Второ висше след бакалавър

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
fan
В началото бе словото

Второ висше след бакалавър

Мнение от fan »

А съм бакалавър,завършила съм стопанско управление.Искам да запиша второ висше в съвсем друго направление.В правилниците за кандидатстване на почти всички университети пише,че лицата, завършили висше образование, субсидирано от държавата, и придобили образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър",не могат да кандидатстват за второ висше образование, субсидирано от държавата, в същата или по-ниска от притежаваната от тях образователно-квалификационна степен.
В сайта на СУ пише,че лицата,завършили висше образование,кандидатстват по общия ред,с дипломата си за завършено средно образование.
Това важи ли и за новата кандидат-студентска кампания?
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Re: Второ висше след бакалавър

Мнение от ericsson »

МОЖЕШ да си кандидатстваш,засега никой не спазва това правило ,че като имаш едно висше да не можеш да ползваш второ по държавна поръчка.СУ е пълен с много такива студенти с по едно ,с по две образования и пак си учат редовно държавна поръчка.Така,че си кандидатствай и не се притеснявай,то и без това не могат да се попълнят бройките, освен в десетина по "елитни" специалности.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
CHESSMISTRESS
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: кандидат-студент

Мнение от CHESSMISTRESS »

Здравейте, аз също горещо се интересувам, тъй като имам англ. филология, а искам фармация.
Възможно ли е, ако ме вземат държавна да изискат парите по-късно.
За фармация държавно е около 1000 лв, а платено 4500 евро, не мога да си го позволя.
Някой знае ли, това важи ли за МУ.
"When you know what you want, and you want it badly enough, you'll find a way to get it."
"In the confrontation between the stream and the rock,
the stream always wins-
not through strength but by perseverance."
sforse
В началото бе словото

Мнение от sforse »

и аз имам горе-долу същия проблем ама за друг университет (тракийския), и айде да кажем че при записването ги метнем че нямаме друго висше, ама накрая при получаването на дипломите няма ли да разберат и да ни хванат?! и незнам? - да ни съдят или да плащаме цялата издражка наведнъж??? аз това се чудя.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

ericsson написа:МОЖЕШ да си кандидатстваш,засега никой не спазва това правило ,че като имаш едно висше да не можеш да ползваш второ по държавна поръчка.СУ е пълен с много такива студенти с по едно ,с по две образования и пак си учат редовно държавна поръчка.Така,че си кандидатствай и не се притеснявай,то и без това не могат да се попълнят бройките, освен в десетина по "елитни" специалности.
До миналата година беше така, защото Правилникът за прием го позволяваше. Чл. 4, т. 2: Лица със завършено висше образование кандидатстват по реда на този Правилник с дипломата за средното образование.

От тази година обаче има промяна в това отношение. В чл. 4, ал. 2 от Правилника за прием изрично е записано, че: "лицата, завършили висше образование, субсидирано от държавата, и придобили образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” след средно образование, не могат да кандидатстват за второ висше образование, субсидирано от държавата, в същата или по-ниска от притежаваната от тях образователно-квалификационна степен."
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”