[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2011] История

Мнение от Scorpion »

Слушайте Roca Fella, той уж изкара две (почти) пълни шестици на изпитите по История и Литература...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

ROKFELER написа:На мен ли ми се струва или вече се е превърнало в тотална практика, когато човек се явява на История да се подготвя и за изпита по Литература :mrgreen: :mrgreen: .
Че има и желаещи за МО, защо трябва задължително Право? :roll:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

svetlio.varna написа:
Unnamed написа:Благодаря!Интересува ме живо тоя въпрос , поради факта че според мойта г-жа по История- трябвало да се пише Кан в СУ...Та затова се обръщам към вас , да ме просветлите :) ...
Имаше слух преди време, че на курсовете в СУ ги карат да пишат "кан", а не "хан" и в последствие по това познават кои са ходили на курсове в СУ при проверката, понеже в почти всички учебници и помагала се използва "хан". Но аз лично не бих разчитал на това. Все пак което и от двете да изберете, учточнението в скоби, което предложи NiamaZnachenie, е добър ход :)
Има си различни мнения в университета относно титлата на българския владетел. Бакалов примерно държеше да се казва "кан", дори нарочно натъртваше на "к". Но Петър Ангелов упорито си го нарича "хан", проф. Матанов също използва това произнасяне на титлата.
Така че си пиши каквото искаш, просто като започнеш с едното, трябва да си караш до края с него - не трябва да ги смесваш.

Абе какви са тези ваши учителки, че такива неща говорят...

Айде успех и от мен на изпита, добре сте дошли в Исторически факултет!
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Аз мисля , че само в темата за Аспарух и Тервел (когато пишете за характера на българската държава, отношения между славяни и прабългари, т.н.) трябва да споменете, че титлата на владетеля е "хан" и че днес тя се възстановява като "кан" (от историци като Георги Бакалов и Веселин Бешевлиев).
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

а защо не си карате по традиционния начин и не пишете "хан" навсякъде? сигурно е, че НЯМА да ви санкционират за това, имате си 1000 други грижи, занимавате се в момента с глупости. Ей сега ще дойде април и ще ви е яд, че нищо не сте научили, докато се вайкате как да напишете това и онова.

по-нагоре видях, че някой нарочно е написал, че правилното изписване е "СвидаС"( по същия начин беше написано). "Свида" и "Свидас" - няма значение, и 2те са вярни.
Deadwing
В началото бе словото
Специалност: Право,Дай боже!

Мнение от Deadwing »

Аз имам друго мнение, но това не е толкова важно.Аз мисля да съм свършил Възраждането до януари и да се надявам да има предварителен.
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Почнал ли си ги в момента?
Unnamed
В началото бе словото

Мнение от Unnamed »

В момента съм към края на Възраждането , ама се чудя какво да правя...Дали да не си продължа темите натам , или да повторя материала и да си затвърдя знанията до към края на декември и евентуално да се явя на изпита януари и след него да започна подробно разглеждане на следващите теми...
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Unnamed написа:В момента съм към края на Възраждането , ама се чудя какво да правя...Дали да не си продължа темите натам , или да повторя материала и да си затвърдя знанията до към края на декември и евентуално да се явя на изпита януари и след него да започна подробно разглеждане на следващите теми...
Е супер си.И за какъв изпит говориш, след като миналата година беше април, та се съмнявам да го променят.Иначе ако е за УНСС, там прочиташ Саздов и нЕмаш проблеми. :wink: :lol:
Unnamed
В началото бе словото

Мнение от Unnamed »

Ами така се говори , че ще има изпит по История и януари :) .. Но е твърде вероятно да го пропусна , дори и да има :))...
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Е трябва да го обявят скоро, ако ще има, щото все пак трябва нещо да се прочете. :lol: А иначе-по-скоро пробвай, поне ще знаеш, че си опитал, дори и да се изложиш.Иначе никаква оценка нямаш, което си е все едно 2.00
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Изпит наистина може би ще има Януари...:)
Че ти щом отсега знаят темите до края на Възраждането, значи изключително добре вървиш. Когато свършиш Възраждането започни отново отначало, за да преговориш нещата.
Нова история я остави за накрая.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Ачо, откъде знаеш, че може да има изпит ? Ние можем да питаме доц. Митев. :P Аз поне всеки вторник го засичам. :D
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Питайте и съобщете, недейте да карате хиляди кандидат-студенти да тръпнат в очакване. :bounce: :bounce:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Все още няма никакъв календар, така че никой не може да каже със сигурност дали ще има, дори и Пламен Митев или проф. Илчев.:)
Предполагам че ще има, защото университетът е закъсал финансово, а един такъв изпит носи големи приходи.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”