Ама защо стъпваш толкова внимателно наоколо? Какво толкова има да му внимаваш? Нали знаеш - по-добре слон в стъкларски магазин, отколкото таралеж в склад за презервативи.
Сега сериозно - не е като да не сме се виждали наживо, не знам с какво съм те стреснала толкова, но - както казах и по-рано - не съм страшна, не хапя и много ми харесва да си говорим.
Сега за музиката и изпълнението - при мен ги има и двата момента. Примерно, обожавам дуета от първо действие на "Дон Карлос" (дуетът на Карлос и Поза, де). Гениална музика! Но! Ако ми попадне в лош състав, едва ли ще го дослушам докрай (точно понеже не обичам някой да ми съсипва прекрасната музика). От друга страна, бих слушала изпълнител, когото наистина харесвам (Дамрау, Бастианини, Съдърланд, който и да е от любимците ми) дори и в репертоар, който не харесвам толкова много (чисто музикално).
Да обобщя - имам си любими арии/дуети/хорове/музикални номера като цяло и си имам и любими изпълнители. Едното не пречи на другото, но пък можеш да си представиш радпстта ми, когато чуя изпълнение на Бастианини на "Eri tu..." (от "Бал с маски"), примерно. Просто когато любим певец изпълнява любим музикален номер... е... няма такъв кеф.
И да, обичам Лучия, но не толкова, колкото я обича Барберини, да речем. По едно време беше луднал по тая опера.