16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: 16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!
промяна в СС ще има, ако има хора в СС, които искат промяна ;--)
Такива в момента няма там.
Целта на подписката повече е да вдигне авторитета на организацията, който авторитет тотално се сгромолясва през последните години с усилени темпове. Повечето студенти свързват Студентски съвет с корупция и партийни интереси, други пък изобщо не знаят, че съществува подобна организация, в която всеки студенти може да се кандидатира.
И основното: чрез тази подписка много студенти разбират, че има Студентски съвет и че в него те самите могат да влязат. По този начин подписката върши добра работа за едни бъдещи общи избори, където биха се появили по-кадърни кандидати.
Целта на подписката повече е да вдигне авторитета на организацията, който авторитет тотално се сгромолясва през последните години с усилени темпове. Повечето студенти свързват Студентски съвет с корупция и партийни интереси, други пък изобщо не знаят, че съществува подобна организация, в която всеки студенти може да се кандидатира.
И основното: чрез тази подписка много студенти разбират, че има Студентски съвет и че в него те самите могат да влязат. По този начин подписката върши добра работа за едни бъдещи общи избори, където биха се появили по-кадърни кандидати.
Аз имам един въпрос към Феникс...
След като свалите СС колко от вас ще се кандидатират да влезнат?
и нещо друго....ти верно ли смяташ ,че най-добрият начин за вдигане авторитета на организацията е подписка против нейните членове?
След като свалите СС колко от вас ще се кандидатират да влезнат?
и нещо друго....ти верно ли смяташ ,че най-добрият начин за вдигане авторитета на организацията е подписка против нейните членове?
Последно промяна от zick.dsk на 19 Ное 2010, 00:20, променено общо 1 път.
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Форома е извън твоята компетенция явно*Pumpkin Pie* написа:
Ти само в пространството на този "форОм" присъстваш, та си мислех, че поне можеш да пишеш правилно, ама уви.. Явно няма да спреш да се излагаш, както аз няма да спра да се забавлявам искрено от този факт :Д:Д
Иво, ок, влизате ти и още 5-6 човека, дето набрахте популярност последните 7-8 дена, останалите 45 човека от СС? Каква е гаранцията, че ще са компетентни или, че съставът няма да е същият до известна степен? Не може 5 човека, които искат да направят нещо да се налагат над 45, които ще бездействат. Болшинството дърпа малцинството назад в този случай.

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пред дилема съм още отпреди една година, когато тези членове на сегашния СС бяха избрани. Тогава се чудех дали да вляза в съвета или не. Но накрая реших, че не е редно да се кандидатирам за Студентски съвет, след като съм първи курс в Университета и мисля си, бях напълно прав във вижданията си.
Сега правим подписка, да, очаквано е ние - десетината, които направихме протестите на 28-ми и 16-ти, да се кандидатираме, но друго ме човърка отвътре - че хората биха решили, че сме направили подписката с долната мисъл да си наместим своите задници на техните столове. И последното, може би ще надделее и аз най-вероятно няма да кандидатствам за Студентски съвет.
Армин, не сме набарали популярност в последните 7-8 дни. Лично за хората от ИФ, които участваха в организацията на протеста, ако се бяха кандидатирали на изборите за СС преди година щяха да имат минимум 50 гласа, нещо което им осигуряваше място в съвета.
Както и да е: нужни са качествени кандидатури, които ще бъдат намерени, чрез масова пропаганда за нови избори. Досегашните избора за СС бяха правени при почти нулева реклама преди тях.
Сега правим подписка, да, очаквано е ние - десетината, които направихме протестите на 28-ми и 16-ти, да се кандидатираме, но друго ме човърка отвътре - че хората биха решили, че сме направили подписката с долната мисъл да си наместим своите задници на техните столове. И последното, може би ще надделее и аз най-вероятно няма да кандидатствам за Студентски съвет.
Армин, не сме набарали популярност в последните 7-8 дни. Лично за хората от ИФ, които участваха в организацията на протеста, ако се бяха кандидатирали на изборите за СС преди година щяха да имат минимум 50 гласа, нещо което им осигуряваше място в съвета.
Както и да е: нужни са качествени кандидатури, които ще бъдат намерени, чрез масова пропаганда за нови избори. Досегашните избора за СС бяха правени при почти нулева реклама преди тях.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да. Смятам го и ще ти обясня защо:и нещо друго....ти верно ли смяташ ,че най-добрият начин за вдигане авторитета на организацията е подписка против нейните членове?
Чрез свалянето на организацията и насрочване на нови общи избори, това означава, че избирателите на тази организация са делегитимирали представителите си и са избрали нови, които смятат за по-подходящи. Подписката върши работата на информираност, че съществува подобен съвет и че там могат да се кандидатират всички студенти.
И ще припомня, че ден преди протеста създателите на Студентски съвет и членове на последвалите съвети от 97-ма до 2007-ма се подписаха зад едно писмо, което сами изготвиха, в което настояваха за: Разформироване на настоящия Студентски съвет и насрочване на нови общи избори, с цел съживяване на накърнение престиж на организацията.
добре...
На мен не ми звучи достатъчно смяната на едните лица с други .Нямам представа как протичат събранията на Студентски съвет,но предлага ли се промяна в начина им с цел по-добра ефективност.
ако направя един паралел с твоята логика значи когато опозицията пуска вот на недоверие срещу правителството=целят да вдигнат рейтинга на герб.
На мен не ми звучи достатъчно смяната на едните лица с други .Нямам представа как протичат събранията на Студентски съвет,но предлага ли се промяна в начина им с цел по-добра ефективност.
ако направя един паралел с твоята логика значи когато опозицията пуска вот на недоверие срещу правителството=целят да вдигнат рейтинга на герб.
Последно промяна от zick.dsk на 19 Ное 2010, 00:45, променено общо 1 път.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ние не сме опозицията, ние сме ги избрали
така че твоето сравнение не е правилно
адекватното сравнение в този момент е избиратели на герб да гласуват вот на недоверие, чрез протест пред парламента и искане на оставки :--)
с което искат държавността да отиде в по-добри ръце, които биха вдигнали страната от калта
и друго, имаме искането за разформироване на създателите на тази институция, там какво сравнение да направим, колеги :--)
така че твоето сравнение не е правилно
адекватното сравнение в този момент е избиратели на герб да гласуват вот на недоверие, чрез протест пред парламента и искане на оставки :--)
с което искат държавността да отиде в по-добри ръце, които биха вдигнали страната от калта
и друго, имаме искането за разформироване на създателите на тази институция, там какво сравнение да направим, колеги :--)
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
не мисля, че тука могат да се правят подобен вид аналогии. бунтарството в младежките години е невинно, не е изцапано с лайната на висшата политика. то е изконно право, то е сладко, розово, има руси къдрички и памперс.zick.dsk написа:ако направя един паралел с твоята логика значи когато опозицията пуска вот на недоверие срещу правителството=целят да вдигнат рейтинка на герб.
да видиш млад човек, който се бунтува срещу статуквото и иска да руши, за да изгради наново - какво по-естествено от това? повече ме притесняват поведението и думите на Кристо например.
в крайна сметка, дори и новите да са толкова лоши, колкото старите - няма да бъде по-зле. т.е. нищо лошо не може да се случи от цялата работа. но веднага ми идват наум две хубави неща - първо, ще се постави прецедент в "правото" на сс и на су, който впоследствие ще може да се ползва и от други недоволни студенти (такива винаги има бол). второ тая, дето е казала, че е избрана от 2800 души и иска 2801, за да си тръгне, ще види (може би), че не е толкова ербап.
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
kori написа:то е сладко, розово, има руси къдрички и памперс.

А след смяната на СС? Планове спрямо Илчев и компания имате ли? Защото според мен те са за бой повече от ГЕРБерите. Най-малко ГЕРБерите дадоха 2 млн. за да си оправи СУ гемиите. Вие ги освиркахте. Real smooth.

- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Самата идея за централизирано СС е доста кофти.
Една шепа хора взимат решения, за които не са компетентни.
Най-добре без официално СС, а просто общ съвет от председателите на ФСС-тата(както е с деканите). Малко на брой души, по-малко поле за правене на лайна и по-голяма концентрация в различните факултети в/у учебния процес и проблемите
Най-добре без официално СС, а просто общ съвет от председателите на ФСС-тата(както е с деканите). Малко на брой души, по-малко поле за правене на лайна и по-голяма концентрация в различните факултети в/у учебния процес и проблемите
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- moya_millost
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: moya_millost
Такива хора няма така ли? А колко от тези хора познаваш лично? Авторитета на СС е сгромолясан не само заради заради студентските представители, но и заради апатията на студентите, срещу която ти Иво апелираш. Много добре знам за какво става дума, защото на частичните избори за ФСС на ФФ преди 2 седмици прекарах цял ден в 4 блок на урната и основно гласуваха 1 курс. Но от хората, които не са влезнали в СС също няма капка помощ, защото те са се кандидатирали с някаква идеална цел, чието изпълнение не би трябвало да се затрудни от неизбирането им.O|OeHukc написа:промяна в СС ще има, ако има хора в СС, които искат промяна ;--)
И когато виждаш, че студентските ти представители са дискредитирани, ти решаваш, че сега е удобния момент да ги "гилотинираш". Това ми звучи все едно да се качиш на рейса и да изблъскаш всички баби за да седнеш.
Когато ти е счупена ръката не я режеш, а я лекуваш.
Нямам нищо против подписката ви, но е редно да кажете къде са проблемите, а не просто да обвинявате. Ходи после доказвай, че нямаш сестра.
Затова ти казвам - нека като се съберат двете подписки, да се организира публична дискусия, да се представят аргументи и обществото да реши на кой да окаже доверие.
Хубаво е, че има интерес към работата, която върши СС, но просто със свалянето на едни и издигането на други нищо няма да се промени. Защото никога нямаш гаранция какви ще са новоизбраните и дали няма да са по-лоши от предните. Затова самото студентско общество трябва да изисква информацията, която му се полага. Защото така обществото си създава гаранция, че няма да бъде прецакано. И тогава ще има основание да протестира, а не зад празни обвинения.
Ти присъства на последното Общо събрание на СС и ще ти напомня, че ти си тръгна, а не ние те изгонихме. Така че ние сме отворени за диалог и предложения. Въпроса (адресирам го до всички) е дали вие сте?
Кристиян Панов,
представител в Студентски съвет на СУ
представител от Философски факултет в СИС на СС
представител във Факултетния студентски съвет на Философски факултет
p.s. Преди 2 часа една колежка, която се премести от Публична администрация в Право ми прати следното:
"Как си ?
Искам да те попитам нещо, относно една подписка, която върви между студентите. Ти нали си част от Студентския съвет и днес дойде едно момче и каза, че Цвети Георгиева била много лош председател на студентския съвет и трябвало да се смени. За какво всъщност става дума ?
Поздрави
Оставам ви да размишлявате и ви пожелавам лека нощ
Публична админстрация, 3 курс 
Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 19:31, променено общо 1 път.
한류
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
тая ли е?slighter написа:хаха, охоо, против цвета, бих се подписал с две ръце и 3 крака (няма такъв ръб)![]()
![]()

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кристияне, днес ме видя няколко пъти. Утре като ме видиш, ела и поговори. Аз нямам нищо против твоята личност и добре го знаеш, така че добре си дошъл на разговор.
И последно за тази вечер, утре ще отговоря на другите въпроси: Казах на Цвета, апелирам и пред вас, че ако при мен дойдат 200 студента да искат оставката ми и насрочване на нови избори, като човешко същество бих си подал веднага оставката, защото имам чест, защото ако имам чест, бих се изправил на нови избори, защото ако смятам, че съм представител на колегите си - бих се престрашил да го проверя.
И последно за тази вечер, утре ще отговоря на другите въпроси: Казах на Цвета, апелирам и пред вас, че ако при мен дойдат 200 студента да искат оставката ми и насрочване на нови избори, като човешко същество бих си подал веднага оставката, защото имам чест, защото ако имам чест, бих се изправил на нови избори, защото ако смятам, че съм представител на колегите си - бих се престрашил да го проверя.
- moya_millost
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: moya_millost
Няма да потръгне, давам и причини:RadoRado написа:Самата идея за централизирано СС е доста кофти.
1. Университското ръководство няма да се навие, защото СС всъщност са представителите на студентите в Общото събрание на СУ, което е най-висшия орган в Университета. Ако СС се избира от ФСС се въвежда вид изборна система като в САЩ (избиратели >> електори >> сенатори). Така ще се загуби легитимността на представителите в ОС на СУ.
2. Ще се получи като в Академическия съвет. Доста от проблемите ни в момента са не от Ректора, а от Академическия, защото там всеки си има интереси и има огромно разделение между хуманитарните и природните факултети. Когато събереш 16 шефове
3. Прекалено много функции ще се натрупат във ФСС-тата.
Публична админстрация, 3 курс