[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Re: [КСК 2011] История

Мнение от Deadwing »

Еми горе долу до Възраждане ги знам.Аз винаги съм обичал много историята и от както мога да чета,чета история.Само се забавлявам :)
cerbera
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от cerbera »

Да ти имам и забавлението... :Ррр
Изображение
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Хубаво е, че харесваш историята, защото много хора се измъчват с нея и с нетърпение чакат да свърши КСК. :) Успех на изпита ! :)
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Е, то попринцип няма смисъл да се захващаш с нещо, което не ти харесва... Що не се занимавам с медицина? Щот` никога не ме е вълнувала биологията, пък химията въобще...
Иначе и на мен ми е интересна историята, любопитно ми е, понякога ме разтоварва и "пречиства" по някакъв начин, ама досега не ме е забавлявала... Тия историографи, извори и какви ли не години просто ми заличават усмивката от лицето. Трябва да си мазохист, че да ти доставя удоволствие ученето... :bounce: :compress:
Изображение
Deadwing
В началото бе словото

Мнение от Deadwing »

То точно изворите са интересното на история, защото само тогава можеш ти да тълкуваш.Това, което четеш в учебниците е изродения,масов вариант на историята, която за жалост се изисква на КСК.Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
Аватар
noHame
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от noHame »

Deadwing написа:Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
добра, обаче шанса за максимална оценка от последният кръг е много малък. Поне аз така мисля :)
Unnamed
В началото бе словото

Мнение от Unnamed »

Deschain написа:Изпит наистина може би ще има Януари...:)
Че ти щом отсега знаят темите до края на Възраждането, значи изключително добре вървиш. Когато свършиш Възраждането започни отново отначало, за да преговориш нещата.
Нова история я остави за накрая.
Благодаря за съвета (: ! Точно така си мисля да направя ,тия дни ще съм го завършил Възраждането и започвам да си преговарям материала...Нова История... ще ми трябва най-вече за матурата и евентуално за друг ВУЗ ако кандидатствам да се подсигуря ( а аз държа на СУ) ... ((:
Аватар
guditel
В началото бе словото

Мнение от guditel »

//////////
Последно промяна от guditel на 16 Яну 2011, 15:26, променено общо 1 път.
Deadwing
В началото бе словото

Мнение от Deadwing »

noHame написа:
Deadwing написа:Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
добра, обаче шанса за максимална оценка от последният кръг е много малък. Поне аз така мисля :)

Говорих за форматите на първите 2 кръга,иначе последният не е нищо интересно :Д
Аватар
stefann.
В началото бе словото

Мнение от stefann. »

Как беше врътката с тая олимпиада? При класиране на национален кръг си приет в Историческия факултет каквато специалност искаш, така ли беше или нещо съм се объркал? Не че ме топли де, ама да попитам... :)
Аватар
noHame
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от noHame »

Чл.25. (1) На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика, астрономия, химия и пазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6,00) от съответния конкурсен изпит.
(2) На първенците от националните олимпиади по математика и информатика, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5,00), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по математика и важи за балообразуването за специалностите във Факултета по математика и информатика.
(3) На първенците от националните олимпиади по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5.00), тази оценка се признава за резултат от съответния конкурсен изпит и важи за балообразуването само за специалностите във Физическия факултет.
(4) На първенците от националните олимпиади по химия и опазване на околната среда, физика, астрономия, математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по химия, физика и математика и важи за балообразуването само за специалностите в Химически факултет.
(5) На първенците от националната олимпиада по биология и здравно образование, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по биология и важи за балообразуването за специалностите в Биологическия факултет.

Т.е. ако имаш 6.00 на олимпиада се признава оценката от нея вместо изпит :D
Deadwing
В началото бе словото

Мнение от Deadwing »

Тя олимпиадата е по тегава от изпит
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Оценка 5.50 и нагоре важи като оценка от КСК изпит за специалностите от ИФ. Оценка 6.00 (демек ако станеш лауреат) важи като КСК оценка за всички специалности в СУ.
Facebook
Изображение
stefanov_Emil
В началото бе словото

Мнение от stefanov_Emil »

svetlio.varna написа:Оценка 5.50 и нагоре важи като оценка от КСК изпит за специалностите от ИФ. Оценка 6.00 (демек ако станеш лауреат) важи като КСК оценка за всички специалности в СУ.
Светльо, отличната оценка от олимпиада не може да бъде комбинирана с друга оценка ( в нашия случай език - било то български или чужд). Тоест от олимпиада 6-цата ви върши работа да влезете специалност История и всичко, което изисква само история като необходим изпит.

Иначе успех от мен на всички кандидатстващи и не се шашкайте! :salute: Много се радвам ,че съм от другата страна вече :) . Сред ветераните :blackeye: !
Kirilitsa is not dead!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Сигурен ли си в това? Кой ти го каза?

Когато аз кандидатствах, на награждаването в Ловеч доц. д-р Пламен Митев каза "за всички специалности в ИФ". Още повече, че в Правилникът за прием е записано: чл. 23, ал. 4 "На първенците от националната олимпиада по история и цивилизация, които имат оценки не по-ниски от отличен (5.50), тези оценки да се признават за резултат от конкурсния изпит за специалностите в Историческия факултет."

Не съм срещнал някъде подобно ограничение, оценката от олимпиадата да важи само за дадена специалност от ИФ...

Може би си се заблудил, понеже не позволяват тази оценка да се използва, ако кандидатстваш за Право... но Правото не е в ИФ, а в ЮФ :wink:
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”