[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
Мерси много 
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ако става въпрос за полезни и интересни специалности, Книгоиздаване (навярно) бие ВО и Журналистика взети заедно, а въобще няма да споменавам специалностите в други факултети, които за разлика от нашия имат някаква връзка с практическата вселена. Но все пак говорим за нещо малко субективно.
По правило си избираш или каквото ти е кеф, или каквото на вашите им е кеф, или каквото на вашите не им е кеф (докато се заблуждаваш, че последното има общо с твоя кеф). В крайна сметка какво значи полезно и интересно? И двете са понятия, които зависят в огромен процент от младия кандидат-студент, който е обект на изследване.
Ако на него са му полезни и интересни засукани каки, ВО и Журналистика може наистина да се окажат най-полезните и интересни специалности. Ако на него са му полезни и интересни нещата, за които се пише във вестника - примерно икономика, политика, общество, технологии, международни отношения - то той ще влезе в някоя специалност, повече или по-малко свързана с това, и след това някак си ще получи това сакрално умение, върху което и без това на никого във ФЖМК не му пука, а именно самото писане.
По правило си избираш или каквото ти е кеф, или каквото на вашите им е кеф, или каквото на вашите не им е кеф (докато се заблуждаваш, че последното има общо с твоя кеф). В крайна сметка какво значи полезно и интересно? И двете са понятия, които зависят в огромен процент от младия кандидат-студент, който е обект на изследване.
Ако на него са му полезни и интересни засукани каки, ВО и Журналистика може наистина да се окажат най-полезните и интересни специалности. Ако на него са му полезни и интересни нещата, за които се пише във вестника - примерно икономика, политика, общество, технологии, международни отношения - то той ще влезе в някоя специалност, повече или по-малко свързана с това, и след това някак си ще получи това сакрално умение, върху което и без това на никого във ФЖМК не му пука, а именно самото писане.
Последно промяна от kori на 06 Ное 2010, 06:40, променено общо 1 път.
- Варненец
- Пишеща машина
- Курс: първи
Aз пък не виждам с какво ВО е по-добро от Журналистиката... Първи курс е бошлаф работа, ако искате да се учите на нещо само от вас си зависи настоящи кандидат-студентиAmbrosio` написа:Избери ВО ! Много по-полезна и интересна специалност е !![]()
Иначе чети вестник Капитал, бъди информирана с всички големи и важни събития, и наблегни на граматиката. Покажи добра езикова култура и бъди оригинална. Това ще ти е достатъчно да успееш да напишеш едно хубаво есе, което да те вкара във ФЖМК.
Не ви трябжват курсовете към ФЖМК...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
siimba
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/?sk=messages&ti ... php?fbid=1
къде да прочета какви за изискванията, за да мога да кандидатствам за Журналистика ??
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Изискванията са да имаш добри оценки по тези предмети: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rnalistika
-
siimba
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/?sk=messages&ti ... php?fbid=1
благодараря ... 
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Здравейте, ВО 1-ви курс съм и засега съм повече от доволен от специалността. Има негативи, но мога да ви кажа повече позитивни неща
)) За мен специалността се оказа всички хубави неща, които си представях, че ще правя като студент. Приятни курсови работи - които доста ви развиват като творчески личности, приятни дисциплини, абе мене яко ме кефи
))) Аз също бях негативизиран с отрицателни мнения преди да започне академичната година, но сега вече съм изцяло оптимистично настроен и си обичам специалността.
Успех ви желая.
Който иска да се убеди в това, което с колежката Амброзио ви говорим, нека заповяда на някоя от лекциите ни по Основи на рекламата в понеделник от 17:00 часа
И да, от курсовете полза никаква няма. Излишно даване на пари.
Най-много да ви дадат кодови думички, з акоито ще получите по-висока оценка, както ни разказаха някои от колегите, че е било на тазгодишния курс.
Успех ви желая.
Който иска да се убеди в това, което с колежката Амброзио ви говорим, нека заповяда на някоя от лекциите ни по Основи на рекламата в понеделник от 17:00 часа
И да, от курсовете полза никаква няма. Излишно даване на пари.
Най-много да ви дадат кодови думички, з акоито ще получите по-висока оценка, както ни разказаха някои от колегите, че е било на тазгодишния курс.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Къде мога да прочета примерни есета?
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Какво ще рече медиапрофил ?
Добър ден , пак съм аз . Предполагам вече станах досаден с въпросите си , но предпочитам да поема този риск , вместо да остана неинформиран , относно неща , които ме интересуват .
Докато разглеждах днес , сайта на СУ и по-конкретно специалност журналистика , забелязах , че има нещо , което да си призня не знаех . Има три медиапрофила , като един от тях , е точно това , което ме интересува . Както се досетихте , прекият ми въпрос е какво представляват тези профили , кога се избират и като цяло информацията около тях . Ако все пак някой , не се сеща за какво пиша , ето тук , може да се прочете . Ще съм много благодарен , ако някой по-опитен и запознат от мен , си направи труда , да ми разясни това нещо , защото , ако трябва да се избира преди самият учебен процес(в случай , че бъда приет) трябва да бъда запознат с тази информация
Пп - Наясно съм , че има тема за журналистиката , но понеже въпроса ми не е толкова конкретен(може да има такива профили и за други специалности) , реших да отворя тази тема . Освен това , чувствително по-бързо ще ми бъде отговорено предполагам . Преди да пусна темата , проверих чрез търсачката дали все пак няма отворена такава или подобна тема вече , но не намерих , извинявам се ако съм пропуснал .
Поздрави и благодаря предварително
Мнението е преместено в подходящата тема.
svetlio.varna
Докато разглеждах днес , сайта на СУ и по-конкретно специалност журналистика , забелязах , че има нещо , което да си призня не знаех . Има три медиапрофила , като един от тях , е точно това , което ме интересува . Както се досетихте , прекият ми въпрос е какво представляват тези профили , кога се избират и като цяло информацията около тях . Ако все пак някой , не се сеща за какво пиша , ето тук , може да се прочете . Ще съм много благодарен , ако някой по-опитен и запознат от мен , си направи труда , да ми разясни това нещо , защото , ако трябва да се избира преди самият учебен процес(в случай , че бъда приет) трябва да бъда запознат с тази информация
Пп - Наясно съм , че има тема за журналистиката , но понеже въпроса ми не е толкова конкретен(може да има такива профили и за други специалности) , реших да отворя тази тема . Освен това , чувствително по-бързо ще ми бъде отговорено предполагам . Преди да пусна темата , проверих чрез търсачката дали все пак няма отворена такава или подобна тема вече , но не намерих , извинявам се ако съм пропуснал .
Поздрави и благодаря предварително
svetlio.varna
Журналистика
Здравейте!Тази година реших да кандидатствам журналистика в СУ.Има някои неща, които въпреки немалкото теми във форума, не ми станаха съвсем ясни и съм малко объркан ...
1.По въпроса за балообразуването:
-оценката от писмения изпит х3.
-оценката по История от дипломата.
-тук е проблема ... едно момче от форума на дата.бг ми отговори, че за балообразуването се взема оценката от матурата по БЕЛ.Но в една от темите в този форум беше написано, че се взема оценката по БЕЛ от дипломата ... Е, кой е прав?
2.В самият писмен изпит по журналистика.На какво се набляга?Трябва би задължително да покажем знания за събитията в България?
3.Може ли за тема на есето да се падне нещо спортно?Защото бих искал като такъв да се реализирам ... спортен журналист.
4.Не знам дали е удобно да попитам тук, но ... запознати ли сте какви са изпитите и какво е балообразуването за журналистика в УНСС?Знам че тач има специалност "спортна журналистика".Това означава ли, че все пак може да се падне спортна тема?
Благодаря ви предварително!
svetlio.varna
1.По въпроса за балообразуването:
-оценката от писмения изпит х3.
-оценката по История от дипломата.
-тук е проблема ... едно момче от форума на дата.бг ми отговори, че за балообразуването се взема оценката от матурата по БЕЛ.Но в една от темите в този форум беше написано, че се взема оценката по БЕЛ от дипломата ... Е, кой е прав?
2.В самият писмен изпит по журналистика.На какво се набляга?Трябва би задължително да покажем знания за събитията в България?
3.Може ли за тема на есето да се падне нещо спортно?Защото бих искал като такъв да се реализирам ... спортен журналист.
4.Не знам дали е удобно да попитам тук, но ... запознати ли сте какви са изпитите и какво е балообразуването за журналистика в УНСС?Знам че тач има специалност "спортна журналистика".Това означава ли, че все пак може да се падне спортна тема?
Благодаря ви предварително!
svetlio.varna
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Re: Журналистика
От дипломата се взема се оценката от матурата. Демек и двамата са прави.
Re: Журналистика
svetlio.varna написа:От дипломата се взема се оценката от матурата. Демек и двамата са прави.
Как така и двамата са прави?Или е от дипломата, или от матурата ... или е по избор на кандидата?Все пак той е приет миналата година и ми написа, че в балообразуването са му взели оценката от матурата.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Оценка от дипломата = оценка от матурата.
Стига ме мъчи бе, man!
Аз ли съм тъп, че не мога да схвана какво имаш предвид 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
В Правлника за прием пише, че се взема оценката отдипломата и по-долу е уточнено, че под оценка от дипломата се разбира оценка от матурата, ако е държана такава.