Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Мнение от Търговецът на кристал »

svetlio.varna написа:Kaкво според теб означава да мислиш правилно. И въобще може ли да има неправилно мислене или тези квалификации "правилен/неправилен" са относими само към реални действия в материалната действителност?
Никога не съм чувала израза "да мислиш правилно" (съответно, не съм го и употребявала). Ако човек наистина може да мисли - да прави някакви логични и логически връзки между нещата, да прави заключения на базата на широката си (в идеалния случай) обща култура, то няма вариант да мисли грешно. Може да сбърка в изводите си, но не си представям, че може самият процес да бъде грешен.
Има обаче и друг вариант - когато човек е нааааа... да речем 22-23 години и си представя, че може да прави заключения за живота на другите и да ги съди, разполагайки само и единствено със собствения си опит като изходна база. Е, в този случай не знам дали мисленето е грешно, но изводите 100% са грешни и са плод на ограничено мислене и самодостатъчен и тесногръд подход плюс немалка доза самочувствие без покритие.
Никоя прилика с действителни лица и събития не е случайна, но това пожелание за рождения си ден няма да го забравя.
Borisg написа:Вярваш ли на сини очи?
Не. Не вярвам и на сиви, и на зелени, и на кафяви. И на черни не вярвам. На думи - още по-малко. Нито пък на сълзи и обещания. Вярвам на действията на хората. Само и единствено на тях. Останалото са добри пожелания.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Свириш ли на някакъв инструмент и ако не, на какво би искала да се научиш? :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Angel_N написа:Свириш ли на някакъв инструмент и ако не, на какво би искала да се научиш? :)
Принципно се води, че мога да свиря на пиано. А съм толкова обстоятелствена в предното изречение, защото макар да ходих на уроци от 9 до 19-годишна (с леки паузи през лятото :mrgreen: ), за последните 6 години (сега съм на 25) не съм отворила капака на пианото у нас. Всъщност, не, веднъж свирих някакво елементарно шотландско етюдче на един купон у Киро.
Основните причини да спра бяха 2 - сравнително прозаични. В момента не чувствам нужда да свиря, не знам. Вероятно е и въпрос на навик.

Иначе много искам да се науча да свиря на китара, но това няма да се случи никога (вероятно). По две причини: първо, инстинктивно хващам китарата обратно (това съвсем сериозно - като ми я нагласят "както трябва да бъде", ми е страшно неудобно дори да я държа) и второ, макар да съм съвсем наясно с принципа на звукоизвличане и прочее, не съм успявала да изкарам и един тон, когато съм се опитвала (той да излезе тоя тон, ще му счупя главата, както казваха Тъпанчеви в онзи култов запис). За сметка на това, единствения път, когато хванах цигулка, си изкарах една гама от раз (просто като знаех принципа и подредбата на тоновете).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

Ех, най-после!!! :)

Тогава и аз да задам някой въпрос...

Какво мислиш за хомосексуализма, расизма и сексизма?
Би ли искала да живееш в друга епоха от човешката история?Кога, къде и защо?
Как си представяш "идеалният мъж"?
Какво значи да си щастлив?
Кога за последно си изхарчи последните пари за глупост и каква беше тя?
Има ли значение възрастта? В кои случаи? И защо?
Вярваш ли в щастливия край на приказката?
Имаш ли си любимец/любимка от форума?
Кое ти е любимото заведение в София?
Ако човек можеше да носи в себе си само 3 книги, 3 дрехи и 3 храни постоянно, кои щяха да са твоите? (и ако не те мързи, да ни обясниш поне малко, защо? :) )

Имам и още, но бързам за лекции ;Р До после!
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

Извинявай за тоя разпит, който с драгата Аякаши ти сервираме, но има нещо, за което си мисля от време на време (каза ми го приятелката ми)...
Вярно ли е според теб, че мъжете, които свирят на КИТАРА, имат специално излъчване, което много ви привлича вас, жените :)
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Само искам да вметна, че, един приятел веднъж ми каза, че на китара най-добре свирят мъжете, защото само те можели така добре да оценят този инструмент, наподобяващ женско тяло.
Не съм на 100% съгласна, но пък звучи много добре. А ако добавим и виолончелото в списъка и като се замисля за Апокалиптика и.. :drunken:
Друг пък веднъж ми каза, че на китара свирят само пропаднали типове. Вика, ми гледай ся, всички велики китаристи са наркомани :lol:

Търковка, какво мислиш ти по въпроса?
Прощавай, че така надълго се набутах в темата ти.

П.П. Много се радвам, че най-после се запознахме и на живо, мисля, че пропуснах да ти го кажа.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

Angel_N написа:но има нещо, за което си мисля от време на време (каза ми го приятелката ми)...
Вярно ли е според теб, че мъжете, които свирят на КИТАРА, имат специално излъчване, което много ви привлича вас, жените :)
надявам се че свириш на китара .. иначе имаш проблем :lol:
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не всеки мъж, който свири на китара, има такова излъчване, само талантливите :mrgreen:

Ели, а пробвала ли си с китара за левичари? Ако ти е по-удобно дясната ти ръка да държи грифа, може би такава китара ще ти върши по-добра работа от обикновената. Пък за изкарването на звуците е важно единствено да натискаш струните много силно. С времето се свиква и спира да прави впечатление.

Странно ли ти е да си един от първите регистрирани хора в този форум от гледна точка на настоящия момент? Все пак си видяла всички промени, как активни потребители си отиват и идват нови. Как компанията се променя, едни хора се отдръпват настрана, а други се присъединяват и се сближават с останалите. Сегашните потребители изглеждат ли ти малки и незрели?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

ayakashi написа:Ех, най-после!!! :)
Я! Другото ми форумно аз. Нали чете темата по-назад? :) Аз тъкмо се върнах у дома вече като бакалавър по социология (очаквайте снимки с Батман-тогата :)) и гледам - ти си се появила.

Тогава и аз да задам някой въпрос...

Ама заповядай!

Какво мислиш за хомосексуализма, расизма и сексизма?
За хомосексуализма мнението ми е неутрално към положително. В смисъл: всеки е свободен да избира кого да обича, ако с това не го наранява. С други думи - ако хората не ви пречат, не ги закачайте. На мен ми е неприятно, когато виждам хетеро-двойки, които си пускат езици по улицата. Хомо- приятелите ми (които са основно в 2 двойки и двама сингъл) не съм ги виждала да се докоснат дори - без значение, че сме били в скромна компания и прочее. Повечето гейове, които познавам, са изключително добре възпитани, много свестни и начетени хора, а за единия от тях и в огъня влизам, защото е един от най-добрите ми приятели (човекът от откъса за къщата в Тоскана по-рано из темата).
За расизма - би трябвало да кажа, че го осъждам, но на моменти се улавям, че мисля за хората от други раси и етноси по различен начин. Не съм тръгнала да ги трепя, не ми и пречат, но не са ми приятни. Не мога да кажа обаче, че разбирам аргументите на расистите.
За сексизма - сексистите обикновено са комплексари. Помисли си за онези от тях, с които си се сблъсквала самата ти.

Би ли искала да живееш в друга епоха от човешката история?Кога, къде и защо?
Бих.
1. По време на Ренесанса в Италия, защото - ей, Богу! - не може да са съществували толкова невероятни хора с такъв талант в рамките на толкова кратко време.
2. В Царска Русия - "Сибирският бръснар" и прочее, сещаш се.
3. В Италия, ама през 50те години на 20. век. За да можех да чуя наживо Еторе Бастианини.

Как си представяш "идеалният мъж"?
Хм. Идеалният ЗА МЕН мъж би ме обичал такава, каквато съм. Бихме имали поне отделни сходни интереси и би му пукало за мен и за чувствата ми. Би ме защитавал, когато се нуждая от това и би бил моята опора, без да го моля за това и без да го афишира. Просто ей така, да знам, че е там. И би бил грамотен и не би ми изневерявал. Виж колко е просто.
Повечето обаче се препъват още на първото изречение. :D

Какво значи да си щастлив?
Означава всички тревоги да ти изглеждат далечни, светът да е ужасно красив, дори когато всъщност е сив, мрачен и прочее. Означава да се хилиш глуповато на хората и... да се чувстваш в мир със себе си.
Напоследък си мисля, че да си щастлив означава просто да не си нещастен. В един момент ми се беше насъбрало доста, така че и това ми изглеждаше достатъчно.

Кога за последно си изхарчи последните пари за глупост и каква беше тя?
Сега ме замисли сериозно. Тоя месец ми се наложи да давам толкова много пари тук и там, че не ми останаха пари за глупости. Наистина не се сещам, но вероятно ще е било някакво герданче, което може би никога няма да сложа.
Но не са ми били последните пари, де. Като усетя, че оставам на червено, почвам да харча извънредно разумно, не обичам да оставам без пари.

Има ли значение възрастта? В кои случаи? И защо?
Не. Няма. Аз остарях на 19 години и сега като че ли бавно започвам да изживявам онова, което бях надраснала тогава. Познавам хора, които на 17 са много по-сериозни и читави, отколкото хора, които са на 57. Много други неща имат значение - не и възрастта. Особено пък ако говорим за връзки.

Вярваш ли в щастливия край на приказката?
Дефинирай "щастлив край". Не вярвам, че сватбата между принца и принцесата накрая е задължително щастливо събитие. Вярвам в заслужения край. Нищо не се случва без причина.

Имаш ли си любимец/любимка от форума?
Радвам се, че питаш в единствено число. Носферату. Ако беше задала въпроса си в множествено, нямаше да ти отговоря, защото харесвам доста хора от форума и не бих искала да пропусна някого. Но Боби е един от най-читавите хора, които познавам и се радвам, че имам приятел като него. Боби, ако не съм ти го казвала, сега е моментът да забършеш една сълза, търкулнала се от окото ти. :lol:
Между другото, ако още не е станало ясно, и тебе те харесвам, девойко. :)

Кое ти е любимото заведение в София?
От съвсем скоро - "Макартис". Няяяма такова място. И е супер ъндърграунд такова, макар да е на втория етаж. :mrgreen: Много готина атмосфера. По отношение на ресторантите - "Бистро N8".

Ако човек можеше да носи в себе си само 3 книги, 3 дрехи и 3 храни постоянно, кои щяха да са твоите? (и ако не те мързи, да ни обясниш поне малко, защо? :) )
- Книги: "Сянката на вятъра", "Играта на ангела" и "Закуска в "Тифани". За да не забравям за красивото в живота и вълшебните приказки, които се случват на обикновени хора, за да оценявам онова, което имам и за да "не чета подобни писма без червило" (ей това е голяма философия - каквото и да се случва и както и да го преживяваш, да умееш да го приемаш с достойнство пред другите, дори ако това е само маска).
- Дрехи - ммм... белия ми ленен панталон, който обожавам и подходяща блуза за него и роклята ми за откриването на операта в СтЗ. Може да я облека само веднъж, но е толкова прекрасна, че не си я давам. Ама и ти - само 3... Има много дрехи, дето си ги обичам страшно много.
- Храни - шоколад, някакво крехко месо и варени кестени, задушени с масло.

Имам и още, но бързам за лекции ;Р До после!
Пак заповядай. И се извинявам, че бях толкова обстоятелствена, ама те и въпросите ти си го искаха.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 02 Дек 2010, 14:38, променено общо 1 път.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Angel_N написа:Вярно ли е според теб, че мъжете, които свирят на КИТАРА, имат специално излъчване, което много ви привлича вас, жените :)
Не. Обаче. Повечето от мъжете, които имат специално излъчване, се занимават по някакъв начин с музика. Просто излъчването е предпоставката според мен (а не следствието).
А че има и такива, дето се учат да свирят на китара, за да са вървежни пред мацките, това няма и да го кометирам. Има ги всякакви - а има и такива, дето им се връзват. Шанс.

Не се притеснявай за разпита - забавно е.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

FloWersOfEviL написа:Търговка, какво мислиш ти по въпроса?
Прощавай, че така надълго се набутах в темата ти.
Мисля, че ако ми падне Мик Макконъл от Смоуки, няма да му мисля много. :mrgreen: Шегувам се. Просто подобни обобщения не ми допадат.
П.П. Много се радвам, че най-после се запознахме и на живо, мисля, че пропуснах да ти го кажа.
И аз така. Ама много! :)
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

MidwinterSun написа:Ели, а пробвала ли си с китара за левичари?
Пробвала съм само с китарата на Киро. 3 пъти, струва ми се. Ангел се беше надъхал да ме "учи" веднъж, но остана потресен, като видя как я хванах. Но аз по принцип съм си левичар, де - така че това обяснява всичко.
Иначе дори не съм сигурна, че съм виждала китара за левичари. :?
Странно ли ти е да си един от първите регистрирани хора в този форум от гледна точка на настоящия момент? Все пак си видяла всички промени, как активни потребители си отиват и идват нови. Как компанията се променя, едни хора се отдръпват настрана, а други се присъединяват и се сближават с останалите. Сегашните потребители изглеждат ли ти малки и незрели?
Не, не съм се замисляла. Аз в началото пишех основно в подфорума на ФЖМК и постепенно плъзнах из другите. Пък и някак разглеждам форума с помощта на срезове. "Тогава" - в точно определен момент от миналото, компанията е била еди каква си. "Сега" - в точно определен момент от настоящето, сме еди кои си. Не съм се замисляла, че за мен всъщност процесът се изразява линейно - наистина съм била тук и "тогава", и "сега". Впрочем, мисля че аватарът ми не е сменян или от датата на регистрация, или от следващия ден. :) Смятай.
И никой от "старите" форумци, които вече не пишат, не ми липсва. Честно. Поне не се сещам за такъв. Сегашните потребители ми харесват повече (в по-голямата си част). Но аз и "онези" не ги познавах лично. Иначе всяко стадо си има мърша, нали знаеш?
В края на ноември
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

Ах, изписах цяла полемика в отговор и ми се изключи компютъра. Потресена съм....
Ще се пробвам да синтезирам написаното(което не се запази):
-Спечели ме тотално със "Сибирския бръснар";
-Ужасно съм доволна от отговорите ти, но нямам сили да изпиша всичко наново и да бъда също толкова прекрасно обстоятелствена...
- ще задам още въпроси по-късно или утре, защото съм адски уморена..
-честито дипломиране! ^^
-Въобще, много се зарадвах на това, което си написала! =))))
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

'Айде да ви дублирам някой и друг въпрос с Митко... :D

Дай топ пет на фрази, които са много характерни за теб и често ползваш.
А 5 вързани шантавелски думички на които се радваш?
Любима емотиконка от форума?
Какво мислиш за спането на палатка?
А за пътуването на стоп?
А за плюшените играчки? :mrgreen:
Харесваш ли свещи?
А ароматни пръчици?

Какво не би си причинила на косата (освен, подозирам, да я скъсиш драстично - както сме обсъждали в предни РиС)?
Липсва ли ти някой?
Фло ме вдъхнови :mrgreen: : Какви мъже харесваш - бохеми или домошари? И докъде бохемството е приемливо и кога става пропадналост? :drunken:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Какво ти се яде в момента?
А какво ти се пие в момента?
Кой искаш да бъде с теб в момента?
Коя е емоцията, която най-много ти липсва... точно така, позна, в момента :mrgreen:

И отделно от моментните истории, смяташ ли, че нещо ти липсва, и ако да, какво?
А сещаш ли се за нещо, което не ти липсва просто защото никога не си го изпитвала/имала/срещала? И би ли искала всъщност да си го била срещнала на някакъв етап, т.е. искаш ли сега да ти липсва нещо, което всъщност не ти липсва поради изначалната си липса?

Много липси станаха. Да идем на другия край. Какво ти идва вповече?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”