16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: 16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Мнение от Kristo »

Equilibrium написа:Току-що успя да смесиш анархия, комунизъм и демокрация в нещо, което беше лишено от АБСОЛЮТНО всякаква
1) логика
2) мисъл
Тва че ти не виждаш:
1/ логика
2/ мисъл
дали не е твой проблем?
а/ да
б/ определено да

Сериозно ли толкова сложно ги обяснявам нещата?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

обясняваш ги абсурдно , не сложно :D
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
moya_millost
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: трети

Мнение от moya_millost »

Kristo написа:Не аз си играя на гражданско общество, без да разбирам принципите на държавата, нали?

Чувствам се като еднок сред слепци...
Защо пък реши, че сме "слепи" и "глухи"? Лично аз уча доста повече за държавата отколкото може да си представиш и то от различни гледни точки. Но смятам, че всеки има право на мнение.

Само ще те помоля да ми се обадиш, когато всички избираме министър-председател.
Защото студенти - избират свои представители (СС) - избират Ректор.
Граждани - избират свои представители (Народно събрание) - избират министър-председател.
Нещата се едни и същи, просто с различен мащаб.
Kristo написа:Не се управлява държава, ако тези, които я управляват получават заповеди и изпълняват прищевки на този и онзи.
За това съм съгласен, НО никой не е длъжен да търпи управляващи, които за 1 седмица искат да правят ДДС 22%, после 20%, после 18, после пак 20.
Публична админстрация, 3 курс :)

Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

За ДДС-то си е така - никой не търпи фурнаджийски лопати...

Но съгласи се - кой ги прави такива - хората, които лобират, които се месят в работата, които ги притискат, затова и тяхното мнение, изградено на идеята "нека угодим на всички" - води до такива бисери като тва с ДДС...

И ще има още такива гафове, ако хората не спрат да се месят в управлението на страната по всякакви начини. Няма да измрем ако ддс-то е 22%, нали? Но няма и да забогатеем ако е 18%
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Велински
От дъжд на вятър

Мнение от Велински »

Протестирайте срещу тези, дето ръководят Университета ни, :swear:s !

Без обиди.
svetlio.varna
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ти протестирал ли си срещу тях?
Аз съм.
Но когато има общ проблем излизаме заедно.
Вътрешните проблеми се решават в университета, а не пред Народното събрание.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 19:31, променено общо 1 път.
한류
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ако НИЕ сме искали втори 14-ти януари, то щеше да го има! Всичко е въпрос на организация! Днес организация имаше и това никой не може да оспори.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Велински написа:Протестирайте срещу тези, дето ръководят Университета ни, глупаци такива!
Знаеш ли, това, особено днес, звучи много тъпо. Не се дъни повече така. 8)
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

alter ego написа:
Велински написа:Протестирайте срещу тези, дето ръководят Университета ни, глупаци такива!
Знаеш ли, това, особено днес, звучи много тъпо. Не се дъни повече така. 8)
+1

СНИМКИ от протеста в сайта на СУ :arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _b_lgariya
Facebook
Изображение
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Kristo написа:Смешници...

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/11/1 ... -su.103940
Много правилно казано. Евала за протеста, ама student tactical failure... аз и на Иво го казах, че трябва най-напред да си оправим лайната в СУ. Ректорът ся обещава, обещава, ама накрая пак ще ядем дедовия и ще му гледаме номера на фланелката.
Изображение
Аватар
ayakashi
Постоянно присъствие

Мнение от ayakashi »

Kristo написа:
Избраните от нас не са ни роби, а обещанията им преди изборите не са обвързващи... И е адски нагло малка шепа хора да решават за парите на държавата вместо 7те милиона. Правата на 1 човек или на 1000 не са по-важни от тези на всички гласуващи.

Ама как да кажеш на малко дете да не е гладно, като е гладно, и как да кажеш на студент да не протестира, като му се протестира...

Демокрацията ще умре, ако правилтеството всеки път е заложник на всяка група хора, които протестират! Не се управлява държава, ако тези, които я управляват получават заповеди и изпълняват прищевки на този и онзи. .
За мен също е абсолютно необяснимо откъде ти хрумна, че правителството е заложник на протестиращите :?: :?: :?:
Това, че сега отпуснаха 2млн не е спазване на обещание, а просто да ни запушат устите. Да не забравяме, че не става въпрос само за финансиране, защото в крайна сметка всички искаме парите, за да се подобрят академичните условия и качеството на образование, да имаме повече възможности и т.н. Орязването на бюджета стана повод, за да излязат наяве един куп други проблеми. Ако тези пари вече не се усвояват правилно в самия университет, очевидно имаме доста по-сериозен проблем, който трябва да се решава между студенти и ръководство.
Това, което е най-жалкото обаче е, че правителството просто НЯМА отношение към образованието. Както и към целия обществен сектор. Ако имаше отношение, 1. парите нямаше непрекъснато да не достигат за пенсии, осигуровки, стипендии; 2. нямаше основната част от населението да е с промит, сапунисан с "риалити-та" мозък; 3. нямаше Ц.Цачева да се "дърви" на студентите, затова, че имат право на позиция.
Знам ли, ако поемаха все пак някаква инициатива и отговорност за обикновения гражданин, и гражданина е против тях, ДА, тогава може да кажеш, че правителството е "под чехъл". Но в случаят, отношението отговорността към обществото са толкова никакви, а и вчера бяхме само една съвсем малка извадка от хора.
Никой СЪВЕСТЕН човек няма да тръгне да "раздава заповеди", на когото и да е било, без да поеме ОТГОВОРНОСТ. Затова не ни и върви в държавицата - нито обществото, нито държавния апарат имат някакво чувство за дълг и за отговорност към другата страна. Трябва стабилна инициатива и отговорност, а не някакви обещания. Какъв е проблемът тази инициатива да идва от младите, образоващи се(и образовани) българи?
И не мисля, че е редно да говорим за демокрация/ комунизъм / анархия, след като тези неща могат да съществуват в рамките на държавата, а при нас държавата като взаимодействащи си управление и народ, чисто и просто липсва.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право

Мнение от aahz »

Така, аз не ходих на протеста, и не защото нямах възможност (което също е вярно), но защото не исках. Искам да благодаря на Кристо, защото ме убеди, че съм сбъркал и е трябвало да отида. Мисля, че организаторите на протеста трябва да му благодарят също за усилията да покаже колко несъстоятелни поне в някои отношения са аргуменитите на тези от нас, които си лежат на хълбок, докато другите поне се опитват да направят нещо.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

O|OeHukc написа:ако НИЕ сме искали втори 14-ти януари, то щеше да го има! Всичко е въпрос на организация! Днес организация имаше и това никой не може да оспори.
Именно.
На 14-ти януари имаше ужасно много грешки от чисто организационна гледна точка.
Премахна се фокусът на протеста - от протест за Студентски град, той се превърна в общонационален протест за нов политически морал и т.н. Изникнаха хиляди искания и т.н. Получи се хаос. Сега (или засега) не е така.
Макар че отново наблюдаваме някаква промяна на исканията спрямо предишните протести, което лично мен ме притеснява... Но със сигурност не до степента от 14-ти януари.
slighter, аз бях на декемврийските и януарските протести и говоря от опит. Засега сме ок. Но си прав, че трябва да внимаваме нещата завбъдеще да не се размият и провалят като тогава.
Аватар
KeineSonne
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от KeineSonne »

Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”