Матура + Оценка от изпита

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

twista
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Матура + Оценка от изпита

Мнение от twista »

Здравейте на всички :P . Искрено се надявам тази година да бъда приет в СУ, специалност "Софтуерно инженерство". До колкото знам, за да вляза там държа изпит по математика, за който се готвя вече доста време. Въпроса ми е след това, кои са оценките за балообразуване. Плаши ме това дали се взимат оценките от изпита и дипломата или оценките от изпита и матурата. Мен лично 2-рото ме устройва повече, поради куп проблеми в училище. В сайта намерих следния текст
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Надявам се на бърз и адекватен отговор от бъдещите ми колеги :salute:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Матура + Оценка от изпита

Мнение от svetlio.varna »

Взема се оценката от изпита и матурата, ако не си държал/а матура, само тогава се взема оценката от гимназиалния курс.
Facebook
Изображение
twista
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от twista »

svetlio.varna написа:Взема се оценката от изпита и матурата, ако не си държал/а матура, само тогава се взема оценката от гимназиалния курс.
Безкрайно благодарен за бързия и точен отговор. :compress: :compress: :compress:
А при останалите университети има ли такава практика за изпита и матурата ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

В повечето университети вземат по-високата от двете оценки, но не навсякъде. Във всеки ВУЗ си има разни особености.
Facebook
Изображение
naskyyyy
В началото бе словото

Мнение от naskyyyy »

ами ако кандидатстваш с матура вместо изпит след това ще ми вземат оценката от матурата и от дипломата или два пати ще ми вземат матурата
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Ще вземат отново оценката от матурата.
Facebook
Изображение
naskyyyy
В началото бе словото

Мнение от naskyyyy »

мерси много за барзия отговор ам я да те питам нещо ако знаеш бях питал в друга тема ма явно си вещ може да ми помогнеш ся сам студент в друг университет и сам задочно но сам си взел дипломата и няма да ми я искат а аз искам да запиша редовно в сф дали ще ми дадат или има някакви си там регистри кадето могат да разберат че сам даржавна порачка другаде и да не ми разрешат
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не можеш да учиш едновременно в два държавни университета по държавна поръчка. Така е по закон. За шашмите не съм компетентен :)
Facebook
Изображение
naskyyyy
В началото бе словото

Мнение от naskyyyy »

а могат ли да разберат че уча в друг университет след като дипломата е в мен
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Да, има си регистри към МОМН, към НЗОК, към НАП...
Facebook
Изображение
angel.student
В началото бе словото

Мнение от angel.student »

svetlio.varna написа:Взема се оценката от изпита и матурата, ако не си държал/а матура, само тогава се взема оценката от гимназиалния курс.
А това за всички предмети ли се отнася?Защото аз съм се насочил към Международни отношения и оценката по история ми е балообразуваща.Всяка година имам шестици по история и съм сигурен,че и тази година ще е така.Балът ми по история от гимназиалния курс ще е 6.00.Значи не трябва да държа матура по история,защото ще си намаля бала,така ли?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Точно така... освен ако не изкараш като мен 6,00 и на матурата :mrgreen:
Facebook
Изображение
angel.student
В началото бе словото

svetlio.varna написа:Точно така... освен ако не изкараш като мен 6,00 и на матурата :mrgreen:
Браво на теб! :cheers: Как успя?
Аз не мисля че ще успея да изкарам 6.00. :lol: Това значи че трябва да държа матура по друг предмет.Но пък не мога да държа матура по предмет който не ми върви.Принципно имам добра подготовка по три предмета-история,английски и география.Обаче в някои специалности които съм избрал като резервен вариант географията влиза като балообразуващ предмет.Така че и тя отпада.Значи трябва да държа матура по английски,защото оценката не влиза в балообразуването.Само има изпит по английски.А този принцип да ти вземат оценката от матурата(ако си държал) за всички специалности ли се отнася?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Да, за всички специалности. Имай предвид, че ако се готвиш сериозно за изпита по История на България в СУ, матурата ще ти се стори като следобедно упражнение :D Ти си знаеш най-добре, все пак.
Facebook
Изображение
angel.student
В началото бе словото

svetlio.varna написа:Да, за всички специалности. Имай предвид, че ако се готвиш сериозно за изпита по История на България в СУ, матурата ще ти се стори като следобедно упражнение :D Ти си знаеш най-добре, все пак.
Да ама чак пък да изкарам 6.00.Освен това матурата е тест+тема.Все някъде ще сбъркам.А и не ми е проблем да се явя и на матура по английски.Все пак съм в Езикова гимназия в профил "Английски език".Много ти благодаря за отговора! :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”