16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: 16-ТИ НОЕМВРИ - ШЕСТВИЕ!!!

Мнение от Kristo »

svetlio.varna написа:Кристо, мислех да напиша малко по-стойностен коментар на хапливото ти хейтърско мнение, но понеже съм сигурен, че от някой прашлив прозорец на опразнения Ректорат си видял какво се случва навън, реших за по-лесно просто да го преместя в другия крачол :wink:

(5 ст. за ники)
В 10ч. си спях най-сладко, в 14:30 тръгнах към стадион Академик за спорт.
Не съм гледал кво става в опразнения ректорат, не съм се вълнувал изобщо.
За мен просто е адски смешна цялата тази история с протестите. Обясних защо, ако имаше малко време да прочетеш и малко мозък да разбереш, може би щеше да си преместиш другата глава. Уви, през оная работа ти е за истината, както и останалите - гледате само да си показвате рогата, знамената и "полит. активност" - а реално, каузата ви е безсмислена и грешна.

Как да го обясня по-просто: кво гражданско общество ще бъдете ВИЕ, ако мислите първосигнално и на дребно, без да виждате голямата картинка?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Kristo написа: Как да го обясня по-просто: кво гражданско общество ще бъдете ВИЕ, ако мислите първосигнално и на дребно, без да виждате голямата картинка?
Не знам какви са ти критериите са гражданско общество, ама така надъхано и нахъсано да си изказваш позицията за протест, на който не си бил, а си спал (което си е твое право), докато хиляди други са били и са намерили идея, върху която да се обединят... а ти най-малкото нямаш и първа ръка досег с това, което е било там - е мога само да се радвам, че не съм от тва гражданско общество, което спи насред 10 сутринта само защото има някаква елитарна, различаваща се, представа за понятието протест. Не се обиждай, но не можеш да заклеймяваш хиляди души, като дори не си бил сред тях да узнаеш за какво са излезли на площада поне 2-ма или 3-ма от тях,
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Borisg написа:
Kristo написа: Как да го обясня по-просто: кво гражданско общество ще бъдете ВИЕ, ако мислите първосигнално и на дребно, без да виждате голямата картинка?
Не знам какви са ти критериите са гражданско общество, ама така надъхано и нахъсано да си изказваш позицията за протест, на който не си бил, а си спал (което си е твое право), докато хиляди други са били и са намерили идея, върху която да се обединят... а ти най-малкото нямаш и първа ръка досег с това, което е било там - е мога само да се радвам, че не съм от тва гражданско общество, което спи насред 10 сутринта само защото има някаква елитарна, различаваща се, представа за понятието протест.
Ми спах щото си направих изводите преди протеста, написах ги в темата, а тези, които не са ги чели, са отишли.
Не е грях да си почиваш, като си си написал домашното, нали?
За мен въпроса е винаги - Кое е най-умното нещо, което да направя сега. Съня беше по-умно действие от протест за даване на Илчев на повече кинти, докато той крие исканията си зад "европейско образование". Кво за бога значи тва? Той няма идея, как се управлява университет, ний дай да му дадем пари, да се научи. Реформи в образованието, ше станат, като правителството реши, а не като СУ каже. А реформа в СУ кога ше има? Тц, никой не протестира срещу нелепиците в университета, що?

Да, питам ви що протестирате срещу правителството, то не управлява СУ. УНСС няма парични проблеми, също има акад. автономия и също получава пари от държавата. И за кво протестирате, тогава? Смешници..
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Според мен нещата стоят така:
Проблеми с ректор, декан, заместник ректор, заместник декан, бла бла... - да се решават(дали с протести, дали с нещо друго) на ниво университет.
Проблеми с финанси и отношение на правителството към висшето образование - да се решават съвместно със студенти, прпеодаватели и пр. на надуниверистетско ниво.

Имаше ли проблем с ректора за топлата вода? Имаше! Имаше ли протест срещу това, срещу управлението на средствата в университета, Кристо? Имаше!
Има ли проблем с отношението към цялото висше образование? Има! А кой протетсира - всички засегнати. Аз се чувствам засегнат и протестирам за по добро образование, не за още 2 милиона милостиня, а за стратегия в която да не се налага ежегодно да оцеляваме като студенти.

И отново наричаш маса хора смешници без изобщо да си наясно с идеите ми. И то се повтаряш. Звучиш точно като Цачева към Илчев днес на стълбите.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Добро образование? В което да оцеляваме?

Как да го разбираме това - който иска да оцелява, да работи, да си вади парите и да си живее. Студентите не са осакатени, военни ветерани или пенсионери, да ни издържа държавата. Нещо повече - същите хора, вкл. и аз, пилеем пари за пиене, цигари, дискотеки, 8ми декември, кафета, интернет, телефони - тва СУ ли да го плаща искате или Бойко?

Какво значи да оцеляваме? Да живее субекта Х на общежитие за 30лв такса на месец, а да пуши цигари за по 5лв кутия, 10 кутии на месец = 50лв. Ква е логиката? Да ходи на дискотека да дава по 20-30 лв. Какво искате да направим? Тва не е благотворителна организация, да дава на студентите колкото те поискат.

Каквато и стратегия да се измисли, тя трябва да идва от СУ - има унив. автономия и държавата няма как да им се меси. То даже е грешно да се меси. Кво е виновна държавата, че СУ си изхарчило парите за лампи и стъкла, и няма за топла вода. Стратегия за кво ви е? Да пише вътре "не си давай парите за глупости". Толкова ли не може да се сети човек...

И верно имаше протест против Илчев, но сега протестиращите по стадния принцип са с него. Как тъй стана? Простиха ли му? И кво е тва с тази мания за протести, днеска срещу едни, утре срещу други, важното е протест да има...
Borisg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Kristo написа:Добро образование? В което да оцеляваме?

Как да го разбираме това - който иска да оцелява, да работи, да си вади парите и да си живее. Студентите не са осакатени, военни ветерани или пенсионери, да ни издържа държавата. Нещо повече - същите хора, вкл. и аз, пилеем пари за пиене, цигари, дискотеки, 8ми декември, кафета, интернет, телефони - тва СУ ли да го плаща искате или Бойко?

Какво значи да оцеляваме? Да живее субекта Х на общежитие за 30лв такса на месец, а да пуши цигари за по 5лв кутия, 10 кутии на месец = 50лв. Ква е логиката? Да ходи на дискотека да дава по 20-30 лв. Какво искате да направим? Тва не е благотворителна организация, да дава на студентите колкото те поискат.

Каквато и стратегия да се измисли, тя трябва да идва от СУ - има унив. автономия и държавата няма как да им се меси. То даже е грешно да се меси. Кво е виновна държавата, че СУ си изхарчило парите за лампи и стъкла, и няма за топла вода. Стратегия за кво ви е? Да пише вътре "не си давай парите за глупости". Толкова ли не може да се сети човек...

И верно имаше протест против Илчев, но сега протестиращите по стадния принцип са с него. Как тъй стана? Простиха ли му? И кво е тва с тази мания за протести, днеска срещу едни, утре срещу други, важното е протест да има...
Спирам да споря с теб - след този ти пост е повече от ясно, че духът ти е страшно обобщен. Дори пишеш като наблюдател.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Kristo написа:

Никой не му е простил, но в случая става въпрос за нещо малко по-"голямо". Става въпрос за едно тенденциозно орязване.

Ако парите бяха останали същите, навярно никой нямаше да протестира, но те не са. Ето за това е протестът ... когато останалите водещи държави пипат от всяко едно място, но не и от образованието, тук всичко е обърнато наопаки. И за това всички останаха зад ректора. Защото той е представител на университета пред всяка една държавна институция и пред обществото.

The names of the future are stamping of impatience.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Мълчанието е злато, когато си овца!
Кристо, ако не си овца кажи всичко което мислиш на лицата, които са отговорни за проблемите, които споменаваш!
Писна ми от никнейм-граждани...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

"Около 3000 студенти и преподаватели (б. р., по данни на полицията) протестираха в София срещу намалените средства за висше образование в бюджета за 2011 г."
:arrow: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=677616
"Най-масовият досега протестен митинг на студенти и преподаватели се проведе в столицата днес. Стотици студенти, декани, настоящия и бивши ректори на Софийския университет излязоха заедно на улицата."
:arrow: http://bnt.bg/bg/news/view/41025/masov_ ... ki_protest

Facebook
Изображение
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

И аз да се отчета , едно огромно "БРАВО" на организаторите на протеста и на студентите, които дойдоха :)

Едит : 3000!!!! Изглеждаха по-малко, приятна изненада :cheers:
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО
Курс: втори

Мнение от Equilibrium »

Много добре беше днес, приятно очарован съм :D
Дано не увиснат изпълненията на исканията и дано има ефект НАЙ-НАКРАЯ към отношението на държавното управление спрямо образованието не само в нашия университет, а като цяло.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

O|OeHukc написа:Мълчанието е злато, когато си овца!
Кристо, ако не си овца кажи всичко което мислиш на лицата, които са отговорни за проблемите, които споменаваш!
Писна ми от никнейм-граждани...
Ми точно тва правя, в момента, казвам на студентите, къф е техния дял от вината за проблемите...
Ето за това е протестът ... когато останалите водещи държави пипат от всяко едно място, но не и от образованието, тук всичко е обърнато наопаки.
Ние не сме тези държави, нали така? Както реши правителството - така да става. Нали не казваш, че студентите трябва да налагат волята си над демократично избрано правителство? Над волята на цял един народ?
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

ти пишеш, аз искам да ГОВОРИШ!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

O|OeHukc написа:ти пишеш, аз искам да ГОВОРИШ!
... а не да блееш :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

O|OeHukc написа:ти пишеш, аз искам да ГОВОРИШ!
Първо да видя, че схващат кво пиша, а после ше се хабя и да говоря... :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”