Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!
Re: Петиция за демонтиране на Паметника на Съветската армия!
Имаме допирни точки в исканията си, camel,
хората от гражданската група и аз сме за ДЕМОНТИРАНЕ т.е. сваляне от постамента и преместване (в момента Димитровград е най-често споменаван като вероятно място) и заставян там с подходящите разяснения около това защо, как и кога е построен.
Колкото до това какво ще е там, няма конкретно искане,
моето виждане е продължение на естественият парк в който се намира, не си личи много заради бетона, но това може да стане много приятно малко паркче (както е в останалата си част) за граждани и вероятно съоръжения за спорт.
хората от гражданската група и аз сме за ДЕМОНТИРАНЕ т.е. сваляне от постамента и преместване (в момента Димитровград е най-често споменаван като вероятно място) и заставян там с подходящите разяснения около това защо, как и кога е построен.
Колкото до това какво ще е там, няма конкретно искане,
моето виждане е продължение на естественият парк в който се намира, не си личи много заради бетона, но това може да стане много приятно малко паркче (както е в останалата си част) за граждани и вероятно съоръжения за спорт.
Пустите клисурци, станали московци,
а панагюрци- донски казаци!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ха, в Димитровград, че какво пък толкова ви е направил Димитровград? Защо да не бъде Благоевград? 
Into the endless we ride... 
Защото, мисля, че Димитрогврад е започнат почти от нулата, а Благоевград е бившата Горна джумая.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
А защо да не отиде в музей в София, по дяволите? Паметникът е издигнат в София. Какъв е смисълът да бъде местен в друг град?
Тайфуне, можеш да не ми отговаряш, тъй като за пореден път качи левъл на простотия и за награда ти се пече БАНица.
Тайфуне, можеш да не ми отговаряш, тъй като за пореден път качи левъл на простотия и за награда ти се пече БАНица.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За сведение на част от горноджумайци: Димитровград е обединение на 3 селища, като в едното от тях е роден академик Гюзелев, дето го обвиниха, че бил българофоб... Вероятно същите кръгове, за които се отнася и това мое обяснение. 
Into the endless we ride... 
Не ме вълнува к'во се пече, Поре, кажи го на някой който се впечатлява от това. 
А какъв ще е този музей в София, по дяволите?
Ако го натрошат и изложат- съгласен съм, но интересно ми е къде ще се побере...
Преди да пишеш, мисли.
alter, възможно, не ме грее нито Д- нито Б-град,
и двете са отрочета на тоталитарна идеология с завои- само прави ъгли.
Абе вие к'во си мислите, че т'ва всичко са решения от генералния директор ли?
Т'ва са обсъждания, де'а, пределно ясно стана на всички, че за каквото съм аз- вие сте против,
хайде сега, ходете печете баници.
А какъв ще е този музей в София, по дяволите?
Ако го натрошат и изложат- съгласен съм, но интересно ми е къде ще се побере...
Преди да пишеш, мисли.
alter, възможно, не ме грее нито Д- нито Б-град,
и двете са отрочета на тоталитарна идеология с завои- само прави ъгли.
Абе вие к'во си мислите, че т'ва всичко са решения от генералния директор ли?
Т'ва са обсъждания, де'а, пределно ясно стана на всички, че за каквото съм аз- вие сте против,
хайде сега, ходете печете баници.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, щом не те вълнува, още по-добре. Макар че ако беше така, едва ли щеше да си направиш нов акаунт, след като ти баннахме предния. 
Колкото до музея - военноисторическият има голям двор, който ми се струва подходящ за целта.
Любопитна информация - повечето градове в САЩ, където досега не ще да е властвала тоталитарна идеология, също са построени на принципа: "всеки завой - прав ъгъл". Та не ще да е от идеологията.
Ае, със здраве.
Колкото до музея - военноисторическият има голям двор, който ми се струва подходящ за целта.
Любопитна информация - повечето градове в САЩ, където досега не ще да е властвала тоталитарна идеология, също са построени на принципа: "всеки завой - прав ъгъл". Та не ще да е от идеологията.
Ае, със здраве.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок, това е една снимка. При това вероятно на богаташки квартал. Отвори Google Earth и разгледай градовете в произволен американски щат.
Две са всъщност, ама виж,
в крайна сметка США е много по-различно и двамата сме прави,
те там имат бизнес част на града и такава в която се живее и вярвам е ясно коя с какви улици е от чиста необходимост... : )
в крайна сметка США е много по-различно и двамата сме прави,
те там имат бизнес част на града и такава в която се живее и вярвам е ясно коя с какви улици е от чиста необходимост... : )
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако говорим за средно големи и за малки градове, тези, в които съм бил, или през които съм преминавал, са били изцяло с прави ъгли, освен ак отеренът не налага друго. В Ню Йорк и Филаделфия, където е възможно, улиците също са на този принцип. Не, че ме кефи де. И аз предпочитам да има по-интересни завои, диагонални улици, такива работи.
Но погледни на Гугъл Ърт де - ще видиш, че съм прав
Но погледни на Гугъл Ърт де - ще видиш, че съм прав
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Уф, всичката ти работа е такава!
Wildwood, New Jersey:

Някъде в Русе:
Само че две снимки нищо не доказват.
Wildwood, New Jersey:

Някъде в Русе:
Само че две снимки нищо не доказват.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пример е. Уайлдууд същоТайфун написа:Пасадина не е ли пример за град в САЩ?
Именно. Нито моите две, нито твоите две доказват нещо.Тайфун написа:За моите две или за твоите две става въпрос?Само че две снимки нищо не доказват.![]()
Тук малко не схванах какво имаш предвид. Улиците са си такива в целия град. Няма бизнес част, няма друга част. Навсякъде, освен по извиващите се брегове, улиците се пресичат под прав ъгъл.Тайфун написа:Това е "бизнес" частта на града, нормално е да са такива улиците.
Абе що го водим тоя спор наистина?
В крайна сметка няма значение. 
Кметът на община Стара Загора Светлин Танчев предлага паметникът на Владимир Илич Ленин да бъде дарен на община Димитровград, съобщи БТА.
Става въпрос за монумент, който до началото на 90-те години на миналия век посрещаше посетителите на парк "Аязмото" в Стара Загора, уточнява БТА.
Предложението е включено в дневния ред на предстоящото заседание на общинския съвет и е получило одобрението на повечето от комисиите, показва справката в материалите за сесията. В мотивите се кметът пояснява, че общинският съвет в Димитровград е взел решение за изграждане на Алея на монументалното изкуство в парк "Марица", в която да бъдат експонирани скулптури, създадени през втората половина на миналия век, свързани с лица и събития от същия период.
Монументът на Ленин е изработен преди около 40 години от скулпторката проф. Мара Георгиева по поръчка на общинската управа. Тогава паркът е носел неговото име. Демонтиран е в началото на 90-те години по решение на временната управа.
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/25/9 ... itrovgrad/
--------
Всички ще ги затрием на там.
Кметът на община Стара Загора Светлин Танчев предлага паметникът на Владимир Илич Ленин да бъде дарен на община Димитровград, съобщи БТА.
Става въпрос за монумент, който до началото на 90-те години на миналия век посрещаше посетителите на парк "Аязмото" в Стара Загора, уточнява БТА.
Предложението е включено в дневния ред на предстоящото заседание на общинския съвет и е получило одобрението на повечето от комисиите, показва справката в материалите за сесията. В мотивите се кметът пояснява, че общинският съвет в Димитровград е взел решение за изграждане на Алея на монументалното изкуство в парк "Марица", в която да бъдат експонирани скулптури, създадени през втората половина на миналия век, свързани с лица и събития от същия период.
Монументът на Ленин е изработен преди около 40 години от скулпторката проф. Мара Георгиева по поръчка на общинската управа. Тогава паркът е носел неговото име. Демонтиран е в началото на 90-те години по решение на временната управа.
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/25/9 ... itrovgrad/
--------
Всички ще ги затрием на там.
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Не разбрах само: предлагат паметникът да бъде дарен на Димитровград или пробутан на Димитровград? 
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Ами, от СтЗ не го искат вече, а на Димитровград им трябва за алеята на циркаджиите, смятам, че и за двете страни е угодно!:)