализира,че е пълен с вируси.Само при мен ли се появяват подобни проблеми или техниката на проф.Кискинов е излязла във ваканция?
Зависело колко хора ще дойдат. Проф. Гайдаров каза, че ще има две дати през сесията, в началото и в края.Предполагам формата е същия като миналата година: по желание устен или писмен
Чете се от учебника на проф. Владимиров, за корпуса, там и Задължения спрямо приемащата страна. За първите две могат да се четат конвенциите, не съм сигурен но май чл. 40-41 от ВКДО.43 въпрос (Задължения спрямо приемащата страна.Привилегии и имунитети в трета страна.Дипломатически корпус) по МПП от къде да се чете, защото в учебника на Машев виждам само последната част (Дипломатически корпус) ?
Тест, затворен, 12 въпроса. Не чети за отделните държави, трябват ти по-общите неща. Каза какво е добре да се наблегне, намери си от някъде лекцията, много е полезна.Колеги, дочух някаква информация, че в събота е имало продължителна лекция по СКП. Бихте ли споделили какво точно се е случило и даде ли някакви насоки за изпита преподавателят?
Не.А отпадат ли някакви въпроси по Парламентарно право и Избирателни системи и процедури ?
Д-р Киселова последния път каза че всичко ще бъде представено на изпита, отпадащи въпроси няма, всичко влиза. Просто тия ги наблегнете.По ИСП - имаш да научиш 4 въпроса: принципи и 3те вида системи - пропорционална, мажоритарна и смесена
До колкото разбрах, ще бъде засегнат в първата лекция след ваканцията от доц. Киров. Това обаче като си помислим колко сме назад с материала и не сме взели някои основни теми, не се знае дали ще стане, лично мнение. Кодексът така или иначе го чака посещение в КС.Имаме приет нов избирателен кодекс - в каква част ще се включи в изпита? Някаква информация да е била дадена на лекции в тази връзка?
Лекции, също и книжките със статии на проф. Близнашки. Някои въпроси той почти не ги е предавал, или само в основни линии пренасочваше към книжките. Има една статия за ранния парламентаризъм, която може да ти помогне. Основната маса статии са в "Парламентарното управление в България" и монографията "Принципи на парламентарното управления". Струва ми се че след като си първи поток, лекции и първата книжка със статии (не ти трябва всичко от нея) са ти достатъчни. Втори поток така или иначе ще ги учим за другата сесия.По парламентарно право ще можем ли да се подготвим само чрез лекции или трябва да сме прочели и учебника ?
Това ви е подаръкът за Рождеството. Айде, и весели празници!
В името на потока! Втория!
- iNCodE
- От дъжд на вятър
Благодаря, Слави.
Весели празници : )
Весели празници : )
-
Kiskinov
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Уважаеми колеги,
На 23 декември възникна хардуерен проблем в устройствата, поддържащи сайта на Юридическия факултет.
Взети са мерки за подмяната на дефектните части. Не може да се каже кога ще стане това.
Очаква се забавяне на доставката поради празничните дни.
Това, което мога да направя, е да публикувам лекциите по информационно право в .pdf формат:
- в Моя персонален компютър по информационно право;
- в група на Facebook - http://apps.facebook.com/groupsplus/fil ... 6&vm=group
Групата е затворена и изисква одобрение. Достъп ще се предоставя само на студенти ІІ курс, посочили име, фамилия и факултетен номер.
Допълнителни въпроси отправяйте на kiskinov@law.uni-sofia.bg
Ще съобщя веднага, след като има новости по отстраняването на проблема.
Весела Коледа и щастлива Нова Година на всички!
проф.Кискинов
На 23 декември възникна хардуерен проблем в устройствата, поддържащи сайта на Юридическия факултет.
Взети са мерки за подмяната на дефектните части. Не може да се каже кога ще стане това.
Очаква се забавяне на доставката поради празничните дни.
Това, което мога да направя, е да публикувам лекциите по информационно право в .pdf формат:
- в Моя персонален компютър по информационно право;
- в група на Facebook - http://apps.facebook.com/groupsplus/fil ... 6&vm=group
Групата е затворена и изисква одобрение. Достъп ще се предоставя само на студенти ІІ курс, посочили име, фамилия и факултетен номер.
Допълнителни въпроси отправяйте на kiskinov@law.uni-sofia.bg
Ще съобщя веднага, след като има новости по отстраняването на проблема.
Весела Коледа и щастлива Нова Година на всички!
проф.Кискинов