http://www.youtube.com/watch?v=mgEREyYhyBM (не слушай Керубино, нещо фатално е - как пък не се настигнаха с оркестъра (дори и случайно): важна е идеята на дуета на Сузана и Марчелина в началото, заради него пуснах тоя линк изобщо).
Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Опера
Жена ти ще ме бие вече.
http://www.youtube.com/watch?v=mgEREyYhyBM (не слушай Керубино, нещо фатално е - как пък не се настигнаха с оркестъра (дори и случайно): важна е идеята на дуета на Сузана и Марчелина в началото, заради него пуснах тоя линк изобщо).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Не ми се вярва. Тя снощи ми помогна с превода от френски.
Днес говорих с майка ми и тя ми каза, че в неделя в 13 ч. по БНТ1 ще има филм за Пучини, II част. Първата е била днес.
Вече разбрах. Слушал съм тази опера няколко пъти, но никога не съм я "проучвал", затова изслушах цялото.Търговецът на кристал написа: ... важна е идеята на дуета на Сузана и Марчелина в началото, заради него пуснах тоя линк изобщо).
Днес говорих с майка ми и тя ми каза, че в неделя в 13 ч. по БНТ1 ще има филм за Пучини, II част. Първата е била днес.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не е по БНТ, а по БиТиВи. Забравих да ти кажа, иначе знаех - но нещо не ми се гледаше. Предполагам, че ще го качат из тракерите по някое време, а и едва ли е голяма загуба.
Майка ми е го е гледала, каза, че не бил лош, ама аз усещах някаква вътрешна съпротива, та реших да прескоча.
Утре може да хвърля едно око, ако съм по' на кеф.
А дуетът между Сузана и Марчелина много ме радва, защото се опитват да се удържат да не се хванат за косите и да решат спора за Фигаро съвсем по махленски. Той, миличкият, си е сгоден за Сузана, ама Марчелина му е хвърлила око и се случват разни драми, докато не се оказва, че всъщност му е майка. И моментът, в който това става ясно, е просто уникално забавен.
Та мисълта ми беше жена ти да не налети да ме скубе на 25ти.
Майка ми е го е гледала, каза, че не бил лош, ама аз усещах някаква вътрешна съпротива, та реших да прескоча.
Утре може да хвърля едно око, ако съм по' на кеф.
А дуетът между Сузана и Марчелина много ме радва, защото се опитват да се удържат да не се хванат за косите и да решат спора за Фигаро съвсем по махленски. Той, миличкият, си е сгоден за Сузана, ама Марчелина му е хвърлила око и се случват разни драми, докато не се оказва, че всъщност му е майка. И моментът, в който това става ясно, е просто уникално забавен.
Та мисълта ми беше жена ти да не налети да ме скубе на 25ти.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Благодаря за уточнението! Аз сигурно не съм разбрал добре. Иначе аз няма да го гледам "като филм", а заради Пучини. Преди време гледах нещо подобно по Mezzo, но ми е останал споменът, че не разбирах много-много. Може би филмът е бил дублиран на френски. Спомням си, как Пучини се будеше нощем, ставаше и се тормозеше за "Мадам Бътерфлай".
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Това го разбрах и пак повтарям да не се страхуваш. Аз, както повечето си преживявания, така и това разказвам вкъщи. Всичко е известно и няма нищо скрито. Нещо повече, очаква се с интерес срещата на 25.11.Търговецът на кристал написа:Та мисълта ми беше жена ти да не налети да ме скубе на 25ти.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Шегувам се, бре, човече! Аз ако имах притеснения, нямаше да настоявам да се видим още онзи ден. Но, както казах, Интернет изяжда интонацията и това често е пречка за правилното разбиране на нещата.
Сега ще лягам - и принципно бих ти дала Скайп, ама не го ползвам отдавна, много време ми изяжда.
Затова: "Лека вечер Вам желая!" - обаче ме мързи да търся въпросния епизод с Базилио.
Между другото, преди години имаше много добър филм за Верди - мини-сериал, май бяха 6 серии. Помня, че много ме беше впечатлил, а майка ми дори плака на него. Много верен с оригинала, така да се каже.
Сега ще лягам - и принципно бих ти дала Скайп, ама не го ползвам отдавна, много време ми изяжда.
Затова: "Лека вечер Вам желая!" - обаче ме мързи да търся въпросния епизод с Базилио.
Между другото, преди години имаше много добър филм за Верди - мини-сериал, май бяха 6 серии. Помня, че много ме беше впечатлил, а майка ми дори плака на него. Много верен с оригинала, така да се каже.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
За Верди и аз май съм гледал преди време някакъв сериен филм. Ако е бил същият, наистина беше впечатляващ.
За лека нощ ти изпращам една мъжка караница. Имам го в едно много артистично изпълнение на Ла Скола и Брузон, но не можах да го открия.
http://www.youtube.com/watch?v=PWZnpR3hyr4
За лека нощ ти изпращам една мъжка караница. Имам го в едно много артистично изпълнение на Ла Скола и Брузон, но не можах да го открия.
http://www.youtube.com/watch?v=PWZnpR3hyr4
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имам си билети за 27-и!!
Ели, ти кога ще ходиш последно?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
На 25ти - с мама, брата на Флъфито, Дулкамара и неговата компания. Имам подозрение, че все пак "вашият" състав ще е с една идея по-добър, но разликата ще бъде незначителна, надявам се. После да споделите впечатления. 
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Ако уважаемата публика подмине дори това
http://www.youtube.com/watch?v=7PHpJJo7EkI
с презрително мълчание, аз ще запиша себе си и ще се пусна тук ...
http://www.youtube.com/watch?v=7PHpJJo7EkI
с презрително мълчание, аз ще запиша себе си и ще се пусна тук ...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Изкушаваш ме да го изтрия, но няма да го направя. Ще ти отговоря обаче с това:
http://www.youtube.com/watch?v=6h4f77T-LoM
И не, не съм аз.
Иначе снощи видях, че си писал, обаче едно, че бях на чудесна вечеря в приятна компания на страхотно място и второ - уви - се прибрах със зверско главоболие по никое време. Главата ме цепеше до повръщане, така че само отворих линка и видях, че изборът ти е чудесен. 
Виж, за тоя дръпнатия може да поспорим.
С Флорънс Фостър биха били чудесен дует - може би трябва и с тебе да запишем нещо. 
http://www.youtube.com/watch?v=6h4f77T-LoM
И не, не съм аз.
Виж, за тоя дръпнатия може да поспорим.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Тук за известно време спря токът ...
Достоен отговор. Благодаря! Що се отнася до
Не разбрах, защо трябва да го триеш. Не е ли по правилата?
Достоен отговор. Благодаря! Що се отнася до
... надявам се.Търговецът на кристал написа: И не, не съм аз.![]()
Не разбрах, защо трябва да го триеш. Не е ли по правилата?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не бе, няма проблеми. Просто чуй как звучи.
Но се шегувах - аз самата съм пускала записи на Фло Фостър преди време. Честно казано, я уважавам невероятно много - имала е мечта и я е преследвала до дупка. Е да, не е имала талант, но не се е предала - а това е ужасно важно. С това е и останала в историята.
А с тоз момък определено успя да ми привлечеш вниманието. Просто снощи наистина изобщо не бях в час, когато се прибрах, главата ме съсипваше - пък и беше станало никое време. Което не ми попречи да оценя по достойнство изборът ти в предния линк.
Сега стискам палци на 25ти времето да е прилично.
Но се шегувах - аз самата съм пускала записи на Фло Фостър преди време. Честно казано, я уважавам невероятно много - имала е мечта и я е преследвала до дупка. Е да, не е имала талант, но не се е предала - а това е ужасно важно. С това е и останала в историята.
А с тоз момък определено успя да ми привлечеш вниманието. Просто снощи наистина изобщо не бях в час, когато се прибрах, главата ме съсипваше - пък и беше станало никое време. Което не ми попречи да оценя по достойнство изборът ти в предния линк.
Сега стискам палци на 25ти времето да е прилично.
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Не знаех историята на тази певица. Изглежда, сравнението между двете неща е неподходящо.
Лека нощ.
ПП
... интонацията в интернет.Търговецът на кристал написа:Не бе, няма проблеми.
Лека нощ.
ПП
Забравих, че представлението е наоткрито.Търговецът на кристал написа:Сега стискам палци на 25ти времето да е прилично.