Колко ще ви струва кандидатстудентската кампания?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

maimunka, най-благородно ти завиждам... :wink:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ам аз пък искам да си остана във Варна, защото ще имам къде да живея без наще, но понеже СУ е в София трябав да отида.

П.П. Не мисля, че тук хората се познават както в по-малките градове... Средностатистически ще срещна 1 познат на ден, когато съм на центъра.
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Е, Явор, Варна е голям град, а и лятото с толкова туристи и почиващи става още по населено!
black_lady, и аз като теб искам никой да не ме закача за нищо. И аз най-мразя да ме питат какво правиш, кога ще си дойдеш, въпреки че напоследък спряха почти да го правят.
Но при гаджето ми още не мога да им кажа като отивам да спя у тях. Мн е тъпо така, защото трябва да ги лъжа, а ние с него сме заедно от мн време. Ама те не го възприемат това или може би ако им кажа ще го приемат. Нз. :roll: Ама наистина искам да си разполагам с моето си време!
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

и аз ако трябваше да избирам за град, където да живея- това определено ще е Пловдив, а не София. Но все си мисля, че в София нивото на образованието във университетите е по-добро (пак казвам това си е мое мнение) и затова съм се ориентирала натам ако стане. Пък София е толкова мръсен и неподреден град. Аз бях само за 2 дни там по изпитите и понеже по принцип имам алергия към прах направо се изтормозих за два дни, но това са недостатъците на големия град - какво да се прави. От друга страна пък отношението на софиянци пак е под всякаква критика - имах щастието да се уверя за 2 дни. Разбира се тука пак не включвам всички, нямой да не вземе да се впрегне сега :) , говоря, че по принцип ми направиха впечатление на доста високомерни и нелюбезни. Да кажем, че това им е от напрежението през деня... Виж в Пловдив като бях пак за изпити (5 дена) всичко ми хареса - и града е хубав, и центъра(не че в София не е де), и не е чак толкова мръсно, а в отношението на хората сравнение не може и да става. :)
А иначе относно контрола на родителите моите не ме тормозят чак толкова, не задават въпроси от рода на "С кой ще излизаш?", "Къде ще ходиш?", "Какво ще правите там?", виж понякога ме питат кога ще се върна, но тое разбираемо. Абе общо взето мога да каже, че се разбираме, даже за реженията не ми се бъркат много. Обикновено казват нещо от сорта на: "Щом си решила..." или "Както сметнеш за добре", е понякога ми дават наставления естествено :) , но то без толкова не може :lol: Та засега съм доволна от съжителството ни, това не означава разбира се, че искам да остана да живея при тях :wink: , но ако ме приемат студентка скоро този проблем ще се разреши :D
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Средностатистически ще срещна 1 познат на ден, когато съм на центъра.
Хаха,де да беше тук така 8) На центъра си срещам цялото училище,че и бивши ученици,с които сме били в една смяна преди 2 години :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Sally
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sally »

С курсовете - много, без курсовете - малко (към 50-60 лв такси за изпити без билетите за градския транспорт, ако се наложи:)))) 8)
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

А защо не излизат местата за прием на студенти?
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

maimunka написа:А защо не излизат местата за прием на студенти?
И на мен би ми било много интересно да науча :evil: Не ги домързя да направят и качат статистиките от изпитите, а пък се размотават с бройките места, което е далеч не по-малко важно за нас :x
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

black_lady написа:
maimunka написа:А защо не излизат местата за прием на студенти?
И на мен би ми било много интересно да науча :evil: Не ги домързя да направят и качат статистиките от изпитите, а пък се размотават с бройките места, което е далеч не по-малко важно за нас :x
Ами аз се обадих в Министерстовото на образованието на 20 и някой май и след като ме свързаха с 3ма души, които не се занимаваха с тези неща (тъпа централа), и след като чаках 20 минути се свързах с едно девойче, което беше много учтиво и каза да звъннем в университета и те ще ни кажат бройката, но след като и обясних, че не искат да го сторят тя се разрови за минутка и ми каза и бройката за редовно, и тази за задочно... А това разпределение е излязло още в началото на май!!!

Нямам думи просто!
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

по главния въпрос на темата ще кажа - поносимо (на мен ми е кофти просто, че понеже не работя и нашите ми дават пари за всичко).
а за градовете - може би бих предпочела да живея в Пловдив (по-близко ми е ), но искам да уча в СУ :D Относно хората - аз 10 дни бях с София, живях при софиянци и от курса се сближих със софиянци, и не ми е направило впечатление да са високомерни :)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Всяко правило си има изключение....
И аз познавам едно-две такива изключения :D
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

бе в никакъв случай не бих живяла в пловдив...не ми харесва тоя град и толкова!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Отдавна не съм ходила в Пловдив,но много харесвам града:).Но още повече харесвам динамичния живот в София :D .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
hazel
Стенограф
Специалност: МО
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от hazel »

Хайде, хайде всички в ПЛОВДИВ, та да може нито Варна да ни изпревари по брой население, а пък ние да станем по-големи от София 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Тука място има за всички, само че ще се тъпчем като сардини в центъра, където е голямото строителство. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ама нищо.....Важна е идеята :P :P :P :P :P :P :P :P
ИзображениеИзображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

hazel написа:Хайде, хайде всички в ПЛОВДИВ, та да може нито Варна да ни изпревари по брой население, а пък ние да станем по-големи от София 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Тука място има за всички, само че ще се тъпчем като сардини в центъра, където е голямото строителство. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ама нищо.....Важна е идеята :P :P :P :P :P :P :P :P
Надявай се :lol: :lol: :lol: До 30 години ще Ви изпреварим по население :tongue3:

П.П. Тря се сетят да направят квартал между Аспарухово и Галата!!!

Данни от 14.03.2006

ГР.ВАРНА | 344875
ГР.ПЛОВДИВ | 376985

Данни от 14.12.2005

ГР.ВАРНА | 344443
ГР.ПЛОВДИВ | 376918

Ние нарастваме с 432, а Вие намалявате с 67 ... разлика от 2000 годишно... :wink:

П.П. Ако се гледат и предградията, както е в wikipedia сме 353 026
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”