[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] История

Мнение от Deschain »

lordivan написа:Май се бъркате, че като се чете Цанев това означава и писане на изпита в негов стил. :)

Аз пак подчертавам от личен опит, че стават за подготовка и то на високо ниво, а вие си говорете каквото знаете. :mrgreen:
Е аз ти казвам че не стават, един от асистентите ни още на първото упражнение се изказа изключително "ласкаво" за Стефан Цанев...
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

... и за Божидар Димитров, като ги нарече "паранормални явления". :mrgreen:
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Божко е единственият историк, който компетентно се изказва по антични, средновековни, модерни исторически въпроси.Въобще не знам защо все още не са го обявили за новият Аристотел....
running_wolf
В началото бе словото

Мнение от running_wolf »

Извинете, искам да попитам дали има вероятност да бъде дадена тема със въпроси от няколко други теми. По точно смесица например от две или три теми.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Mного рядко се случва нещо подобно. По-често дава само част от тема. Все пак има такива случаи: през 2004 г. се пада тема "Възстановяване на Българската държава 1877-1879, която на практика съчетава Освобождението и Временното руско управление. За друг подобен случай не се сещам. Тук можеш д аразгледаш какви теми са се падали досега: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17692
Facebook
Изображение
running_wolf
В началото бе словото

Мнение от running_wolf »

Благодаря. :)
running_wolf
В началото бе словото

Мнение от running_wolf »

Задължително ли е уводът да бъде с дължина една страница, или няма проблеми и ако е по-малък.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Никой няма да ти го мери :) Няколко реда по-кратък или по-дълъг...
Facebook
Изображение
running_wolf
В началото бе словото

Мнение от running_wolf »

Благодаря, съжалявам че съм толкова досаден но просто си нямам на представа. Как се формулира точно тема по история, и затова подпитвам от време навреме и чета отсам-оттам разни неща. :lol:
angel.student
В началото бе словото

Мнение от angel.student »

Прегледах темите,които са включени в програмата за изпита по история:

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya

Имам два въпроса:

1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?

2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

angel.student написа:Прегледах темите,които са включени в програмата за изпита по история:

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya

Имам два въпроса:

1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?

2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
1.Да
2.Всичките са включени,но много рядко се пада Нова история
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Госпожица Кирилова ме изпревари заради скапания ми бавен нет, ама все пак...
angel.student написа: 1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
Точно това означава, досега обаче не са давали тази тема самостоятелно. Винаги са я сливали с темата за Аспарух и Тервел на изпит.
angel.student написа:2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
СУ въобще не ги интересува това :wink: Както за редовния, така и за предврителния е възможно да се падне всяка една тема от конспекта.
Facebook
Изображение
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Абсолютно съм съгласен с второто мнение, защото на изпита по Литература се падна автор, който се пада и миналата година. Така че моят съвет е да учиш всичко и изпитът си е на късмет! :)
angel.student
В началото бе словото

Мнение от angel.student »

svetlio.varna написа:Госпожица Кирилова ме изпревари заради скапания ми бавен нет, ама все пак...
angel.student написа: 1.Като първа тема е дадена "Прабългари и славяни през епохата на „Великото преселение на народите" (IV-VII в.)".Това означава,че няма нужда да уча за траките,нали?
Точно това означава, досега обаче не са давали тази тема самостоятелно. Винаги са я сливали с темата за Аспарух и Тервел на изпит.
angel.student написа:2.Можете ли да ми кажете кои теми са включени в програмата за предварителния изпит?Няма как да са всичките,защото някои няма да сме ги взели до времето на изпита.
СУ въобще не ги интересува това :wink: Както за редовния, така и за предврителния е възможно да се падне всяка една тема от конспекта.
Ужас! :cry: Значи трябва да побързам с писането на темите.Ох,направо не знам как ще ги науча всичките до предварителния изпит.
Темата за прабългарите и слаявяните ли не се е падала самостоятелно?Заедно с Аспарух и Тервел темата ще стане доста дълга.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

Е ти не разтягай много за славяни и прабългари,кратичко :salute:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand