ако в Пловдив е мит, то във Видин (а между двата града единствената прилика е, че са населени места) има достаhazel написа:Това за хората с две висши, които метат улиците, е пълен мит
истинската причина
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- явор
- Летописец Виртуоз
Имаше една чистачка(отговорничка на чистачките де) в МГ, рускиня - с 3 Висши!!!everyday_ написа:ако в Пловдив е мит, то във Видин (а между двата града единствената прилика е, че са населени места) има достаhazel написа:Това за хората с две висши, които метат улиците, е пълен митда не говорим, че северозападният край е с най-висока безработица
ем, сори за Видин, но още чичо ми като е завършвал, Андрей Пантев, който им водил лекциите по намсикаква си история обяснявал, че от "Северозападнала България"
, което е гадно като се замислиш, защото все пак Северна България е мястото където на два пъти е възстановявана българската държавност 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
абее, кой й ги знае висшите какви са. и аз смятам, че е мит. или ако е вярно - от човека си зависи да се адаптира и приспособи...явор написа:Имаше една чистачка(отговорничка на чистачките де) в МГ, рускиня - с 3 Висши!!!everyday_ написа:ако в Пловдив е мит, то във Видин (а между двата града единствената прилика е, че са населени места) има достаhazel написа:Това за хората с две висши, които метат улиците, е пълен митда не говорим, че северозападният край е с най-висока безработица
може ли и аз да си кажа, макар че не кандидатствам тепърва.
кандидатствах, защото просто приемах за даденост, че трябва да имам висше, не можех и не мога да си представя да нямам, предполагам причината е семейната и учебната среда. всъщност като се замисля почти не познавам връстници, които да не са студенти.
защо СУ ли? ами защото другаде не смятам, че си заслужава. особено за право. без да искам да обидя някого, просто другите ВУЗове не ги приемам сериозно за университети. предполагам пак причината е семейната среда.
а има и един друг момент, който не мога да преценя до каква степен е валиден за мен, но е валиден за много хора, а именно - страхът от истинският живот, от живота след гимназията, когато трябва да работиш, деня ти не е подреден и зависим от ясната схема - лекции-упражнения-купони, и отлагане на момента, в който да се откъснеш напълно от мама и тати...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
няма смисъл да спорим за глупсоти...явно в едни региони на страната такива случаи са почти невъзможни и то си е нормално например в големите градове като София, Пловдив, Варна и т.н. да ги няма...но в малък, провинциален, прогресивно западащ град като моя, за огрмно мое съжаление, факт е че има такива случаи (сега се сещам за една от участничките във втория Big Brother...селянка е, но е факт, че има висше и е безработна)...а това за Северозападналия край го знам...не случайно половин Видин вече се е изнесъл 
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Само че тук в България се създава впечатлението, че трябва да ти почукат на вратата и да ти предложат работа, а то трябва да е точно обратното. Ти (вишистът) трябва да си търсиш работата и да чукаш на вратата на фирмите и все ще ти се усмихне късмета. Разбира се, важен фактор е и дали има в региона места, където можеш да кандидатстваш за работа. А иначе ония образи, които висят целодневно по кафетата и си оплакват съдбата и плюят по държавата как "не се грижела за тях", супер много ме дразнят. Ми, стани, отвори вестника, разгледай в интернет, ослушай се, все някъде ще те наемат да работиш.....То ако чакаш да ти почукат на вратата с договор за заплата в 4-цифрина сума и никакви задължения, просто не очаквай нищо друго освен да си останеш безработен. А това за "Северозападнал регион" и аз съм го чувал и даже съм го виждал, защото полувината от родата ми живее във Враца и въпреки, че градът е много красив, има страшно много безработни. Бил съм и в Монтана и околните села, а там нещата са още по-страшни. Ама от нас зависи, дали това положение ще остане....Видин например има много хляб за развитие на туризъм, знаеш ли какви пари ще паднат, ако Баба Вида се постегне и се направи голяма рекламна кампания в чужбина.....чужденците ще се бият, за да видят крепостта....А пък Търново.....там нещата са като нешлифован диаманд......

В Южна България нещата са малко по-добре, но пак опира до големите градове, а иначе в малките не че няма да можеш да си намериш работа, но в повечето случаи тя не е съгласувана с вишето ти образование. В по-големите градове има повече работни места и следователно по-голям шанс да намериш работа, която отговаря на образованието ти. А и всичко опира до личността, дали както hazel каза си мързелив и само се оплакваш или дали имаш необходимите умения на необходимото ниво, защото мога да дам много примери на хора, примерно инжинери, които са завършили университети в Северна България предимно от рода на Габрово (не че нещо
, но явно там образованието не е много на ниво) и не знаят дори елементарни училища. При нас дори като лаф серазви "габровски инжинер", но дори и това да си завършил, но си разбираш от работата на ниво не виждам какво би попречило да си намериш работа, отделен въпрос дали това може да стане в малкия, провинциален град или по-скоро в големия...
hazel,само мога да се съглася с теб
.Много голяма част от безработните не търсят усилено работа,а за други важи мисълта,която един път беше казала учителката ми по психология:
"В България всеки иска да бъде шеф,никой не е съгласен да работи за 300-400 лева."
"В България всеки иска да бъде шеф,никой не е съгласен да работи за 300-400 лева."
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- Kristinche
- В началото бе словото
След като затвориха завода във Видин и много хора останаха без работа. Като малка сам била често там понеже имам роднини и си спомням какъв град беше....ама сега те казват че просто няма работа и няма как да се живее във Видин.
А по принцип за Баба Вида - ми той замъка си се посещава, даже чух че се женят в него.
А по принцип за Баба Вида - ми той замъка си се посещава, даже чух че се женят в него.
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Гхахахах, мойто мъж ще да става габровски инженер. Права си - не е на ниво образованието там, и според двама ни. Но неговите родители не са имали възможността да го издържат в София, а са настоявали той да учи (и той го е искал ,де).... Че учат глупости - глупости учат, но и ние в СУ учим глупости на моменти ...Добре,че минава обучение в една фирма момента, та от тях поне да научи някакви там...Инженерски работи, дето аз не разбирамTrisha написа:ВПри нас дори като лаф се разви "габровски инжинер", но
Иначе аз кандидатствах в СУ, защото майка ми искаше да съм в СУ.На мен ми беше все тая къде ще уча, стига да е филология.После се самоубедих,че няма да ми е зле да съм и по-далеч от нашите, та вместо така желаната БГ филология в ПУ, избрах не толкоз желаната френска, но все пак филология, в СУ. Сега си мисля,че направих грешка...Но ако не бях направила тази грешка, животът ми щеше да се развие по съвсем различен начин
- Калев
- Живее, за да пише
- Специалност: право
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Кандидатствам, защото не мога да реализирам амбициите си без висше образование. Изборът на специалността и ВУЗ-овете за кандидатстване си е лично мой. И изборът им е не, защото чак толкова настоявам да се изнеса от Варна, но просто смятам, че в София мога да получа възможно най-доброто образование по тази специалност.
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
офф: за Баба Вида - ми те крепостта я стегнаха, по някакви проекти я финансираха и я направиха доста интересна вътре, отвън й направиха осветление и през нощта е супер готина гледка...сега с наводненията ще трябва да я реставрират малко и да оправят осветлението, че е киснало под вода около 2 месеца...но в общи линии да Баба Вида е забележителност...но не става само с нея...не може цял град да разчитаме на една крепост...заводът, прочутата "Химия" за гуми, я финансираха преди около 2 години по някакви проекти и сега работи пак, но и на нея не може да се разчита, защото работните места са малко...просто региона наистина е в много лошо състояние и това оказва огромно влияние...само пътя Монтана - Видин да не описвам какво представлява, че във Видин да искаш да идеш, то ще ти се отще докато стигнеш... 
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
А не искаш ли междувременно да вкараш и някой бандюга на топло?mimoza89 написа:Аз ще кандидатствам догодина в СУ,защото искам да заслужа уважението на баща ми.А това ще стане само ако вляза право в СУ.А иначе за правото искам да го уча за да стана после съдия или адвокат,да имам добър доход и да съм финансово независима!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка: