Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от agenta »

За да успокоя всички колеги, които се интересуват от стипендии 2010/2011 ще Ви кажа, че всичко по правилата вече е решено и в момента се чака да се утвърдят от Ректора. Все още не са обявени срокове за започване на кампанията за зимния семестър, защото има нужда софтуерната система да се преправи. Когато всичко е готово ще Ви уведомим по всички надлежни начини!

Имайте малко търпение и спокойствие!
veselag
В началото бе словото

Мнение от veselag »

А последно с целогодишните социални стипендии какво става? Кога ще бъдат преведени?
water
В началото бе словото

Мнение от water »

Това е положението в крайна сметка... http://students.uni-sofia.bg/?page_id=232
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Две неща ми правят впечатление.
В протокола от заседанието на Комисията по стипендиите от 20.10. диференцирането по успех е 80 лева за хората с успех 5,50~5,99 и 70 лева за тези с бал под 5,49.
А в пуснатите правила диференцирането е 85 лева - 5,99~5,75; 80 лева - 5,74~5,50; 70 лева - под 5,50.

Но това, което ме възмути още в протокола, е прецакването на коефициента на полусираците. Всъщност, той даже не е премахнат, а е смален от 1,1 на 1,01, което го прави нищожно малък. Аз разбирам, че при намаляване на общите средства винаги се гледа откъде да се ореже, затова има и диференциране на сумите по успех, но лично според мен е неправилна тактиката да се взима от по-нуждаещите се. Които - нека не забравяме - също са засегнати от кризата, която не е само в стипендиите, а в живота около нас като цяло. Заплащане във всички сектори, цени и т.н.

Гледам също и че целогодишните социални стипендии са намалени от 120 на 90 лева.
Аватар
Jody
Пишете, о, братя
Специалност: Туризъм
Курс: четвърти

Мнение от Jody »

Не видях никъде какви са необходимите документи за кандидатстване за социална (целогодишна) стипендия, но предполагам, че са същите като за стипендия по успех с коефициент, просто са си спестили усилията да го напишат черно на бяло.

И още нещо - в молба-декларацията би било добре да се добави квадратче и за целогодишна стипендия освен квадратчетата "без коефициент" и "с коефициент".
Аватар
Ghostbuster
В началото бе словото

Мнение от Ghostbuster »

Аз имам един въпрос - тези с успех от 5.00-5.49/5.50-5.75 реално могат да получат стипендия само ако парите преди това не са се ичерпили при хората с успех 5.75-6.00, нали така?
Аватар
soneto_pz
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от soneto_pz »

Навярно е така.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Доста добре са го измислили за различен успех, различен размер на стипендията. Дори ми е непонятно защо винаги не е било така.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Е, излязло е най-после! :shock:
sedrik написа:Доста добре са го измислили за различен успех, различен размер на стипендията. Дори ми е непонятно защо винаги не е било така.
:up:s
malinka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от malinka »

Agenta имам следния въпрос.Ще кандидаствам за социална стипендия за майки с деца.Какви документи освен молбата трябва да приложа?В молбата трябва да зачеркна полето "Без коефициент" ли?
Благодаря
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

За стипендията за майки с деца се иска акта за раждане на детето и молба.
Аз получавах такава стипендия миналата година и се чудя тази отново ли трябва да кандидатствам, в заповедта пише че правото се запазва до края на семестъра, в който детето навършва 6 години, но миналия месец не са превели нищо.
Другите, които получават целогодишни стипендии имали ли сте превод за октомври?
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
Jody
Пишете, о, братя

Мнение от Jody »

elektra_ написа:За стипендията за майки с деца се иска акта за раждане на детето и молба.
Аз получавах такава стипендия миналата година и се чудя тази отново ли трябва да кандидатствам, в заповедта пише че правото се запазва до края на семестъра, в който детето навършва 6 години, но миналия месец не са превели нищо.
Другите, които получават целогодишни стипендии имали ли сте превод за октомври?
И аз съм целогодишна стипендия и не съм получил превод за октомври, но си го обяснявам с това, че трябва пак да кандидатствам за да проверят документите дали все още са актуални за такава стипендия.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

За социална стипендия се кандидатства всеки семестър наново, затова няма преведени пари за октомври (съответно няма да има и за ноември, а чак след като минат сроковете и бла бла)
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Jody
Пишете, о, братя

Мнение от Jody »

Не се кандидатства всеки семестър, а само зимния семестър на учебната година!
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Всички трябва да подадат молби за социалната стипендия, която се взима целогодишно. Хората, които ще подават за такъв вид стипендия, ще трябва да си занесат документите в Паричен салон на СУ.

П.С. Стипендиите по успех са само в новите центрове по прием на документи, които са обявени!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”