Комунизмът-чумата на човечеството
-
DARKVEIDAR
- В началото бе словото
- Специалност: техническа
- Курс: завършил
Re: Комунизмът-чумата на човечеството
Да прав си за частната собственост, въпреки че Хитлер е могъл да направи каквото си иска с всеки частен собственик и съответно със собственоста му.
http://www.extremecentrepoint.com/?p=2952
http://www.extremecentrepoint.com/?p=2952
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Затова...да живее западът. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
camel написа:Затова...да живее западът.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Sofia.City
- В началото бе словото
Господи, прости им! Те не знаят какво вършат ...
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Споко, само си пишат, нищо не вършат. 
Into the endless we ride... 
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
Никъде не съм казал да не учим от грешките си. Казвам, че не трябва да се живее в тях.DARKVEIDAR написа:Сори обаче това не е "перифразиране" защото по смисъл е точно обратното, мисълта ми беше, че народ който не помни миналото и допуснатите в него грешки е обречен да ги повтаря, а горната фраза означава - абе квото било било да го забравим и да вървим "напред", песен която бившите комунисти пеят от началото на "прехода" защото ги устройва идеялно.blz написа:Аз бих перефразирал, че народ, който живее в миналото не върви напред. Едни и същи хора са недоволни и в комунизма и в капитализма. И тогава комунизмът им бил виновен, че са нищо и сега пак комунизмът им е виновен, че...пак са нищо.А това за едните и същи хора, които са недоволни е вярно и тези хора се наричат български народ, защото и тогава и сега ги управляват едни и същи разбойници и техните наследници, само че тогава се наричаха комунисти, а сега се наричат капиталисти и бизнесмени !!
Относно това кой управлява и кой не - народът избира. Народът не оказва контрол след избора. Народът търпи. Значи кой е виновен? По-комунистическо правителство от сегашното не е имало от началото на прехода. И какво? Хората не правят нищо. Значи няма проблем.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
-
DARKVEIDAR
- В началото бе словото
Колега, това клише "народът избира" може да мине до ниво ученици в началния курс на образование, средношколците вече не биха го приели безрезервно и биха си задали някои въпросиblz написа:
Никъде не съм казал да не учим от грешките си. Казвам, че не трябва да се живее в тях.
Относно това кой управлява и кой не - народът избира. Народът не оказва контрол след избора. Народът търпи. Значи кой е виновен? По-комунистическо правителство от сегашното не е имало от началото на прехода. И какво? Хората не правят нищо. Значи няма проблем.
Не че това правителство няма никакви връзки с бившите комунисти, такова на практика в България не може да се появи в близките 20 - 30 години, но въпроса е в отношението към бившия Голям брат Русия, за разлика от Гоце Първанов и Станишев, които са отявлени руски мекерета и щом им наредяха се навеждаха и отваряха бузите
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
+1alter ego написа:С последното много ме развесели!![]()
![]()
The names of the future are stamping of impatience.
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
Не знам колко тесногръд трябва да си за да се стремиш да избягваш отношения с други икономики(Русия, САЩ) на база комунисти ли били в миналото. Аз пък бих казал, че по-голямо навеждане от паметника на американските летци, бомбардирали София, в България не е имало. Важно е да се извлича икономическа полза и за двете страни - тогава връзката е задължителна.
Правителството на боко и ГРОБ наистина е изключение от всички останали. То е тотално и безпрецедентно неадекватно. Очевидно за теб всички трезвомислещи са "клакьорска маса". Защото за мен няма достатъчно силен епитет, който да опише по-високите разходи за подслушване, от тези за наука и образование. Както и за първи път изобщо в историята на България бюджет на МВР, прехвърлящ 1млрд. лв. Но в крайна сметка всеки си има ценности...Едни държави инвестират в човешки капитал и прогресират, други инвестират в прасета и понички.
Правителството на боко и ГРОБ наистина е изключение от всички останали. То е тотално и безпрецедентно неадекватно. Очевидно за теб всички трезвомислещи са "клакьорска маса". Защото за мен няма достатъчно силен епитет, който да опише по-високите разходи за подслушване, от тези за наука и образование. Както и за първи път изобщо в историята на България бюджет на МВР, прехвърлящ 1млрд. лв. Но в крайна сметка всеки си има ценности...Едни държави инвестират в човешки капитал и прогресират, други инвестират в прасета и понички.
The true balance sheet of US Investment banks:
Toва е страхотна глупост. Трябва да си крайно неразбиращ от политика, за да твърдиш такова нещо.DARKVEIDAR написа:Не че това правителство няма никакви връзки с бившите комунисти, такова на практика в България не може да се появи в близките 20 - 30 години, но въпроса е в отношението към бившия Голям брат Русия, за разлика от Гоце Първанов и Станишев, които са отявлени руски мекерета и щом им наредяха се навеждаха и отваряха бузите, Бойко Борисов е твърдо ориентиран евроатлантически и въобще няма намерение да се навежда на "братушките"
.
Стремежа към избягване на отношения с Русия не е заради миналото им, а заради настоящето им. Прав си, че трябва да се извлича икономическа полза. По същата причина много по-голямо нагъзване от американския паметник бяха подписаните споразумения около АЕЦ Белене. С втория абзац съм напълно съгласен.blz написа:Не знам колко тесногръд трябва да си за да се стремиш да избягваш отношения с други икономики(Русия, САЩ) на база комунисти ли били в миналото. Аз пък бих казал, че по-голямо навеждане от паметника на американските летци, бомбардирали София, в България не е имало. Важно е да се извлича икономическа полза и за двете страни - тогава връзката е задължителна.

-
DARKVEIDAR
- В началото бе словото
Няма нужда да си тесногърд, достатъчно е да не си генетично обременен с преданност към братята „освободители” и ползуване на облаги от раболепното слугуване на интересите им, за да се стремиш да избягваш икономически отношения с Русия в стратегически отрасъл, като енергетиката, които могат да те доведат до пряка и сериозна икономическа а от там и политическа зависимост .blz написа:Не знам колко тесногръд трябва да си за да се стремиш да избягваш отношения с други икономики(Русия, САЩ) на база комунисти ли били в миналото. Аз пък бих казал, че по-голямо навеждане от паметника на американските летци, бомбардирали София, в България не е имало. Важно е да се извлича икономическа полза и за двете страни - тогава връзката е задължителна.
Икономическите ни отношения с Русия, трябва да се базират на принципа на прагматичност, равнопоставеност и алтернативност, като в никакъв случай не се допуска намесата на емоции породени от изкривената историческа истина за руската роля в новата история на България, която за малко не ни направи Съветска република в близкото минало.
Паметника на американските летци в София е толкова „навеждане”, колкото е навеждане от страна на Турция съществуването на паметник посветен на българските войници паднали в Балканската война, намиращ се в българската църква в Одрин, ако не е малко срамно да се сравняваме с Турция по толерантност към правото на всяка нация да отдаде почит към паметта на загиналите за каузата и герои. Не трябва да се пропуска факта, че въпросния паметник на американските летци е изграден с американски средства и се намира на територията на американското посолство, тоест на американска територия !?!?
Като става дума за паметници, не виждам по-голямо и по-гнусно навеждане от изграждането и все още съществуването на „Паметника на съветската армия” в София. Паметник на армия, която е окупирала през 1944г. България, построен със средства на българските данакоплатци в центъра на столицата, на който се мъдри срамния надпис – „ От признателния български народ” .
По отношение на правителството на Бойко и на ГЕРБ е безсмислено да спорим, тъй като ти си от тези, които наричаш „тлезвомислещи”, а аз ги наричам „клакьорска маса”. Нека изчакаме, времето ще покаже кой е бил прав, аз се опирам на това че въпреки оценката на трезвомислещата клакьорска маса за „тоталната” и „безпрецедентна неадекватност” на правителството на ГЕРБ, рейтинга му в страната се запазва „учудващо” висок, никой не може да посочи реална негова алтернатива, а от страна на Брюксел и Вашингтон получава само подкрепа и похвали !?
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
DARKVEIDAR написа: рейтинга му в страната се запазва „учудващо” висок, никой не може да посочи реална негова алтернатива, а от страна на Брюксел и Вашингтон получава само подкрепа и похвали !?
Рейтингът му е висок, защото негови хора пишат в медиите.
Същите тези медии ли ти казаха, че той получава похвали и подкрепа? Или пък Борисов сам казва, че ги получава ? Май е второто. Помня как Дянков отиде на "посещение в Китай". Това което отразяват китайските медии : "Българският финансов министър се появи като турист и каза, че е в командировка, като поздрави Китай за икономическия напредък". Това което Дянков каза тук при връщането си : "Имах множество високопоставени срещи и с Китай бяха обсъдени множество проекти. Тепърва ще има много китайски инвестиции в България." С ЕС същата работа. Всички го обичат, всички много му се радват ... а накрая се оказва, че просто човекът си говори и никой от тези, които го хвалят всъщност не знае, че го хвали.
А това, че сме зависими от Русия енергийно и газово ... почти цяла Европа е в такова положение. Не виждам лягане, историческа емоция или нещо подобно - чиста икономика. Русия има - продава. Европа (заедно с България) няма - купува.
The names of the future are stamping of impatience.
Това, че нечий рейтинг е висок далеч ама далеееееееееееч не го прави добър политик.
Две справки : Дълго време преди Бойко Гоце беше с най-висок рейтинг месеци наред. От друга страна за обикновения българин Иван Костов е "циганина дето окраде държавата".
Така че на рейтингите трябва да се гледа по-внимателно.
Zahariev, твърдиш, че нашата енергийна (и от там политическа) зависимот от Русия е същата като на цяла Европа ??
Zahariev, твърдиш, че нашата енергийна (и от там политическа) зависимот от Русия е същата като на цяла Европа ??

- Cliff Burton
- Паисий
- Специалност: География и Биология
- Обратна връзка:
Eдин наш много уважаван от мен преподавател ни каза много обосновано и аргументирано, че България ще направи голяма грешка, ако започне да строи АЕЦ "Белене".
1-во Ще се набутаме със страшно много пари, които едва ли ще се възвърнат бързо. И дали въобще ще се възвърнат.
2-ро Токът няма да стане по-евтин за обикновените граждани. Просто някой компании ще печелят още повече на наш гръб. Ще се продава супер евтин ток за Гърция и Турция, а за нас пак ще си има увеличения. Но българинът е свикнал с това, изглежда.
3-то И може би най-важно. АЕЦ-ът е технология, която в най-скоро време ще бъде остаряла. И трябва да се помисли за нови, зелени технологии. Които може да са по-скъпи сега, но са бъдещето. Да се използва енергията на водорода на първо място.
Не знам може и да не е най-правилното решение, но си мисля, че наистина ще сгрешим с този АЕЦ.
1-во Ще се набутаме със страшно много пари, които едва ли ще се възвърнат бързо. И дали въобще ще се възвърнат.
2-ро Токът няма да стане по-евтин за обикновените граждани. Просто някой компании ще печелят още повече на наш гръб. Ще се продава супер евтин ток за Гърция и Турция, а за нас пак ще си има увеличения. Но българинът е свикнал с това, изглежда.
3-то И може би най-важно. АЕЦ-ът е технология, която в най-скоро време ще бъде остаряла. И трябва да се помисли за нови, зелени технологии. Които може да са по-скъпи сега, но са бъдещето. Да се използва енергията на водорода на първо място.
Не знам може и да не е най-правилното решение, но си мисля, че наистина ще сгрешим с този АЕЦ.
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!