Е аз ти казвам че не стават, един от асистентите ни още на първото упражнение се изказа изключително "ласкаво" за Стефан Цанев...lordivan написа:Май се бъркате, че като се чете Цанев това означава и писане на изпита в негов стил.![]()
Аз пак подчертавам от личен опит, че стават за подготовка и то на високо ниво, а вие си говорете каквото знаете.
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] История
-
lacuna_coil
- Писаружяк
... и за Божидар Димитров, като ги нарече "паранормални явления". 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Божко е единственият историк, който компетентно се изказва по антични, средновековни, модерни исторически въпроси.Въобще не знам защо все още не са го обявили за новият Аристотел....
-
running_wolf
- В началото бе словото
Извинете, искам да попитам дали има вероятност да бъде дадена тема със въпроси от няколко други теми. По точно смесица например от две или три теми.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Mного рядко се случва нещо подобно. По-често дава само част от тема. Все пак има такива случаи: през 2004 г. се пада тема "Възстановяване на Българската държава 1877-1879, която на практика съчетава Освобождението и Временното руско управление. За друг подобен случай не се сещам. Тук можеш д аразгледаш какви теми са се падали досега: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17692
-
running_wolf
- В началото бе словото
Благодаря. 
-
running_wolf
- В началото бе словото
Задължително ли е уводът да бъде с дължина една страница, или няма проблеми и ако е по-малък.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Никой няма да ти го мери
Няколко реда по-кратък или по-дълъг...
-
running_wolf
- В началото бе словото
Благодаря, съжалявам че съм толкова досаден но просто си нямам на представа. Как се формулира точно тема по история, и затова подпитвам от време навреме и чета отсам-оттам разни неща. 
-
angel.student
- В началото бе словото
Прегледах темите,които са включени в програмата за изпита по история:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya
Имам два въпроса:
1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
Имам два въпроса:
1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
1.Даangel.student написа:Прегледах темите,които са включени в програмата за изпита по история:
Имам два въпроса:
2.Всичките са включени,но много рядко се пада Нова история
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Госпожица Кирилова ме изпревари заради скапания ми бавен нет, ама все пак...
Както за редовния, така и за предврителния е възможно да се падне всяка една тема от конспекта.
Точно това означава, досега обаче не са давали тази тема самостоятелно. Винаги са я сливали с темата за Аспарух и Тервел на изпит.angel.student написа: 1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
СУ въобще не ги интересува товаangel.student написа:2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласен с второто мнение, защото на изпита по Литература се падна автор, който се пада и миналата година. Така че моят съвет е да учиш всичко и изпитът си е на късмет! 
-
angel.student
- В началото бе словото
Ужас!svetlio.varna написа:Госпожица Кирилова ме изпревари заради скапания ми бавен нет, ама все пак...Точно това означава, досега обаче не са давали тази тема самостоятелно. Винаги са я сливали с темата за Аспарух и Тервел на изпит.angel.student написа: 1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
СУ въобще не ги интересува товаangel.student написа:2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.Както за редовния, така и за предврителния е възможно да се падне всяка една тема от конспекта.
Темата за прабългарите и слаявяните ли не се е падала самостоятелно?Заедно с Аспарух и Тервел темата ще стане доста дълга.
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Е ти не разтягай много за славяни и прабългари,кратичко 
Here come the bass, thunder in the guts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!