16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: 16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Мнение от Zahariev »

Kristo написа:
Ето за това е протестът ... когато останалите водещи държави пипат от всяко едно място, но не и от образованието, тук всичко е обърнато наопаки.
Ние не сме тези държави, нали така? Както реши правителството - така да става. Нали не казваш, че студентите трябва да налагат волята си над демократично избрано правителство? Над волята на цял един народ?
Само искам да ти припомня, че предизборен лозунг на сегашното правителство беше образованието. Това е имало значение за много от гласоподавателите, които са избрали нашето демократично правителство. В случая студентите не искат да наложат волята си над изпълнителната власт, а си искат това, което им е обещано.

Надявам се да разбираш това.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Zahariev написа:
Kristo написа:
Ето за това е протестът ... когато останалите водещи държави пипат от всяко едно място, но не и от образованието, тук всичко е обърнато наопаки.
Ние не сме тези държави, нали така? Както реши правителството - така да става. Нали не казваш, че студентите трябва да налагат волята си над демократично избрано правителство? Над волята на цял един народ?
Само искам да ти припомня, че предизборен лозунг на сегашното правителство беше образованието. Това е имало значение за много от гласоподавателите, които са избрали нашето демократично правителство. В случая студентите не искат да наложат волята си над изпълнителната власт, а си искат това, което им е обещано.

Надявам се да разбираш това.
Ам я кажи, колко гласували за ГЕРБ са студенти? При СУ макс. 25000 студенти, за къв ефект говорим? Хората, които са гласували за ГЕРБ не са предимно студенти или ученици. Те са прескочили този лозунг, тва обещание. Не е значение за баба и дядо ми, например, дали ГЕРБ ше даде пари за даскалото до тях или за вуз-а на внука им. За тях са важни пенсиите. За работещите - заплатите, за майките - майчинските и детските и т.н. Студентите са мижав процент от гласувалите за ГЕРБ.

А и то всяка партия обещава да оправи образованието, толкова ли не усетихте, че е блъф...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
moya_millost
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: трети

Мнение от moya_millost »

Kristo написа: Ние не сме тези държави, нали така? Както реши правителството - така да става. Нали не казваш, че студентите трябва да налагат волята си над демократично избрано правителство? Над волята на цял един народ?
Нека да ти напомня, че и Ректора е демократично избран за 4 години. Според твоята логика и срещу Ректора не трябва да се протестира, колкото и лошо да управлява. И пак според твоята логика, ако Б.Б. обяви, че закрива СУ (защото е нерентабилен, както и цялото образование според леля Цецка, която ни е обидена :D) ние като едни послушни избиратели трябва да си мълчим.

И не е лошо да си спомниш какво обещаваха ГЕРБ преди около година, и по-точно частта за образование в платформата им. Не е лошо и да знаеш, че формите на пряката демокрация са избори, референдуми и протести.
Kristo написа:Не е значение за баба и дядо ми, например, дали ГЕРБ ше даде пари за даскалото до тях или за вуз-а на внука им. За тях са важни пенсиите. За работещите - заплатите, за майките - майчинските и детските и т.н. Студентите са мижав процент от гласувалите за ГЕРБ.
Не разбирам защо мислиш така. Нима на майка ти не и пука какво си научил в училище и университета? Образователната система е важна за цялато общество, защото 99% от хората минават през нея. Аз, който след 2 седмици ще стана на 20 години съм с ясното съзнание, че децата ми един ден ще ходят на училище и ще следват. И нямам желението да ходят в бардаци. Нямам желанието и да живеят в разрушена страна. Но аз не съм заминал да си диря късмета в чужбина. Защото това не решава проблема.
Публична админстрация, 3 курс :)

Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Нека да ти напомня, че и Ректора е демократично избран за 4 години
ГЕРБ ги избрахме ние всички, поне 50% от нас. А ректора, не сме го избирали студентите, нали? Аз лично не бих гласувал за този тип...
Не разбирам защо мислиш така. Нима на майка ти не и пука какво си научил в училище и университета? Образователната система е важна за цялато общество, защото 99% от хората минават през нея. Аз, който след 2 седмици ще стана на 20 години съм с ясното съзнание, че децата ми един ден ще ходят на училище и ще следват. И нямам желението да ходят в бардаци.
Образованието си е лично право и касаее само човека. Системата е проста:

1/ Имаме проблем в образованието -
2/ Избирате коя партия може да го реши или 3/ Намирате вие решение и правите партия
4/ Гласувате или ви избират и
5/ Решавате проблема

Всичко останало няма смисъл, тва е демокрацията - избираш кой да свърши работата или я вършите вие, ако ви изберат. Протестите са загуба на време, щото е малко хленчене тип "мии нии не искахми така дъ стании, исками нещу другу дъ бешиии"
Аватар
moya_millost
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от moya_millost »

Kristo написа: ГЕРБ ги избрахме ние всички, поне 50% от нас. А ректора, не сме го избирали студентите, нали? Аз лично не бих гласувал за този тип...
В общото събрание на СУ има и студентски представители. А те се избират от студентите. Сега кажи, че няма и смисъл да се гласува. :D
Kristo написа: Образованието си е лично право и касаее само човека. Системата е проста:

1/ Имаме проблем в образованието -
2/ Избирате коя партия може да го реши или 3/ Намирате вие решение и правите партия
4/ Гласувате или ви избират и
5/ Решавате проблема

Всичко останало няма смисъл, тва е демокрацията - избираш кой да свърши работата или я вършите вие, ако ви изберат. Протестите са загуба на време, щото е малко хленчене тип "мии нии не искахми така дъ стании, исками нещу другу дъ бешиии"
Образованието е право, но и задължение по Конституция, и така и трябва да е. Eто аз съм минал по системата 1-2-4-??? Проблем очевидно има. Ако ми кажеш, че има още 3 години от мандата ще те питам какво е правил Игнатов една година.
Само че в нормалните страни като някой политик обещае нещо или го изпълнява, или си подава оставката за да може някой по-кадърен да го изпълни. Да не говорим, че има и страни, в които неизпълнението на написаното в платформата може да се атакува в съда от всеки един гражданин.
Публична админстрация, 3 курс :)

Академически съвет на СУ: април 2011 - октомври 2011
Студентски съвет на СУ - мандат 2009 - 2011
ФСС на ФФ - мандат 2011 - 2013
ФСС на ФФ - мандат 2009 - 2011
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Кристо, ГЕРБ ги избраха и полицаи (протестиращи) и лекари (протестиращи) и студенти (протестиращи).

А ние протестираме в качеството си на хора, на които е обещано нещо. Нещо, което не само не се спазва, а и се "разтуря". Теорията ти издишва.

Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Трябва да се сложи някакво данъчно облагане на фейла на кристо.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А ние протестираме в качеството си на хора, на които е обещано нещо. Нещо, което не само не се спазва, а и се "разтуря". Теорията ти издишва.
Ам, що сте го избирали, като не си изпълнява обещанията? Малко след дъжд качулка работа. Така действа демокрацията, толкова не схващате...
В общото събрание на СУ има и студентски представители. А те се избират от студентите. Сега кажи, че няма и смисъл да се гласува
Обади ми се, като всички студенти избираме ректор! :cheers:
Само че в нормалните страни като някой политик обещае нещо или го изпълнява, или си подава оставката за да може някой по-кадърен да го изпълни.
Ние не сме такава...
Трябва да се сложи някакво данъчно облагане на фейла на кристо.
Няма ли да изкараме повече от фейла на 1000 протестиращи?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Kristo написа:
Ам, що сте го избирали, като не си изпълнява обещанията? Малко след дъжд качулка работа. Така действа демокрацията, толкова не схващате...
Ти си малко .... хм ... специален. Нали знаеш кои са децата, на които обясняват, че са специални. Лесен казус.

Сам видя как теорията ти издиша. Всичко е наред.

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не аз си играя на гражданско общество, без да разбирам принципите на държавата, нали?

Чувствам се като еднок сред слепци...
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

аз съм гражданин и имам правото да изисквам от този, който е избран за народен представител всичко, което преценя за правилно.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Kristo написа:Не аз си играя на гражданско общество, без да разбирам принципите на държавата, нали?

Чувствам се като еднок сред слепци...

Всъщност май ти го правиш ... някой си е пропуснал лекцията по ОУД, а ?

Пусни си Ахат, щом те кефи чувството.

Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

O|OeHukc написа:аз съм гражданин и имам правото да изисквам от този, който е избран за народен представител всичко, което преценя за правилно.
Ако поискаш да убие човек, той трябва ли да изпълнява? Избраните от нас не са ни роби, а обещанията им преди изборите не са обвързващи... И е адски нагло малка шепа хора да решават за парите на държавата вместо 7те милиона. Правата на 1 човек или на 1000 не са по-важни от тези на всички гласуващи.

Ама как да кажеш на малко дете да не е гладно, като е гладно, и как да кажеш на студент да не протестира, като му се протестира...

Демокрацията ще умре, ако правилтеството всеки път е заложник на всяка група хора, които протестират! Не се управлява държава, ако тези, които я управляват получават заповеди и изпълняват прищевки на този и онзи. Ще стане анархия или по-зле - Комунизъм. Но не, нека протестираме, така е модерно, така се показваме яки и отговорни. Но кой да се усети, ква е истината...

Ще пораснете, ще се усетите...

пс: Захариев, Ахат не свирят добре, чакам други оферти! :salute:
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Току-що успя да смесиш анархия, комунизъм и демокрация в нещо, което беше лишено от АБСОЛЮТНО всякаква
1) логика
2) мисъл
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

Kristo написа: Избраните от нас не са ни роби, а обещанията им преди изборите не са обвързващи:
Чакай, чакай, чакай... струва ми се, че бъркаш много нещата, ама МНОГО! Никой не е казал че са ни роби (най-малкото ако бяха нямаше да са ни нужни тия протести :) ), а доколкото обещанията им, нали знаеш че, за да ги изберем, за да бъдат там където СА и, за да получават парите, които ПОЛУЧАВАТ , те са длъжни да ги изпълнят, защото заради точно тези обещания сме ги избрали
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”