Размисли и страсти: Лорд

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Размисли и страсти: Лорд

Мнение от Lord »

Иво, въпросът ти изисква много. Трябва да го мисля.

Къде възнамеряваш да живееш и да развиваш практиката си след като завършиш уни? София, Варна, другаде?
Не възнамерявам все още. Представям си, че съм в София, но знае ли човек.

А на какво място си представяш, че би живял?
Голямо, светло, с високи тавани и просторни помещения. Много помещения.

Кои са предимствата на София и кои са тези на Варна?
В София има много хора. Те се занимават с много неща и така привличат много други хора, т.е. това е град, който се развива и в който можеш да се развиваш. Тук можеш успешно да се захванеш с начинания, които на друго място в България биха били безумие. Приятелите ми също са тук.

Във Варна е чисто, подредено, приятно, имам си семейство и куче, сравнително голям, но спокоен град. И разбира се морето.

Живял ли си някога за повече време в малък град? Ако да, разкажи нещо интересно.
Не съм.

Привлича ли те идеята да си имаш собствен кабинет/библиотека, когато се сдобиеш със собствен дом?
Ами да, едно от големите помещения ще отиде за това. Кефя се на идеята да имам много книги, дори да не ги чета.

Какво ти е мнението по отношение на телевизор/компютър в спалнята?
Не е особено положително, ще пречи на съня. Има си други стаи за тая работа.

Покажи ни снимка на мебел, която много искаш да имаш :mrgreen:

Но не е необходимо да е толкова голямо, ако е дълго поне 2.10.
Прикачени файлове
IMG_4642.jpg.opt268x203o0,0s268x203.jpg
IMG_4642.jpg.opt268x203o0,0s268x203.jpg (8.62 KiB) Преглеждано 270 пъти
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Lord написа:За какво би отделял повече време, ако имаше възможност да добавиш още един час към ежедневието си?
За да се науча да свиря това: http://www.youtube.com/watch?v=UN6tcdiqELk
10-струнна китара! Човекооо..! Има ли някакво специално име това чудо на чудесата?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

зимата на нашето недоволство е попадение, признавам :geek:

Кой ще спечели биатлона днеска?
Какво тук значи някаква си Дейзи?
Сега ще напиша едно стихотворение, а ти трябва да му направиш литературен анализ:

днеска се събдух и ме боляха ушите
дясното ме болеше малко повече от
лявото
но По принцип И Двете
ме боляха

Представи универсална стратегия, която да накара всеки НR да те одобрява за работа.
Къде е родена Цецка Цачева.
Какво ще стане, ако Цецка Цачева и Богдан Богданов се сбият?
А ако не се сбият?

Търговецът на кристал написа:Е, тогава глас за новия колега-модератор (ту би): Лорд
ауе, аз много неща съм изтървал в тоя форум? :lol:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

FloWersOfEviL написа:
Lord написа:За какво би отделял повече време, ако имаше възможност да добавиш още един час към ежедневието си?
10-струнна китара! Човекооо..! Има ли някакво специално име това чудо на чудесата?
Просто десет-струнна китара : ) Тя не е нещо кой-знае-какво, просто има 4 допълнителни струни, с които се разширява басовият диапазон (накратко, обикновена + бас китара в едно.) Ако погледнете това клипче с това изпълнение на Romance de amor и го сравните с друго такова, изпълнено на обикновена китара, няма да намерите разлика в табулатурите.
По-интересно е при 12-струнните китари :Р

Ако можеше да си татуираш нещо (без обременяването от клишето "татуировката е трайна, за цял живот, ще се разкриви като остарееш и кожата ти се отпусне, а се маха болезнено и след това остава белег"), какво би било? Можеш да дадеш пример и с картинка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Ако можеше да си татуираш жмуда (без обременяването, че жмудата прави каквото си иска и ти няма да й казваш какво да прави, ако иска ще прави, ако не иска, няма), - би ли си татуирал?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

A, eто още малко. :)

Дай топ пет на фрази, които са много характерни за теб и често ползваш.
А 5 вързани шантавелски думички тип "фърфалачета" (само че зеб нея :twisted: ), на които се радваш?
Любима емотиконка от форума?
Доколко следиш ФБ?
Какво мислиш за спането на палатка?
А за пътуването на стоп?
А за плюшените играчки? :mrgreen:
Харесваш ли свещи?
А ароматни пръчици?
Любим аромат за наргиле?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

FloWersOfEviL написа:И на торта, която искаш да изядеш!
хоп:
Изображение

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Lord написа:хоп
Не, тази не може да я изядеш. Тази аз ще я изям. Цялата. Наведнъж. Мама й стара.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Знаеш ли, току що ми хрумна да погледна. Не си се сещал да си едитнеш профила и в момента заблуждаваш останалите потребители, че си второкурсник :mrgreen:

Какво е чувството да остаряваш? С минаването на месеците и годините, чувстваш ли се по-зрял, по-мъдър и по-способен?

Не знам за теб, но на мен често ми се случва да си мисля "еххх, ако преди няколко дни/месеца (или по същото време миналата година) знаех какво ще се случи съвсем скоро, какво ли щеше да бъде..." Та оттук следва въпросът, има ли нещо, което би искал да знаеш предварително, че е щяло да се случи? И на базата на минали такива събития, можеш ли да предположиш какво би искал, наистина би искал да знаеш със сигурност за бъдещето си?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Айде малко за загрявка... :)
Ами айде. :)

1. На каква вълна си напоследък: работна, парти, спокойна, враждебна, уатева...?
Ами очевидното е, че работя повече, отколкото бях свикнал, и изглежда като да съм на работна вълна. Вътрешно обаче съм настроен приключенски и никак не ми се стои на едно място (във всички аспекти на израза).

2. Срещал нли си човек, който още от запознанството да ти напомня за друг познат? В такава ситуация доколко асоцияцията ти влияе на преценката за новия познат?
Срещал съм. Опитвам да се уча от грешките си, така че ако с новия вървим към ситуации подобни с тези, които съм изживявал със стария, гледам да не правя старите глупости. Понякога даже успявам. :P Изобщо, ако новият и старият имат сходство в характерите действам някак, хм, обиграно и превантивно, защото знам какво да очаквам.

3. Кое е най-фрапантното нещо, което си забравял според теб? А според другите? :wink:
Кое е фрапантно не се наемам да кажа. А другите се изнервят като губя техни неща. :oops:
4. На какво се дължи честата смяна на квартири - стечение на обстоятелствата, перфекционизъм, вродено "номадско" поведение, въпрос на време или що?
От всичко изброени има, освен "вроденото" номадско поведение. Добре знам колко яко е да се установиш.

5. Каква част от времето си прекарваш "вкъщи" и кое е най-важно за теб по отношение на жилището? (Въх, все за къщи те питаме)
Не съм от тези, дето много се заседяват. Напоследък през почти целия ден съм по задачи и не прекарвам повече от 14 часа/денонощие в квартирата. Виж, дойде ли сесия, само притичвам до магазина веднъж-дваж дневно.

Кое е важно за едно жилище? Да не ми губи времето и съня. Искам да стигам бързо до местата, на които ходя често. Харесва ми да е просторно, да има високи тавани, слънцето да влиза директно през прозорците, a мебелите да се свеждат до необходимото (защото иначе няма да е просторно). Настилка - паркет, може и с килим. Не казвам "уют", защото това сам си го правиш.

6. Къде си почиваш? Ежедневно, сезонно, еднократно?
Без малко да отговоря "никъде", което би било гнусна лъжа. :P Всеки ден пред компютъра, на бира с някого или с книжка. През топлите месеци гледам да си правя разходки по разни зелени места, а лятото съм си във Варна. Като цяло зимата почивам по-малко, орисия студентска.

7. Кое е най-рисковото нещо, което си правил;
- в емоционален план - не съм... май...
- във физически план - Между Малка Мусала и Голяма Мусала има един зъбер, дълъг около километър. В него е издълбана пътека, която на места е двайсе сантиметра широка. От едната страна на пътеката има скали, а от другата - двестаметрова пропаст. И така. По-голям страх не съм брал.
- във финансови - Случвало се - играх веднъж покер и изгубих два лева. :mrgreen: Давал съм заеми, знаейки, че е малко вероятно да ми ги върнат. Гледам да избягвам такива ситуации.

8. Доколко си редовен в уни?
Малко. Ходя на упражнения през седмица, а на лекции още по-рядко, понякога за да чета в библиотеката по същия предмет.

9. Какво е мнението ти за колегите (обширно)?
Диференцирано е. Има много интелигентни и разбрани хора, с които можеш да общуваш с кеф - както в университета, така и сред практикуващите. Една голяма част съжалявам - тези, които не харесват работата си, но я работят от нямане на какво друго, тези, които учат, но никога няма да се реализират и тези, които си мислят, че от право се забогатява лесно. Има амбициозни типажи, които възприемат всичко, което мърда като конкуренция, която трябва да бъде "сразена" (обратно на популярното разбиране, тези са мижаво малцинство) - те са ми забавни. Има и едни още по-амбициозни, които искат да се харесат на всичко, което мърда - те могат да са жалки в екстремни ситуации, но обикновено са фън и добра компания.

10. А за тези от работата?
Перфектни! Имаш нужда от адвокат ли? :mrgreen:

11. Какво най-хубаво и най-лошо ти е дал (и/или отнел) форума?
Отнел ми е мноого време, прекарано в безсмислено висене пред компа. Даде ми бюро (поздрав за Косе Босе, ако чете :blackeye: ), ютия, нощна лампа (Мила, оле, оле), една квартира и трима съквартиранти. Също приятели, които ценя и обичам.

12. На кой форумец не симпатизираш, но уважаваш?
Май има такива, въпреки че не съм сигурен какво разбираш под "симпатизирам". ;)

13. Припомни си последния път, когато не ти се е налагало да мислиш за задачи, ангажименти и т.н. - време за губене - с какво си запълни съзнанието?
Лесен въпрос. Ще ти отговоря с цитат от Параграф 22:

'I'd like to show you some ink blots now to find out what certain shapes and colors remind you of.'
'You can save yourself the trouble, Doctor. Everything reminds me of ....'

14. Подаряването на цветя на жени отживелица ли е? С повод или без?
Не, но го правя изключително рядко, обикновено с повод.

На любими, на разни близки или изобщо?
По принцип съм За да се подарява на всички по всяко време, но практиката ми е ограничена до "любими" и "разни близки".

Има ли значение какво обичат? В саксия или на букетче?
Има, разбира се, но тъй като обикновено не зная какво обичат, подарявам каквото дойде. И винаги букетче. В саксия давам само ако знам, че момичето обича/иска да си отглежда.

15. Какво чете последно за удоволствие? :mrgreen:
Братя Карамазови

Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Щом си фен на Междузвездни войни...
Фен, колко да съм фен. Повече репутация, която се дължи най-много на Мила. ;)

1. ... как се зариби?
С филмите. Как иначе. И заради светкавичките на Палпатин. :bounce:

2. Тъмната или Светлата страна и защо?
Светлата. Тя е много по-трудна. Във всички филми се вижда, че да си от "добрите" е много по-трудно и че само добри намерения не стигат - трябват съобразителност, търпение, отдаденост... И "целта не оправдава средствата", разбира се. Тези неща много съответстват на мирогледа ми.

3. Следиш ли нещо освен филмите - комикси, игри, анацийки и т.н.?
Чак да следя - не, но съм чел и играл малко.

4. Мила те пита за герой, с който си приличаш, аз ще те питам за любим герой. Силно възможно е отговорът да е един и същи, но все пак:) Любим и защо? :P
Чубака, защото е голям, космат и нечленоразделен, императорът, защото е готин и Йода, защото интересен начин на изразяване той има. :P

5. Доволен ли си от обучението в специалността си? Този въпрос го ззадавам на много хора напоследък, таа ще ме изтърпиш^^
Да, доволен съм. Имам чудесни преподаватели и още по-чудесни асистенти, които живеят с това, което преподават. Много се кефя, че мислят как да си предадат материала увлекателно и запомнящо се. Не всички, де, ама повечето.

6. Защо се подстрига? (питам се от известно време)
Започна да пада прекалено много.

Хубави въпроси. Останалите ще видя после.

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Съжалявам, но се налага:
1. Ако жмуда ти каже, че има Бог, а друга жмуда ти каже, че няма Бог и Богдан Богданов ти каже, че парадигмално погледнато интелектуално-поведенческият му модел пресъздава интегративността в сцеплението на емерджентните конституенти на собствената му релевантност към смесена първоцел отвъд компрехенцията ти, то има ли Бог?
2. Вероятно ли е базисно систематиката на десети прочит на книга на Богданов от страна на човешко същество да добие достатъчна продуктивност, за да успокои в съзнанието на четящия взаимно отричащи се понятия?
3. Безпредметно ли е да се търси персонификация на жмудетността или това е несъвместима с идентичното на себе си реалия?
4. Доколко си сигурен в теоретичната обосновка на собствената си сигурност по въпросите, по които се смяташ за сигурен?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Та, да се върнем на въпросите. :bounce:

7. Кажи някоя черта от характера на Мила, която те кефи?
Вече стана клише, че Мила е мила. Това определено ми харесва. С нея си приличаме по доста неща и това прави общуването с нея особено... Е, особено.

8. Колко квартири още мислиш, че ще обиколиш като студент?
Не мога да кажа. Залагам на още поне 3. Ха!

9. И както Нора е подкарала пофорумно му (хм, тук не съм съвсем сигурна скъде се пишеше слято, къде разделно, Мила, помагай), тук си от три години. Какво харесавш на форума и какво те задържа тук?
10. А какво те дразни във форума? (ако има такова нещо)
Май се пише слято навсякъде, ама не съм сигурен. Митака, ако чете, да каже. Нищо не харесвам във форума (съответно - всичко ме дразни), само ми губи времето и от него не мога да се съсредоточа върху изключително полезните и интересни неща, с които бих могъл да се занимавам. :mrgreen: Сега по-сериозно. Наистина не ми харесва, че форумът може да е страшен таймуейстър (времезагубилник?), а постоянно имам някаква работа, която "не търпи отлагане" :scratch: . Но пък може да бъде много забавно място с още по-забавни хора, както е видно от ред нови и стари теми. Продължавам да пиша,защото все още намирам теми, по които имам какво да кажа и има хора, които са готови да го прочетат и разберат.

Добавка - има и голяма доза навик. Той е вече част от живота ми.

11. Не знам дали помниш, че преди повече от година имах такава темичка и ти беше човекът, който ми зададе най-хубавите въпроси. За съжаление, в главата ми е прекален бръмчалник и не успявам да ти върна жеста. Затова едно голямо гуш от мен и ще видим дали нататък няма пак да се обадя.
Верно? Защо тогава не ме покани на бира? :mrgreen: И твоите въпроси са чудесни. ;)
Последно промяна от Lord на 06 Дек 2010, 21:13, променено общо 1 път.

Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

FloWersOfEviL написа:
Нямам представа. Десетострунка, предполагам. А въпросното парче се свира на шест струни, съвпадение е, че човекът има такава китара.

Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

зимата на нашето недоволство е попадение, признавам :geek:
Въпреки, че... все едно

Кой ще спечели биатлона днеска?
Иван. Бъ ли го.

Какво тук значи някаква си Дейзи?
Въпросът! Well, old sport... А какво тук значи някаква си ферма, Лени? A някаква си Норвегия, for that matter? Изобщо, всеки луд с въжделенията си. Част от нас са. Или ние сме част от тях. ;)

....макар че от кал сме направени...

Сега ще напиша едно стихотворение, а ти трябва да му направиш литературен анализ:

днеска се събдух и ме боляха ушите
дясното ме болеше малко повече от
лявото
но По принцип И Двете
ме боляха

По завладяващ начин поетът-хуманист е представил агонизиращата болка, която той описва на три нива - хтонично, уранично и универсално. Така както лявото се свързва с ада и дявола, така и дясното се свързва с рая и божественото. И наистина - в темпорарната митологема леви са Станишев, Сталин и Гонзо, а чрез дясното са дефинирани Стоян, Петкан и Иван Костов. Върху тези две противоположности се изгражда (sic!) световното дърво на целокупността, което е също пронизано от агонията на ухобола.

Представи универсална стратегия, която да накара всеки НR да те одобрява за работа.
Проучваш бранша. Запознаваш се с хора,които работят това и разбираш какво точно правят, какви способности са необходими и т.н. Две години четеш/тренираш ежедневно. После разбираш какво трябва да направиш, за да докажеш, че ги владееш. Кандидатстваш на няколко места, за да видиш как се справяш. После пращаш сиви за желаната позиция в желаната организация. А да - трябва да отделиш ден-два, за да овладееш тестовете за интелигентност. Напоследък и ейчарите и чистачка като търсят ги дават.

Къде е родена Цецка Цачева.
На село

Какво ще стане, ако Цецка Цачева и Богдан Богданов се сбият?
Бодигардовете на Цецка ще я ступат едно хубаво. Момчетата си знаят интереса. Освен това ще си бараш ушите на работа.

А ако не се сбият?
Бодигардовете на Цецка няма да я ступат. А ти ще си бараш ушите на работа.

Търговецът на кристал написа:Е, тогава глас за новия колега-модератор (ту би): Лорд
ауе, аз много неща съм изтървал в тоя форум? :lol:
така е то
Последно промяна от Lord на 06 Дек 2010, 22:30, променено общо 1 път.

Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”