[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
Re: [КСК 2011] История
Еми горе долу до Възраждане ги знам.Аз винаги съм обичал много историята и от както мога да чета,чета история.Само се забавлявам 
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Хубаво е, че харесваш историята, защото много хора се измъчват с нея и с нетърпение чакат да свърши КСК.
Успех на изпита ! 
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Е, то попринцип няма смисъл да се захващаш с нещо, което не ти харесва... Що не се занимавам с медицина? Щот` никога не ме е вълнувала биологията, пък химията въобще...
Иначе и на мен ми е интересна историята, любопитно ми е, понякога ме разтоварва и "пречиства" по някакъв начин, ама досега не ме е забавлявала... Тия историографи, извори и какви ли не години просто ми заличават усмивката от лицето. Трябва да си мазохист, че да ти доставя удоволствие ученето...

Иначе и на мен ми е интересна историята, любопитно ми е, понякога ме разтоварва и "пречиства" по някакъв начин, ама досега не ме е забавлявала... Тия историографи, извори и какви ли не години просто ми заличават усмивката от лицето. Трябва да си мазохист, че да ти доставя удоволствие ученето...

-
Deadwing
- В началото бе словото
То точно изворите са интересното на история, защото само тогава можеш ти да тълкуваш.Това, което четеш в учебниците е изродения,масов вариант на историята, която за жалост се изисква на КСК.Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
- noHame
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: първи
добра, обаче шанса за максимална оценка от последният кръг е много малък. Поне аз така мисляDeadwing написа:Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
-
Unnamed
- В началото бе словото
Благодаря за съвета (: ! Точно така си мисля да направя ,тия дни ще съм го завършил Възраждането и започвам да си преговарям материала...Нова История... ще ми трябва най-вече за матурата и евентуално за друг ВУЗ ако кандидатствам да се подсигуря ( а аз държа на СУ) ... ((:Deschain написа:Изпит наистина може би ще има Януари...
Че ти щом отсега знаят темите до края на Възраждането, значи изключително добре вървиш. Когато свършиш Възраждането започни отново отначало, за да преговориш нещата.
Нова история я остави за накрая.
- guditel
- В началото бе словото
//////////
Последно промяна от guditel на 16 Яну 2011, 15:26, променено общо 1 път.
-
Deadwing
- В началото бе словото
noHame написа:добра, обаче шанса за максимална оценка от последният кръг е много малък. Поне аз така мисляDeadwing написа:Олимпиадата по история е в пъти по - добра от изпита!
Говорих за форматите на първите 2 кръга,иначе последният не е нищо интересно :Д
- stefann.
- В началото бе словото
Как беше врътката с тая олимпиада? При класиране на национален кръг си приет в Историческия факултет каквато специалност искаш, така ли беше или нещо съм се объркал? Не че ме топли де, ама да попитам... 
- noHame
- В началото бе словото
- Специалност: История
Чл.25. (1) На лауреатите на национални и международни олимпиади от настоящата учебна година по математика, информатика, информационни технологии, физика, астрономия, химия и пазване на околната среда, биология и здравно образование, български език и литература, руски език, испански език, английски език, немски език, история и цивилизация и философия се признава оценка отличен (6,00) от съответния конкурсен изпит.
(2) На първенците от националните олимпиади по математика и информатика, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5,00), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по математика и важи за балообразуването за специалностите във Факултета по математика и информатика.
(3) На първенците от националните олимпиади по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5.00), тази оценка се признава за резултат от съответния конкурсен изпит и важи за балообразуването само за специалностите във Физическия факултет.
(4) На първенците от националните олимпиади по химия и опазване на околната среда, физика, астрономия, математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по химия, физика и математика и важи за балообразуването само за специалностите в Химически факултет.
(5) На първенците от националната олимпиада по биология и здравно образование, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по биология и важи за балообразуването за специалностите в Биологическия факултет.
Т.е. ако имаш 6.00 на олимпиада се признава оценката от нея вместо изпит
(2) На първенците от националните олимпиади по математика и информатика, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5,00), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по математика и важи за балообразуването за специалностите във Факултета по математика и информатика.
(3) На първенците от националните олимпиади по математика, информатика, информационни технологии, физика и астрономия, получили оценка не по-ниска от мн. добър (5.00), тази оценка се признава за резултат от съответния конкурсен изпит и важи за балообразуването само за специалностите във Физическия факултет.
(4) На първенците от националните олимпиади по химия и опазване на околната среда, физика, астрономия, математика, информатика и информационни технологии, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсните изпити по химия, физика и математика и важи за балообразуването само за специалностите в Химически факултет.
(5) На първенците от националната олимпиада по биология и здравно образование, получили оценка не по-ниска от мн. добър (4.50), тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по биология и важи за балообразуването за специалностите в Биологическия факултет.
Т.е. ако имаш 6.00 на олимпиада се признава оценката от нея вместо изпит
-
Deadwing
- В началото бе словото
Тя олимпиадата е по тегава от изпит
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Оценка 5.50 и нагоре важи като оценка от КСК изпит за специалностите от ИФ. Оценка 6.00 (демек ако станеш лауреат) важи като КСК оценка за всички специалности в СУ.
-
stefanov_Emil
- В началото бе словото
Светльо, отличната оценка от олимпиада не може да бъде комбинирана с друга оценка ( в нашия случай език - било то български или чужд). Тоест от олимпиада 6-цата ви върши работа да влезете специалност История и всичко, което изисква само история като необходим изпит.svetlio.varna написа:Оценка 5.50 и нагоре важи като оценка от КСК изпит за специалностите от ИФ. Оценка 6.00 (демек ако станеш лауреат) важи като КСК оценка за всички специалности в СУ.
Иначе успех от мен на всички кандидатстващи и не се шашкайте!
Kirilitsa is not dead!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Сигурен ли си в това? Кой ти го каза?
Когато аз кандидатствах, на награждаването в Ловеч доц. д-р Пламен Митев каза "за всички специалности в ИФ". Още повече, че в Правилникът за прием е записано: чл. 23, ал. 4 "На първенците от националната олимпиада по история и цивилизация, които имат оценки не по-ниски от отличен (5.50), тези оценки да се признават за резултат от конкурсния изпит за специалностите в Историческия факултет."
Не съм срещнал някъде подобно ограничение, оценката от олимпиадата да важи само за дадена специалност от ИФ...
Може би си се заблудил, понеже не позволяват тази оценка да се използва, ако кандидатстваш за Право... но Правото не е в ИФ, а в ЮФ
Когато аз кандидатствах, на награждаването в Ловеч доц. д-р Пламен Митев каза "за всички специалности в ИФ". Още повече, че в Правилникът за прием е записано: чл. 23, ал. 4 "На първенците от националната олимпиада по история и цивилизация, които имат оценки не по-ниски от отличен (5.50), тези оценки да се признават за резултат от конкурсния изпит за специалностите в Историческия факултет."
Не съм срещнал някъде подобно ограничение, оценката от олимпиадата да важи само за дадена специалност от ИФ...
Може би си се заблудил, понеже не позволяват тази оценка да се използва, ако кандидатстваш за Право... но Правото не е в ИФ, а в ЮФ