KeineSonne написа:Темата е моя, така че - позволявам оффтопик, плюс това таксите СА част от дискусията около протестите
Колкото до баницата, в Университета в Грьонинген таксата е 1600 евро на година, за Мастър
Темата е твоя
И какво от това, че в университет в Холандия таксата е 1600 на година за мастър ? В случаен американски университет пък е 25 000 долара. Различната социална система предполага различни такси.
The names of the future are stamping of impatience.
Това, че ако можеш да си позволиш такава сума, по-добре я дай за европейски университет с 400 години история и призната репутация, а не за НБУ
Ако можеш да си позволиш такава сума, но искаш да учиш в България, по-добре учи в СУ или поне някой от няколкото най-големи ВУЗ-а, а разликата м/у таксата и твоите кинти я дарявай на библиотеката примерно
НБУ
Много ти благодаря за съветите, макар и да не съм проявявал нужда от тях. Всичко е преценено вече, спокойно. Магистратурата ми ще бъде в Англия. Надявам се доктурантурата също.
А в момента не съм студент единствено в НБУ, а и в СУ, което значи, че предписанието ти е спазено.
И отново ще наблегна на това, че ако и на две места плащаш 800 евро това далеч не значи, че разходите и на двете места са еднакви. Тук плащаме много по-малко за висчко, отколкото в Холандия. Това ти избива парите, които даваш за университет преспокойно.
The names of the future are stamping of impatience.
Не бяха съвети Тук повелителната форма изразява обобщение, а не обръщение
Колкото до разходите на различните места, мога да възразя, но това вече наистина е оффтопик и няма нищо общо с протестите
Че тва малко ли е? Ако мога да преча на Су и мога да не преча на Су, кое да избера? Много нагло ше е от моя страна да казвам само искания. Както и да протестирам, просто така, щото тва е единствения шанс.
Ми ок - дайте ми властта на СУ и ше ви покажа, кви реформи ше направя. Ако пък вие имате идеи - вземете я вие. Но да си играем на социално-отговорни студенти с кауза е излишно. Цирк, театър, пантомима, която сме гледали вече. Аман.
Не съм аз този дето ше реформира СУ, ако кадрите ГОРЕ не искат да го сторят, няма нито аз, нито пост, нито протест да ги накарат. Всичко е до управляващите СУ, не до студентите му. Надявам се така да съм ясен.
И още нещо - мразя хора, които не търпят критика, тва говори зле за тях...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!