[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
bocca
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от bocca »

Мерси много :)
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Ако става въпрос за полезни и интересни специалности, Книгоиздаване (навярно) бие ВО и Журналистика взети заедно, а въобще няма да споменавам специалностите в други факултети, които за разлика от нашия имат някаква връзка с практическата вселена. Но все пак говорим за нещо малко субективно.

По правило си избираш или каквото ти е кеф, или каквото на вашите им е кеф, или каквото на вашите не им е кеф (докато се заблуждаваш, че последното има общо с твоя кеф). В крайна сметка какво значи полезно и интересно? И двете са понятия, които зависят в огромен процент от младия кандидат-студент, който е обект на изследване.

Ако на него са му полезни и интересни засукани каки, ВО и Журналистика може наистина да се окажат най-полезните и интересни специалности. Ако на него са му полезни и интересни нещата, за които се пише във вестника - примерно икономика, политика, общество, технологии, международни отношения - то той ще влезе в някоя специалност, повече или по-малко свързана с това, и след това някак си ще получи това сакрално умение, върху което и без това на никого във ФЖМК не му пука, а именно самото писане.
Последно промяна от kori на 06 Ное 2010, 06:40, променено общо 1 път.
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Ambrosio` написа:Избери ВО ! Много по-полезна и интересна специалност е ! :D
Иначе чети вестник Капитал, бъди информирана с всички големи и важни събития, и наблегни на граматиката. Покажи добра езикова култура и бъди оригинална. Това ще ти е достатъчно да успееш да напишеш едно хубаво есе, което да те вкара във ФЖМК. :)
Aз пък не виждам с какво ВО е по-добро от Журналистиката... Първи курс е бошлаф работа, ако искате да се учите на нещо само от вас си зависи настоящи кандидат-студенти ;)
Не ви трябжват курсовете към ФЖМК...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
siimba
В началото бе словото

Мнение от siimba »

къде да прочета какви за изискванията, за да мога да кандидатствам за Журналистика ??
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Изискванията са да имаш добри оценки по тези предмети: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rnalistika
Facebook
Изображение
siimba
В началото бе словото

Мнение от siimba »

благодараря ... :)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Здравейте, ВО 1-ви курс съм и засега съм повече от доволен от специалността. Има негативи, но мога да ви кажа повече позитивни неща :))) За мен специалността се оказа всички хубави неща, които си представях, че ще правя като студент. Приятни курсови работи - които доста ви развиват като творчески личности, приятни дисциплини, абе мене яко ме кефи :)))) Аз също бях негативизиран с отрицателни мнения преди да започне академичната година, но сега вече съм изцяло оптимистично настроен и си обичам специалността.
Успех ви желая.
Който иска да се убеди в това, което с колежката Амброзио ви говорим, нека заповяда на някоя от лекциите ни по Основи на рекламата в понеделник от 17:00 часа :)
И да, от курсовете полза никаква няма. Излишно даване на пари.
Най-много да ви дадат кодови думички, з акоито ще получите по-висока оценка, както ни разказаха някои от колегите, че е било на тазгодишния курс. :D
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
bocca
В началото бе словото

Мнение от bocca »

Къде мога да прочета примерни есета?
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Какво ще рече медиапрофил ?

Мнение от Bestcho »

Добър ден , пак съм аз . Предполагам вече станах досаден с въпросите си , но предпочитам да поема този риск , вместо да остана неинформиран , относно неща , които ме интересуват .

Докато разглеждах днес , сайта на СУ и по-конкретно специалност журналистика , забелязах , че има нещо , което да си призня не знаех . Има три медиапрофила , като един от тях , е точно това , което ме интересува . Както се досетихте , прекият ми въпрос е какво представляват тези профили , кога се избират и като цяло информацията около тях . Ако все пак някой , не се сеща за какво пиша , ето тук , може да се прочете . Ще съм много благодарен , ако някой по-опитен и запознат от мен , си направи труда , да ми разясни това нещо , защото , ако трябва да се избира преди самият учебен процес(в случай , че бъда приет) трябва да бъда запознат с тази информация :)

Пп - Наясно съм , че има тема за журналистиката , но понеже въпроса ми не е толкова конкретен(може да има такива профили и за други специалности) , реших да отворя тази тема . Освен това , чувствително по-бързо ще ми бъде отговорено предполагам . Преди да пусна темата , проверих чрез търсачката дали все пак няма отворена такава или подобна тема вече , но не намерих , извинявам се ако съм пропуснал .

Поздрави и благодаря предварително :)

Мнението е преместено в подходящата тема.
svetlio.varna
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Журналистика

Мнение от Judas »

Здравейте!Тази година реших да кандидатствам журналистика в СУ.Има някои неща, които въпреки немалкото теми във форума, не ми станаха съвсем ясни и съм малко объркан ...
1.По въпроса за балообразуването:
-оценката от писмения изпит х3.
-оценката по История от дипломата.
-тук е проблема ... едно момче от форума на дата.бг ми отговори, че за балообразуването се взема оценката от матурата по БЕЛ.Но в една от темите в този форум беше написано, че се взема оценката по БЕЛ от дипломата ... Е, кой е прав?
2.В самият писмен изпит по журналистика.На какво се набляга?Трябва би задължително да покажем знания за събитията в България?
3.Може ли за тема на есето да се падне нещо спортно?Защото бих искал като такъв да се реализирам ... спортен журналист.
4.Не знам дали е удобно да попитам тук, но ... запознати ли сте какви са изпитите и какво е балообразуването за журналистика в УНСС?Знам че тач има специалност "спортна журналистика".Това означава ли, че все пак може да се падне спортна тема?

Благодаря ви предварително!

Мнението е преместено в подходящата тема.
svetlio.varna
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Re: Журналистика

От дипломата се взема се оценката от матурата. Демек и двамата са прави.
Facebook
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Re: Журналистика

Мнение от Judas »

svetlio.varna написа:От дипломата се взема се оценката от матурата. Демек и двамата са прави.

Как така и двамата са прави?Или е от дипломата, или от матурата ... или е по избор на кандидата?Все пак той е приет миналата година и ми написа, че в балообразуването са му взели оценката от матурата.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Оценка от дипломата = оценка от матурата.
Facebook
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Стига ме мъчи бе, man! :lol: Аз ли съм тъп, че не мога да схвана какво имаш предвид :cyclopsani:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

В Правлника за прием пише, че се взема оценката отдипломата и по-долу е уточнено, че под оценка от дипломата се разбира оценка от матурата, ако е държана такава.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”