Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Размисли и страсти: Търговеца на Кристал 4

Мнение от svetlio.varna »

най-хубавото нещо, което ти се случи миналата седмица?
Facebook
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Защо толкова не харесваш Корели? :(
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Мараба :) Мислех да не те питам, защото въпросът май не е много удачен за теб, но все пак го задавам, ей така:

Избери 10-ина от по-активните форумци, които познаваш (включи и мен) и срещу всяко име сложи по една-две думи за това как се е променил човекът за времето, в което се познавате.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Borisg написа:Какво ти е мнението за ФЖМК?
Ако ти кажа, че го усещам като свой дом, ще ми повярваш ли? Онзи ден бях на дипломни защити там и направо ми се доплака, докато ходех из коридорите. Много ми липсва, това съвсем сериозно.
Има невероятни преподаватели, много прекрасни хора и за мен е чест, че ги познавам. Има и не толкова качествени, но със сигурност не е скучно, защото голяма част от тях пък просто са големи образи.
Не мога да отрека, че по отношение на практическата част от обучението има много неща, които могат да се подобрят. Не приемам обаче безпочвените критики, когато са отправяни от хора, които стъпват там само по време на изпити.
Аз съм прекарала във ФЖМК 4 пълни години и съм много благодарна на това място и хората в него.
svetlio.varna написа:...
Най-хубавото нещо през изминалата седмица беше чутовно добрият спектакъл на "Дон Карлос", който имах щастието да гледам. Като цяло, миналата седмица беше скучновата. Тази обаче компенсира дотук, въпреки лошите новини, с които започна.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

alter ego написа:Защо толкова не харесваш Корели? :(
Защото вика. Да, може да е драматичен, може да е мъжки, ама така вика, че аха-аха да му изхвръкнат очите. Просто не е "моят" тенор.
Jamesmagno написа:...
Иво, ти сам казваш, че не съм точният човек - аз познавам много малко форумци дотолкова, че да забележа някаква промяна в тях. И дори и единичните бройки, които познавам наистина добре, не са се променили особено. Твоят промискуитет продължава да бъде интригуващ, но по-забавното е, че те разбирам, макар да не съм типичен представител на тия отношения между мъжа и жената.
Мисълта ми е, че единственият форумец, който познавам достатъчно добре и който е претърпял промяна през последната година (която промяна може да бъде регистрирана), съм самата аз. Спря да ми пука за хорското мнение (ама напълно!), спрях да се обяснявам и да доказвам, че нямам сестра и вече просто си живея живота.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Как ше обясниш, че към твоята 4та тема (или айде 5та) има повече интерес към (едва) втората на Лорд?
А можеш ли да се обзаложиш, че примерно март месец пак ше си в темата?
На кво се дължи, че не спада интереса към тебе (ако кажеш, че няма такъв, приеми, че има, теоритично)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Kristo написа:Как ше обясниш, че към твоята 4та тема (или айде 5та) има повече интерес към (едва) втората на Лорд?
А можеш ли да се обзаложиш, че примерно март месец пак ше си в темата?
На кво се дължи, че не спада интереса към тебе (ако кажеш, че няма такъв, приеми, че има, теоритично)
Просто съм по-активна в повече раздели и повече хора ме познават, макар и задочно. Освен това съм някаква форумна антика и предполагам, че и това предизвиква известно любопитство.
През март няма да бъда в темата, това е сигурно. Дори ако се задържа още доста време тук, следващите РиС с мен ще бъдат след поне 1 година (поне така ми се струва, де). Виж кога е приключила последната ми тема - през април 2009. Това е било преди година и половина.

Колкото до хипотетичния интерес - ами просто хората мислят, че не ме познават, без значение колко много съм разказала в предишните теми и колко инфо съм споделила във форума. Явно оставям подобно впечатление, макар да се имам за много открита.
Вероятно са прави до някаква степен, но не виждам вероятност поредната тема да хвърли повече светлина върху не-дотам-скромната ми персона. Но пък е забавно.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 01 Дек 2010, 00:36, променено общо 1 път.
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Оф, извинявай, но забравих да туря още 1 въпрос, който ми хрумна (едва) като си видях скайпа:

Какво ти е мнението за моя роман, чела ли си го, ше го четеш ли, кво ше го правиш?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не съм го чела, но ще го прочета. Имам известни надежди, че ако се захванеш да пишеш сам и не се налага да се съобразяваш с други, може и да се получи интересно. Говоря с догадки, защото дори не съм отваряла темата. С други думи, не ме разочаровай.
В края на ноември
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Търговецът на кристал написа:
Borisg написа:Какво ти е мнението за ФЖМК?
Ако ти кажа, че го усещам като свой дом, ще ми повярваш ли? Онзи ден бях на дипломни защити там и направо ми се доплака, докато ходех из коридорите. Много ми липсва, това съвсем сериозно.
Има невероятни преподаватели, много прекрасни хора и за мен е чест, че ги познавам. Има и не толкова качествени, но със сигурност не е скучно, защото голяма част от тях пък просто са големи образи.
Не мога да отрека, че по отношение на практическата част от обучението има много неща, които могат да се подобрят. Не приемам обаче безпочвените критики, когато са отправяни от хора, които стъпват там само по време на изпити.
Аз съм прекарала във ФЖМК 4 пълни години и съм много благодарна на това място и хората в него.
питах, щото тва е първото позитивно мнение, което чувам за фжмк от горен курс. : ) одеве с един колега си говорехме и се чудехме колко трябва да сме сбъркани, за да ни харесва :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

Как си представяш вътрешния ти свят? Мястото, където можеш отидеш, когато си уморена от света.
Последно промяна от Angel_N на 01 Дек 2010, 02:02, променено общо 1 път.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Обаче аз те излових и ще отговоря и на предишния вариант на въпроса ти. Виж тоя текст, писала съм го през юли 2008:

"Да прекараш юли в София и да показваш носа си навън, колкото да отидеш до магазина за да си купиш шоколад (и, повярвайте ми, вече дори не съм придирчива по отношение на вида му - просто искам шоколад), е всичко онова, което романтиката не е.
Затова онзи ден си създадохме (множественото число не е случайно) мечтата за Тоскана. Предпочитам я пред вилата във Франция. Малка кокетна къща в Тоскана с дървени прозорци, боядисани в нелеп цвят, и китен двор с много цветя и кръгла чаровна масичка, на която ще има място за книга, 2 питиета и керамична ваза, пълна с мноооого слънчогледи. И когато другият участник в мечтата - един от любимите ми мъже - дойде на гости от Венеция (където, без съмнение, ще притежава piano nobile в някое palazzo), аз ще махам слънчогледите, за да не му идват "в повече", а той, unaware за факта, че съм ги скрила заради него и, знаейки колко ги обичам, ще пристигне с еееей такъв букет от тях. А когато на мен ми писне от селската идилия, ще го посетя във Венеция, за да се отдадем на (културен) живот и кроасани и да се забравим в La Fenice.
Засега обаче сме още на етап да започваме разговорите си с "Pronto!", което, несъмнено, е някакво начало."

И сега по втората формулировка... Вътрешният ми свят е недостъпен, лишен от дребни джвъчки и твърде много детайли, но светъл и излъчващ много енергия. Всичките ми спомени са строени в чекмеджетата му и отлично знам в кое от тях да се скрия във всеки един момент, когато светът наоколо започне да ми досажда. Разбира се, случва се и да бъркам и тогава става неприятно - ако се потопя в грешното чекмедже и докопам спомени, на които не им е сега времето, се депресирам (леко). Като цяло съм човек на спомените. Имам ги с тонове и си ги обичам всичките - те са основата на вътрешния ми свят. Останалото е светлина, слънчогледи и нощна разходка из центъра на притихналия Петербург. Примерно.

Последният вариант е Белмекен. Това е мястото, където се чувствам в най-пълно и хармонично разбирателство със собствената си душа; усещам я почти физически. Много ми е трудно да го обясня, но като че ли това е мястото, където се чувствам завършена, така че вероятно ще има нещо общо с вътрешния ми свят. А обективно погледнато е едно голо бърдо с няколко туфички борове, язовир и минзухари. И оттам нагоре сякаш е само Бог.
В края на ноември
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

Много красиво. Всичкото.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Kaкво според теб означава да мислиш правилно. И въобще може ли да има неправилно мислене или тези квалификации "правилен/неправилен" са относими само към реални действия в материалната действителност?
Facebook
Изображение
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Вярваш ли на сини очи?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me