16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
Re: 16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!
Kristo и всеки друг, който споделя неговите възгледи за спам.. пардон, за живота,
Аз лично убеждавах всеки един човек поотделно, както вчера, така и предните дни, когато събирах подписи. На доста повече от половината изложих най-подробно проблема. С много хора спорих, много хора убедих, въпреки че се колебаеха, съмняваха, отказваха или искаха още и още информация. Доста хора знаеха за какво става въпрос, защото бяха проследили по един или друг начин какво се случва или имаха впечатления от СС от преди. С много хора си говорих, насърчавах ги да казват своето мнение, интересувах се от него, дори когато ми отказваха подпис. И мога със сигурност да твърдя същото за всички хора, с които събирахме подписи, включително Иво.
За втори или не знам кой път казвам, че е нелепо да говориш за "инерция на протеста" или "инерция на подписите" или "инерция на активността" по тези географски ширини. Незаинтересоваността е инерция и норма тук. Хората са закърмени с това да се спотайват, когато почукаш на вратата им, да бъдат мнителни, пасивни, изчакващи. Всеки от нас е бил или е такъв в някакви определени ситуации. Важното е да разграничаваш дребните ситуации, в които е все тая какъв си, от важните проблеми и процеси, случващи се в социалната ти среда. Ако мислиш, че инерцията да слушаш и повтаряш телевизора и инерцията да формираш и изразиш мнение, са едно и също нещо, ужасяващо си се объркал.
Не можеш да ми заявиш, че съм пристрастна или манипулирам каквото/когото и да било, защото нито съм от организаторите, нито ме интересуват следващите избори. Нито се заравям в твоите удобно-извинителни категории на "правилно" и "грешно". Няма правилно и грешно, има проблеми и стъпки към тяхното огласяване, артикулиране, дискутиране, решаване или поне подобряване на положението. Ако ти не желаеш да се занимаваш с всичките тези неща, които са сложни, тежки, мъчителни и каквото още се сетиш, поне обуздай малко създаването на комуникационен шум постоянно, денонощно и неуморно, защото това не е дискусия, нарича се прекалено много свободно време. "Свободно"....
Аз лично убеждавах всеки един човек поотделно, както вчера, така и предните дни, когато събирах подписи. На доста повече от половината изложих най-подробно проблема. С много хора спорих, много хора убедих, въпреки че се колебаеха, съмняваха, отказваха или искаха още и още информация. Доста хора знаеха за какво става въпрос, защото бяха проследили по един или друг начин какво се случва или имаха впечатления от СС от преди. С много хора си говорих, насърчавах ги да казват своето мнение, интересувах се от него, дори когато ми отказваха подпис. И мога със сигурност да твърдя същото за всички хора, с които събирахме подписи, включително Иво.
За втори или не знам кой път казвам, че е нелепо да говориш за "инерция на протеста" или "инерция на подписите" или "инерция на активността" по тези географски ширини. Незаинтересоваността е инерция и норма тук. Хората са закърмени с това да се спотайват, когато почукаш на вратата им, да бъдат мнителни, пасивни, изчакващи. Всеки от нас е бил или е такъв в някакви определени ситуации. Важното е да разграничаваш дребните ситуации, в които е все тая какъв си, от важните проблеми и процеси, случващи се в социалната ти среда. Ако мислиш, че инерцията да слушаш и повтаряш телевизора и инерцията да формираш и изразиш мнение, са едно и също нещо, ужасяващо си се объркал.
Не можеш да ми заявиш, че съм пристрастна или манипулирам каквото/когото и да било, защото нито съм от организаторите, нито ме интересуват следващите избори. Нито се заравям в твоите удобно-извинителни категории на "правилно" и "грешно". Няма правилно и грешно, има проблеми и стъпки към тяхното огласяване, артикулиране, дискутиране, решаване или поне подобряване на положението. Ако ти не желаеш да се занимаваш с всичките тези неща, които са сложни, тежки, мъчителни и каквото още се сетиш, поне обуздай малко създаването на комуникационен шум постоянно, денонощно и неуморно, защото това не е дискусия, нарича се прекалено много свободно време. "Свободно"....
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И не си чела мнението ми, където пиша, защо според мен каузата е погрешна? Прочети и отговори на него. Дотогава само си говорим празни приказки.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
Kоя от всички ?Armin^^ написа:Гледахте ли темата на "Нова" ве, революционери?
Тази, дето разкриват лайната на СУ ли ?
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По всички тези неща има прокурорска проверка и тя е излезла със заключение. 
Into the endless we ride... 
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Бая лайна вярно ... добре, че ги прикриват ... особено бай Тенчо.
The names of the future are stamping of impatience.
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
Срещу съответната сума и връзкиalter ego написа:По всички тези неща има прокурорска проверка и тя е излезла със заключение.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Аз все още чакам официално изявление от прес центъра на "Студентски глас"
.

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Арминчо, ти не не идваш ли само на тиймбилдинг срещи на Студентски глас, само за да зарибяваш момичетата от групатаArmin^^ написа:Аз все още чакам официално изявление от прес центъра на "Студентски глас".
Ние не сме ръководството на СУ, за да отговаряме за техните изгъзици.
Ние сме организация, която се опитва да концентрира сили върху натиск върху държавната политика спрямо образованието и върху действията на университетското ръководство.
На 16-ти излязохме заедно с ръководството, защото имаме общ проблем, но това никак малко не ни пречи да продължаваме с натиска си върху тях.
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Иво, с тези скалъпени ad hominem нападки нито ми отговаряш на въпроса, нито ме затапваш. Да не говорим, че бях на точно 1 среща и на 1 разпивка.
Каква ви е общата цел с ръководството? Да ви отпуснат пари, ръководството пак да ги открадне, после пак да излизате по площади да мрънкате. Да не говорим колко малоумно беше това, че освиркахте Цачева, която предишния ден даде на СУ 2 млн. лева.
Помни ми думите, Илчев накрая така яко ще ви извърти, ще се чудите откъде ви е дошло.
Между другото, изобщо не виждам какъв натиск над ръководството упражнявате. Ще сваляте СС ли? Ами свалете ги ве, 25 000 студента и 1 ректор ще си го преместят в другия крачол. Разни хора като Иван Илчев и Тенчо Педераса На Хуя Ми Украса вървят правят врътки, заменят университетски имоти, правят ги частни, вие вървите и ги подкрепяте
.
Каква ви е общата цел с ръководството? Да ви отпуснат пари, ръководството пак да ги открадне, после пак да излизате по площади да мрънкате. Да не говорим колко малоумно беше това, че освиркахте Цачева, която предишния ден даде на СУ 2 млн. лева.
Помни ми думите, Илчев накрая така яко ще ви извърти, ще се чудите откъде ви е дошло.
Между другото, изобщо не виждам какъв натиск над ръководството упражнявате. Ще сваляте СС ли? Ами свалете ги ве, 25 000 студента и 1 ректор ще си го преместят в другия крачол. Разни хора като Иван Илчев и Тенчо Педераса На Хуя Ми Украса вървят правят врътки, заменят университетски имоти, правят ги частни, вие вървите и ги подкрепяте

- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ха-ха, искайте прокурорска проверка на прокурорската проверка...RadoRado написа:Срещу съответната сума и връзкиalter ego написа:По всички тези неща има прокурорска проверка и тя е излезла със заключение.
Into the endless we ride... 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Никой не видя, че Цачева е пред парламента, защото беше закрита от журналисти. Студентите освиркваха парламента ;--)
Каква ни е общата цел - искаме адекватно отношение към висшето образование. Това не значи само пари, това значи стратегия за висше образование, реформа, която се почва първо отгоре, нов ЗВО, който се готви от година, но никой не знае къде е и какво представлява.
Не виждаш натиск, защото нито си бил на 28-ми октомври, нито си бил и след него. Никой не искаше натискът към ръководството да бъде публичен и той не стана такъв. Но скоро ще е, защото явно студенти като теб това искат, защото явно медиите това налагат.
Каква ни е общата цел - искаме адекватно отношение към висшето образование. Това не значи само пари, това значи стратегия за висше образование, реформа, която се почва първо отгоре, нов ЗВО, който се готви от година, но никой не знае къде е и какво представлява.
Не виждаш натиск, защото нито си бил на 28-ми октомври, нито си бил и след него. Никой не искаше натискът към ръководството да бъде публичен и той не стана такъв. Но скоро ще е, защото явно студенти като теб това искат, защото явно медиите това налагат.