Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от DayDream »

Коефициентите цепят мрака - 1.01 и 1.02 т.е ако например имате 5.00 с коеф. 1.01 вече постигате 5.05 xD
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Абе каква е тази история, че всеки, който кандидатства за стипендия, трябва задължително да си е изкарал дебитна карта предварително?? Не може ли както миналата година да изкарат карти на класиралите се, които нямат такива предварително, ами трябва човек да се разкарва 1000 пъти и накрая ако не го класират да си има няква дебитна карта ей така, за спорта?
Мои колеги вчера цял ден се оплакваха ^^. Отделно, интересно беше, че лелките, които трябваше да приемат документите в нашия факултет (не знам дали по принцип са от нашия факултет въобще), решиха да отидат на протеста и "любезно" отказаха на мои колеги да приемат документите им, въпреки че едва ли би им отнело повече от 5 минути?!??!?!?

И тази нова система на подаване на документи е трябвало да работи ПО-ДОБРЕ от миналата година?!? :scratch: :scratch:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Аз имам още един въпрос, пише, че трябва да предоставим номер на банкова сметка на наше име, но не е споменато да е в ПИБ. Аз имам дебитна карта към друга банка, мога ли тази сметка да използвам или трябва да си откривам нова?
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

НЕ може. СУ работи с ПИБ ;)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

The Darkness Within написа:В декларацията за успех най-отдолу пише "Притежавате ли студентска дебитна карта "Visa Electron" на Първа инвестиционна банка?". Има ли такова животно като специална дебитна карта за студенти, защото аз миналия семестър просто си открих нормална сметка в ПИБ за стипендиите, да не съм се прецакала нещо :D

Visa Electron не е специална дебитна карта за студенти. Просто е един от видовете дебитни карти, които ПИБ предлага и, доколокото забелязвам, е най-обикновената. Твоята как изглежда?
Ето ти линк към сайта на ПИБ с видовете карти : http://www.fibank.bg/bg/page/10
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Нееее, друго исках да кажа :lol:
Ся, на гърба на декларацията пише:
Притежавате ли студентска дебитна карта "Visa Electron" на Първа инвестиционна банка? ДА НЕ
(тука отбелязвам НЕ)

после:

Моля, посочете IBAN на разплащателна сметка в ЛЕВА! Титуляр на сметката трябва да е студентът!

IBAN....................................................................................................
(тука пиша моя IBAN в която и да е банка, понеже не пиша, че трябва да е в ПИБ)

Правилно ли съм схванал? И защо btw трябва да посочваме сметка, при положение, че ако се класираме за стипендия ще трябва да си открием нова в ПИБ? :roll:
Facebook
Изображение
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от Dessy »

svetlio.varna написа:Нееее, друго исках да кажа :lol:
Ся, на гърба на декларацията пише:
Притежавате ли студентска дебитна карта "Visa Electron" на Първа инвестиционна банка? ДА НЕ
(тука отбелязвам НЕ)

после:

Моля, посочете IBAN на разплащателна сметка в ЛЕВА! Титуляр на сметката трябва да е студентът!

IBAN....................................................................................................
(тука пиша моя IBAN в която и да е банка, понеже не пиша, че трябва да е в ПИБ)

Правилно ли съм схванал? И защо btw трябва да посочваме сметка, при положение, че ако се класираме за стипендия ще трябва да си открием нова в ПИБ? :roll:
Ако нямаш сметка в ПИБ, не пишеш IBAN, дори и да имаш такъв на друга банка, защото СУ работи само с ПИБ. Предполагам,че ще бъде както миналата година - ако си класиран, ще ти издадат дебитна карта на ПИБ служебно, после само трябва да идеш да си я вземеш. :D
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

_sonrisa_ написа:
The Darkness Within написа:В декларацията за успех най-отдолу пише "Притежавате ли студентска дебитна карта "Visa Electron" на Първа инвестиционна банка?". Има ли такова животно като специална дебитна карта за студенти, защото аз миналия семестър просто си открих нормална сметка в ПИБ за стипендиите, да не съм се прецакала нещо :D

Visa Electron не е специална дебитна карта за студенти. Просто е един от видовете дебитни карти, които ПИБ предлага и, доколокото забелязвам, е най-обикновената. Твоята как изглежда?
Ето ти линк към сайта на ПИБ с видовете карти : http://www.fibank.bg/bg/page/10
Аз това имах предвид, имам най-нормална Visa Electron, просто изразът "студентска дебитна карта" ме наведе на мисълта, че може да има нещо преференциално за студенти на СУ, понеже нали СУ работи с ПИБ...
Доколкото ми е известно, студентите в ТУ могат да си изкарат дебитни карти в банката, с която работи ТУ, които са със специални преференции (нямат такса за поддръжка, най-малкото), затова реших да попитам дали няма и за нас някакви такива екстри :)
malinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malinka »

Аз да се оплача днес!Ходих да подавам документи в Паричния отдел в СУ-то за социална стипендия и ми казаха,че тъй като съм от ФМИ те не се занимавали с социалните стипендии на ФМИ,да си ходя в ФМИ :o
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Аз ти казах навремето да се насочиш към ЮФ? :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Нека да поясним малко за картите!

Тази година монополът на ПИБ е прекратен, благодарение отново на предложение на Студентски съвет. Затова може да си посочите банкова сметка във всяка една българска банка. Тя трябва да е в лева и да е на Ваше име.

Това е задължително условие, преди да си подадете молбата! Също така трябва да си вписвате и IBAN номерата на края на молбите, дори и да няма специално място за това. А понеже софтуерната система е нова няма база данни, дори и да сте получавали стипендия преди това, затова трябва да си попълвате и IBAN на ПИБ, които от Вас имат на самата молба!

Молби без IBAN номер, които няма значение в коя банка е, но трябва да е сметка, в която могат да постъпват пари и да е на ваше име, не могат да се приемат!
flamingone
От дъжд на вятър
Специалност: СУ-МО :D
Курс: втори

Мнение от flamingone »

svetlio.varna написа:Една колега днес се оплака, че заедно със задължителните документи за стипендия са искали от нея да попълва и някаква допълнителна декларация, че подкрепя Студентски съвет и е доволна от работата им. Някой знае ли нещо по въпроса?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ок, разбрах, че денят за подаване на молби бил Вторник ?!?

Мога ли да подам молба утре (петък) или днес, след като явно съм си изпуснал деня поради незнание ?

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Ъъъъъ, как така денят за подаване на молби. Срокът е до 24.11. включеилно. Когато искаш, тогава подавай.

Аз имам друга питанка. Вчера си заверих успеха и секретарката ми каза, че вече не се подават в паричен салон, а в някакъв си информационен център. Каква е идеята на цялата гимнастика?!
Изображение
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Мога ли да кандидатствам едновременно за стипендия по успех с коефициент и социална стипендия, :roll: ? Страх ме е, че с оценка 5,30 няма да стигна да взимам стипендия, а за социалната може евентуално да ме одобрят.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”