Информация за столовете и общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
la_cazadora
Драскач

Информация за столовете и общежитията

Мнение от la_cazadora »

Здравейте хора, пиша с една молба.
Тъй като с колеги ще правим дебат (спортен дебат) на тема за държавното субсидиране на висшето образование. Затова тъй като на нашия отбор се падна ролята на утвърждаващ, имам нужда от малко информация за актуалната обстановка.

Конкретно ме интересува какви са цените в студентските столове, които ползвате?
А относно общежитията ето тук http://www.uni-campus.net/documents.php намерих разни цени от 2007г. от порядъка между 40 и 80 лева, с около 50 лева за обикновена стая. Та се чудех дали е актуален, тоест дали това са реалните цени за общежитията в момента.

Нашият отбор е утвърждаващият държавната субсидия, така че ще помогнете много, ако дадете информация от първа ръка. :D Дебатът е утре следобяд, така че ще се радвам много на бързи отговори. :)
Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Re: Информация за столовете и общежитията

Мнение от Victoria »

1,5-2 лева е столът.
Общежитията - цените са актуални. Имай предвид, че в тези стаи обикновено живеят повече хора (най-често двама или трима) и сумата се дели на техния брой. Консумативите се плащат отделно (зимата парното не се заплаща от студентите).
Това е схемата за общежитията на СУ. При другите университети има някакви разлики, но не знам точно какви.

През лятото наемът се увеличава с брой дни*1,15лв (мисля), което е размерът на дотацията, която държавата заплаща през учебния период.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”