Салса

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Салса

Мнение от Търговецът на кристал »

То междувременно спря да е яко и тъкмо бях на косъм да се откажа (както ти казах на рд-то на Силвето) и реших да се насиля още 1-2 седмици, колкото до Коледа, нали... :) И почнахме руедата, което е голям купон и установих, че като повторя едно нещо с 20 различни партньори (да бе, знам как звучи, ама...) го запомням и усвоявам много по-добре, наистина.
Днес за пръв път правихме сомбреро и го схванах, ама от прима малко се бавя и адиосите са ми такива едни... припряни. Ще го оправя, де, поне се ориентирам и знам къде ми е грешката.
Иначе в салсата към тая хореография добавихме и Сузи Кю, оттам Ню Йорк, после кюбан брейк и скок, после едно такова, дето се ходи по диагонал и много ме кефи, а днес правихме едно странно и гадно, дето Илия пак се престара, когато до показваше, ама му забравих името. И Фокс правихме.

И искам краката ми да са като на Мираааааааа... Бааааси краката има тая жена!

А, впрочем - кога ще почнем бачата по двойки? Много искааааам... а като гледам тия, дето са почнали през януари... ми... нищо особено, честно казано (по отношение на бачатата). Иначе салсата им се получава стра'отно, но подозирам, че тая бачата, дето я танцуват те в момента, и ние с брат ти можем да я тропнем. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Търговецът на кристал написа:То междувременно спря да е яко и тъкмо бях на косъм да се откажа (както ти казах на рд-то на Силвето) и реших да се насиля още 1-2 седмици, колкото до Коледа, нали... :) И почнахме руедата, което е голям купон и установих, че като повторя едно нещо с 20 различни партньори (да бе, знам как звучи, ама...) го запомням и усвоявам много по-добре, наистина.
И искам краката ми да са като на Мираааааааа... Бааааси краката има тая жена!
Руедата наистина е голям купон :P А за краката на Мира, точно допреди секунди брат ми ми разказваше за изказванията ти по въпроса за Мира и Мина :lol: :lol:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хахаха, ама не, кажи честно - не са ли страхотни? А на Мина муцунката е няма толкова сладка просто. Едва тая вечер успях най-сетне да различа коя коя е. Ама какви крака... :oops:
Аз малко се поозаптих и си върнах предишното търпение - в смисъл, искам всичко, но не го искам веднага. И като ме обземат мрачни мисли, си повтарям, че Памбос и другите там са професионалисти и нещата се се случат с времето (вярвай си, м?).

Между другото, за пръв път покрай руедата ми направи впечатление как танцуват мъжете в групата - има двама, с които се чувствам много комфортно. Единият води почти толкова уверено, колкото Памбос, което ми е много странно, защото май не е от напредналите, ами си е баш от нашите. А другият на загрявката изобщо не може да се ориентира кое-как, маха там краци и толкова. А като правим руеда и дойде ред да танцувам с него, му се получава супер. :scratch: Шантава работа.

Ама кажи за бачатата, след колко време да се надявам да я почнем? Че само се зарибявам тука...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Търговецът на кристал написа:Хахаха, ама не, кажи честно - не са ли страхотни? А на Мина муцунката е няма толкова сладка просто. Едва тая вечер успях най-сетне да различа коя коя е. Ама какви крака... :oops:
Аз малко се поозаптих и си върнах предишното търпение - в смисъл, искам всичко, но не го искам веднага. И като ме обземат мрачни мисли, си повтарям, че Памбос и другите там са професионалисти и нещата се се случат с времето (вярвай си, м?).

Между другото, за пръв път покрай руедата ми направи впечатление как танцуват мъжете в групата - има двама, с които се чувствам много комфортно. Единият води почти толкова уверено, колкото Памбос, което ми е много странно, защото май не е от напредналите, ами си е баш от нашите. А другият на загрявката изобщо не може да се ориентира кое-как, маха там краци и толкова. А като правим руеда и дойде ред да танцувам с него, му се получава супер. :scratch: Шантава работа.

Ама кажи за бачатата, след колко време да се надявам да я почнем? Че само се зарибявам тука...
Ми, аз по краката на мацките не се заглеждам, и моите хич не са лоши :P Затова пък се заглеждам по други неща :mrgreen: Мина така и не съм я виждала между другото, само съм чувала за нея, ама никога не е влизала при нас.
Нещата определено се случват с времето. Доста, доста време :bounce: Аз като си спомня в началото какво беше, никаква ориентация, пък камо ли за грациозност да се говори. Но сега виждам доста напредък, въпреки че честно казано сме си доста далеч от истината, и то цялата група. Предната, в която бяхме, бяха доста схватливи, обаче тази сега..., абе, да кажем, че инструктурите всеобщо ни третират като деца-идиотчета :lol: :lol: Ама пък отново ми е много забавно :wink:
На мен винаги ми прави впечатление кой как води, не виждам разлика между руедата и обикновения танц по двойки.
Не я ли почнахте тази бачата? Аз май отговарях на въпроси на брат ми за нея, пък и ти нещо казваше май за тръгването назад на жените, че трябва да улучиш крака :P При нас тя е малко между другото. Обикновено Памбос я дава за последен танц и гаси лампите за по-романтично. Ама на вашата група още ви е рано за такава романтика, не сте се опознали толкова добре :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ами ние бачатата си я тропаме още от втория път, но дотук сме правили само бейсик, напред, назад (там научих, че жените тръгваме назад с левия крак и оттогава нямам грижи) и едно обръщане. Никога не сме танцували по двойки, което ми е странно, защото тия, дето танцуват вече почти цяла година, са доста зле, а не правят нещо кой знае колко различно от онова, което ние сме правили "поединично".
Имат там 2 обръщания и една стъпка, дето двамата вървят в една посока заедно - толкова.
Иначе му знам аз на Памбос представата за романтика - ама никой не ми е виновен, че тоя, с когото искам да танцувам бачата, си няма понятие от латино танци и даже не слуша тая музика. Ама на', шанс.

М, и още нещо - искам и нас инструкторите да ни третират като деца-идиотчета, щото аз поне съм такова. Ама не става, понякога ми се струва, че ни имат за твърде добри, едва ли не. Само Памбос обяснява като на дебили - как да не го обичам! И - на всичкото отгоре - вече ни водят средно ниво, можеш ли да си представиш? Ужас... като знам аз колко знам и мога...
В края на ноември
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Нашата група е на 6 месеца и вече правим Атака и Aлемана и некви други готини работи, супер странно ми звучи как при Памбос на една година едва едва правят основни стъпки по двойки :/
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

То може и да се бъркам, де, но ми се струва, че са от януари. Пак трябва да погледна - другият вариант е да са от септември, но пък в салсата са много напред - чак помръкнах като ги гледах.
Аз съм много доволна от темпото, с което се движим, защото ако вземахме повече фигури, със сигурност вече щях да съм се отказала. Някои и без това ми идват доволно объркващи в началото, та оставаше и да ни затрупат с такива. Просто ми стана странно, че още не сме почнали точно бачата по двойки, иначе всичко останало си е на 6 (поне според мен, а вероятно и според останалите - поне като гледам внушителният брой хора, който не се е променил много от началото). Иначе явно си зависи от стила на преподаване - ние почнахме да правим руеда 2,5 месеца след началото. Една приятелка ходи на танци във Варна и каза, че техните тренировки почти от самото начало основно са базирани на руедата.

Ще видим как ще е салса конгресът в Стара Загора - имам доста големи очаквания и от уроците там.
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Ами, те с всяка група имат доста различен подход. При вас наблегнаха повече на меренгето, отколкото при нас. А в новата ни група с Дарко си личи, че са се занимавали с бачата доста повече, отколкото със старата. И хората се справят доста добре, особено момичетата. Така че за бачата ще трябва да чакате на Памбос да му дойде музата за романтика :P За средното ниво брат ми се похвали, аз пък започнах да го дразня, че сте на ниво "salsa loosers" :P То, присмял се хърбел на щърбел, де, вече казах, ние сме си доказаните джибили на школата :lol: :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мани, аз днес пак не можах да направя едно просто нещо и се подразних доста, та се измъкнах по средата на последната руеда, ама си озаптих бързо истериите (брат ти е свидетел). Нещо не ми се получи с краката, но понеже бяхме едва двайсетина душим предполагам, че след празниците ще го показват пак, та тогава ще стане.
А Илия пак се беше вдъхновил и беше включил пета космическа. Едва му насмогвах на салсата, ужас. И показваше едни комбинации, дето да ти се омотае главата не, ами... Даже ги забравих как бяха. Нещо от сорта на дабъл крос (той така му вика, струва ми се), после мамбо, фокс, скок, после май веднъж бейсик, оная готината стъпка, дето се ходи по диагонал първо наляво, после надясно и на връщане се прави скраф, после веднага ню йорк, кюбан брейк, адиос. И имаше и още нещо, ама основното беше, че се въртиш и си плетеш краката. Добре, че поне имаше достатъчно място, понеже много хора не дойдоха. Но всичко ставаше тоооолкова бързо, че по едно време имах чувството, че тичам. Много му се кефя на Илия, макар на моменти дооооста да се увлича.
В края на ноември
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Аз пък опитах Касафа - стана ли, не стана ли, не знам, ама като почнаха киковете, около мен хората се разбягаха и се образува голям празен кръг (лелееее, толкова ли съм страшен беее) :mrgreen: А какво е кумбия?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

http://vbox7.com/play:3e85cf38 - поне според Илия и Памбос, де. :) Ама от известно време я танцуваме на някакви други песни, на които Илия много се кефи. Спец е той, спец. :) Сега правим и бая вариации на тая тема, весело е - особено като сме малко хора и можеш да се развихриш.

Колкото до касафа - е, не, няма да ми писне. Голяма радост ми е (особено откак го научих и почнах и да си импровизирам), но последните 2 или 3 пъти не го танцувахме, така че май ще се прощавам с него. Не че не си скачам у дома. :)
Уииии, поздрав!
http://www.youtube.com/watch?v=_zLpacr1DlU
В края на ноември
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Обожавам тази песничкааа :cheers:. Само като я чуя и молекулките ми се разтанцуват :drunken:. И на мен касафа не моооже да ми омръзне. Споко, няма да ви го спрат, ние от една година си го танцуваме периодично. Чудя ви се, че още танцувате кумбия, ние много бързо приключихме с туй чудо и съм много доволна от това, хич не ми се получаваше :). А Илийката като издивее такива хореографии прави, че свят да ти се завие...буквално :compress:. Мира продължава да ме кефи най-много, на мъжете много не им разбирам соло хореографиите и не ме радват особено. И Анелия обяснява супер добре, ама досега за толкова време само веднъж е била при нас.
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър
Специалност: Славянски филологии
Курс: първи

Мнение от lindorcheto »

Хей,здравейте!
И аз ходя на уроци при Памбос от около 2 месеца и съм ааадски доволна.
Тъ,имам едно въпросче относно една песничка,която ааадски много ме кефи.В скоро време ако не я намеря сигурно ще се престраша да питам инструкторите как се казва,но видях тази тема и реших да ви питам вас..Тъ,не знам как да я обясня.Общо взето в началото ни я пускат,за загрявка.Една бързичка,мъж пее...честно казано не мога да се сетя точно от кой танц стъпки правим на тая песен.Тъ песента е бърза и по едно време изведнъж все едно няма ритъм,става някак бавна и мъжкия глас издава някакви ам..пъшкащи звуци да речем.. :lol: И после пак става бързо.Ужасно обясних,но се надявам на някой да му звучи познато. :mrgreen: :oops:
Славянски филологии - І курс
^ http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/ ^
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз смених школата с тази на Алфредо и тръгнах на Lady's style. Много ми харесва, инструкторката ни е много готина и обяснява супер добре. Много е весело :flower:. Голяма веселба пада с дамите, подозирах, че може да ми е малко скучно да мина от двойките на женския стил, ама нищо подобно.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз съм при Памбос от месец и съм адски недоволна. По-точно бях, няма да ходя повече при него. Вътре е претъпкано, човек я има на разположение 1кв.м. пространство, я не, а така просто не се танцува. Друго, че очаквах физическото натоварване да е доста по-голямо, пък ние само си поклащаме задниците и тук-таме правим по някое завъртане. За толкова добри отзиви от всякакви хора от форума и извън него, очаквах в пъти повече.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”