WeeDichou написа:Не е възможно да си част от "илюзия" и да осъзнаваш, че си част от нея. Все едно да кажеш "Аз знам, че ме лъже, но му вярвам" или "Аз знам, че няма бог, но вярвам, че има" .
Хващаш се за думите
Нека перефразирам - създаваме си тези набори от правила и пр. за да можем:
а)Да се почувстваме по-добре за себе си, да се убедим самите себе си, че сме "добри хора"
б)Да се издигнем над другите (again, will to power) и да им раздаваме присъди и етикети
Но много бързо ще ги забравим при подходяща мотивация
WeeDichou написа:От отговорите ти разбирам, че е възможно да не си тъп...и да си част от обществото, което иде да каже, че е възможно да има общество, което е съставено от 100% нетъпи хора, но въпреки това е тъпо стадо.
Сиреч...човек като индивидуалност може да е умен, но като част от обществото е тъп.
Сиреч... не баш
Точно както събраните в тълпа хора, колкото и интелигентни да са индивидуално, се превръщат в едно голямо и тъпо животно, така е и в обществото
За да опростим възприемането на тая идея, нека приемем обществото и тълпата като синоними
WeeDichou написа:Как е възможно да установиш власт над хора, в които е естествено заложено да се стремят към власт ?
Не виждам как биха могли да се изключват взаимно двете неща
Пример - искаш да си шеф във фирмата, ама си общ работник - хем си под властта на шефа, хем си имаш своето желание за власт
WeeDichou написа:Как човек успява да реализира влияние, като на всеки един от членовете на това (уж стадно) общество е заложено да се стреми да реализира влияние, а не да е под такова ?
Как е възможно да си стадно животно, което цял живот се стреми да е пастир (водач)?
Как е възможно да има стадо от пастири ?
"Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го постигнеш"
Тия предполагаеми противоречия си ги изсмукваш от пръстите
п.п.
Само на мен ли ми се струва, че разликата м-у творчеството на Преслава и Бритни е пренебрежително малка => Чалгарите сме плъзнали по цял свят => Жалкото състояние на нашата мила татковина не се дължи на чалгата, защото развитите страни също са тъпкани с чалгари но се справят => Целия аргумент за чалгата като бич върху България и нейното развитие отива по дяволите?