Вяра и религия.
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Re: Вяра и религия.
Не, не си виждал нищо, защото не можеш да видиш каквото и да е, което се намира по-далеч от носа ти.FMI написа:Отварял съм само 2-3 черепа и съм виждал разликата в акъла
Виждал съм и разликата между белия дроб на човек като мен и на скапан наркоман(пушач)...
Виждал съм и много други неща, може и бог да съм виждал, но да не съм разбрал. При всички случаи ако има бог, то той не е вашия, независимо от религията ви... Макар че душата ми се е отделяла от тялото поне веднъж и точно това ми спаси живота, а не Бог, него нещо го нямаше там да помогне... А искам да подчертая че тогава трябва да сме били в едно измерение или направо в над измерно състояние, но бог нямаше... Съжалявам но вярвам само в науката, което няма нищо общо с политическата ми ориентация, което е точно като религиозната ми. Т.е. пас съм за тези глупости... Всъщност дали е било душата ми или просто съзнанието(акъла+още някои неща), това вече няма как да знам... А извинявай обаче каква е разликата между религиозен фанатик и комунист, че нещо не ми е ясна![]()
П.П. Вярвам в чудеса. Това са всички неща които все още науката не е обяснила, но някой ден и това ще стане...
П.П.П. Предпочитам комунист да ме прати в космоса, отколкото да легна под ножа на набожен хирург... Да се помоли на бог да е с него и да реже където му падне, айде няма нужда... За мен само глупавите хора са набожни... Покажи ми един човек с достатъчно интелект, който наистина да вярва в Бог?! Вече е и до въпрос на възпитание, но един ден порастваш и осъзнаваш! Виж света, има ли Бог?!
Не разбирам омразата ти към нещо, което проповядва все ценности.
Вярвай си само в науката, щом искаш, само че тя не е всичко.
Казваш ми да видя света. Ами гледам го. И осъзнавам, че той е толкова лош и покварен, защото хората са такива. А защо хората са такива? Защото бездуховността расте главоломно, защото хората стават все по-изпразнени от съдържание.
Впрочем, стихът, който гордо се мъдри в подписа ти, е дело на същия човек, който създава следните стихове:
Дядо Господи, прости ме,
моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме,
да не мога да греша.
Запази ми Ти сърцето
от зли мисли и неща;
всичко виждаш от небето,
зло на мен недей праща.
Дай на мама, дай на тате,
здраве, сила и живот;
мир, любов на всички братя
и добро на наш народ.
Току-що нарече Вазов глупак, поздравления.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Още след първия куплет можеш да си направиш извод колко са заблудени хората... Защото те са убедени че госпорд е нещо различно от тях!menina.do.mar написа:
Дядо Господи, прости ме,
моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме,
да не мога да греша.
Някъде... Горе, долу, далече или не знам къде - някой друг трябва да е отговорен за това което правят!
Някой много добре го беше казал "Окото през което гледам бог, е същото през което той вижда мен"
Това горното го запомнете добре, защото ти си съзнанието и няма друг бог... и ти си максимално близо до него, просто никога не си даваш сметка за това...
Грешка!!! Ти не си близо - ти СИ него!!!
Интересното е че тази представа за нещата е била насаждана с векове и Иисус не е направил нищо за да им отвори очите на хората...
Обичай ближния - да бе да? Как да стане, как като ближния е баси тъпанара...
Подхода е най-важното, но Иисус е имал кофти късмета да е сред тъпанари...
П.П. Вазов го идентифицират с други неща... Но по негово време не е имало друг и затова голямата любов на народа към Вазов е просто стечение на обстоятелствата... Не че Вазов е добър или лош, просто е единствен... Например аз много повече харесвам Ботев, който е по-праволинеен - казва нещата ясно, право, точно. Но има и друго - Вазов не е писал само стихотворения за разлика от Ботев има много друго творчество - разкази, един роман който не е толкова лош. Абе трудно е да сравниш... Като поет Вазов не можеш да го сравняваш с Ботев, ясно е това... Другия е много по-добър!!! Но все пак и поезията му има някаква стойност - запомни, за времето си! В неговия контекст поезията му е била добра. Нали знаеш че всяко нещо се оценява как е било за времето си. А в нашето време сляпото следване на старите религии вече май не е на мода?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Като ти чета писанията и ми се струва, че ти - невярващият, водиш много по-стресиращ и смачкващ живот от мене, който вярвам. Което само по себе си е аргумент срещу твоята позиция.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Не вярвах, че още има такива хораBoromir написа:Като ти чета писанията..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- FMI
- Плиний Стари
Абе ти няма ли да завършваш вече и да ходиш в някоя френска ферма, по възможност без интернетFloWersOfEviL написа:Не вярвах, че още има такива хораBoromir написа:Като ти чета писанията..
Прав си за едно. Живота ми е много по-стресиращ и смачкващ от твоя. Но да не забравяме че ти не живееш в България, нали така? Даже дали не беше някъде в Китай? Или само ходеше до там от време на време? Няма значение, един път да отида и няма да се върнаBoromir написа:Като ти чета писанията и ми се струва, че ти - невярващият, водиш много по-стресиращ и смачкващ живот от мене, който вярвам. Което само по себе си е аргумент срещу твоята позиция.
Но как реши че религията или нейната липса може да има каквото и да е положително отношение към живота ми? Той е такъв какъвто е, защото съм се родил в неподходящото време, на неподходящото място... Как по-точно религията би ми помогнала? По-скоро ако бях вярващ щях много сериозно да се измъчвам, защо дядо боже ме е наказал така...
Освен това не си глупав човек, така че не ти вярвам че си вярващ в пълния смисъл на думата...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
FMI написа:Абе ти няма ли да завършваш вече и да ходиш в някоя френска ферма, по възможност без интернетFloWersOfEviL написа:Не вярвах, че още има такива хораBoromir написа:Като ти чета писанията..![]()
Прав си за едно. Живота ми е много по-стресиращ и смачкващ от твоя. Но да не забравяме че ти не живееш в България, нали така? Даже дали не беше някъде в Китай? Или само ходеше до там от време на време? Няма значение, един път да отида и няма да се върнаBoromir написа:Като ти чета писанията и ми се струва, че ти - невярващият, водиш много по-стресиращ и смачкващ живот от мене, който вярвам. Което само по себе си е аргумент срещу твоята позиция.
Но как реши че религията или нейната липса може да има каквото и да е положително отношение към живота ми? Той е такъв какъвто е, защото съм се родил в неподходящото време, на неподходящото място... Как по-точно религията би ми помогнала? По-скоро ако бях вярващ щях много сериозно да се измъчвам, защо дядо боже ме е наказал така...
Освен това не си глупав човек, така че не ти вярвам че си вярващ в пълния смисъл на думата...
Аз живея в България, вярвам и съм щастлив. Ако не приемаш неговия пример, ето давам своя.
Какво мислиш, че значи "вярващ" в "пълния смисъл на думата" ?
The names of the future are stamping of impatience.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Тебе и от там ще те изгонят...FMI написа:Абе ти няма ли да завършваш вече и да ходиш в някоя френска ферма, по възможност без интернет![]()
Strength and honor.
- FMI
- Плиний Стари
Вярващ в пълния смисъл на думата означава човек който е достатъчно глупав, за да се заблуждава с религията, за нещата които не може да си обясни по друг начин... Освен това колкото е по-глупав един човек, толкова е по-щастлив...
П.П. Говоря за бедни хора, не говоря за хора "тате носи, амам меси" или за успелите в живота по какъвто и да било друг начин всъщност... Там е обратното... Такъв човек трябва да е много тъп за да е нещастен или дори по-лекия вариант, при който просто не е щастлив... И все пак няма по нещастен човек от този който е умен и беден... И пак не виждам тук какво общо има сляпата вяра, когато съвсем малко мозък е необходим за да не си способен на нея?
Разбира се човек може да си живее преспокойно и без да знае какво значи думата пари, стига другите олигофрени да не му пречат, а май не са останали много места където това може да стане... И обикновенно тези нагли глупаци в Исторически план са били все вярващите...
П.П. Говоря за бедни хора, не говоря за хора "тате носи, амам меси" или за успелите в живота по какъвто и да било друг начин всъщност... Там е обратното... Такъв човек трябва да е много тъп за да е нещастен или дори по-лекия вариант, при който просто не е щастлив... И все пак няма по нещастен човек от този който е умен и беден... И пак не виждам тук какво общо има сляпата вяра, когато съвсем малко мозък е необходим за да не си способен на нея?
Разбира се човек може да си живее преспокойно и без да знае какво значи думата пари, стига другите олигофрени да не му пречат, а май не са останали много места където това може да стане... И обикновенно тези нагли глупаци в Исторически план са били все вярващите...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Още в първото си изречение изпадаш в грешка.FMI написа:...Вярващ в пълния смисъл на думата означава човек който е достатъчно глупав...
Приятел, седни почети малко ... не формули, а литература. Казах ти - същите аргументи се изказваха в девети клас и всички си мислеха, че са уникални, знаейки, че "не са виждали Господ и човек всичко постига сам". Много е уникално, но до един етап на развитието.
Вярата гради духовно спокойствие, както и осъзнаване на самия себе си.
The names of the future are stamping of impatience.
- FMI
- Плиний Стари
В никакъв случай не отричам сладостта на вярата. Още по-малко пък положителните страни на блаженната заблуда... Но все пак Бог няма...
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
FMI написа:Абе ти няма ли да завършваш вече и да ходиш в някоя френска ферма, по възможност без интернетFloWersOfEviL написа:Не вярвах, че още има такива хораBoromir написа:Като ти чета писанията..![]()
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Vupros
- От дъжд на вятър
- Специалност: Лъжец
- Обратна връзка:
Не вярвам в богове. Тия са няк'ви инструменти за мъчения. Вие в Ицето ли вярвате? Днес има рожден ден.
- FMI
- Плиний Стари
В последните 20-тина година, малцина са тези имали достатъчно добро детство...Scion of balance написа:Мисля че си имал тежко детство колега