Казвам се Иван Владимиров Владимиров . Победител съм в деветото национално състезание по финансов мениджмънт за тази година. То се проведе на 10 май в град Свищов. Част е от годишния календар на Министерството на Образованието и Науката, базирано на компютърната симулация по финансов мениджмънт на Джуниър Ачийвмънт. Дипломата която получих аз и нашия отбор “Mandy” е подписана от заместник-министъра на Образованието и Науката, Кирчо Атанасов. Като победител нашият отбор получи правото да продължи участието си на европейското състезание. Главен спонсор на състезанието беше химическия комбинат “Свилоза” град Свищов. В чест на спонсора предмет на дейност на фирмите беше яке, направено от синтетични платове които издържат на екстремни условия. Целта на всеки отбор беше да постигне най - голям пазарен дял и печалба. Състезанието се състои от 8 кръга и във всеки кръг отборите получават отчети. В първия отчет влизат данни за Продажбите за периода, разходи за производство, разходи за маркетинг, разходи за научна и развойна дейност, разходи за склад, лихви и данъци, чиста печалба, складови наличности, заеми, брой работници и др. Вторият отчет дава приблизителни данни за състоянието на конкуренцията и включва техните продажби и печалба и обобщава получените поръчки за отрасъла, производство, складови наличности, средни производствени разходи и др. Наред с учениците се състезаваха и представители на бизнеса. Освен правото да участваме на европейското състезание, ние през месец юли ще получим екскурзия до Рила или Пирин, където заедно с представители на фирмата ще тестваме облекла за екстремни условия .
Попитах организаторите дали ще ме приемат във ВУЗ с икономическа специалност благодарение на успеха ми в това състезание. Те ми отговориха , че нямат уговорка с никой университет и ми казаха , че лично трябва да говоря с декана на факултета където искам да уча и, че решението се взима от факултативния съвет.
....
Днес се опитвах да се свържа с някоя секретарка , за да ми разясни процедурата но не успях... Искам да попитам , ако случайно има някой запознат с процедурата да ми каже как седят нещатата и с кой трябва да говоря има ли смисал да говоря , има ли шанс да ми признят грамотата и въобще всяка информация , която би ми била от полза.
Пс: това горе го паснах от писмото към някой от майлите дадени за връзка ( затова е така разтегнато )и от майлите не отговарят...
Прием на базата на спечелени национални състезания .... ????
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами да не те разочаровам, но според мен нямаш шанс, поне в СУ. Не знам как точно стоят нещата, но официално признати са олимпиадите по "нормалните" учебни предмети...А щом са ти казали,че трябва да се уговориш...Значи направо да забравиш, според мен. Пробвай в УНСС или в Свищовския.Дори си мисля,че в Свищовския имаш най-голям шанс - там поне най-вероятно са чули за въпросното състезание.
В плановите места, но извън конкурса са и отличните оценки 6.00 на защитите на Националната гимназия за древни езици и култури, които не могат да бъдат повече от 8 броя годишно.
Тези неща обаче, "не са привилегия", както казват от СУ.