Здравейте! Реших да пиша в тази тема, защото заглавието ми изглежда подходящо.
В момента съм 12. клас в природоматематическа гимназия с профил "математика и информатика". Математиката ми е един от любимите предмети, там се чувствам най-силен, по това ще правя матура и ще кандидатствам. С информатиката обаче нещата стоят по друг начин. Учителят пише на всички шестици, нищо не обеснява и всички играят на компютрите. Аз почти нищо не разбирам от програмиране, а и не мисля, че би ми било интересно. От друга страна, виждам бъдещето си свързано с компютърните науки.От специалностите на ФМИ най-много ми харесват информационни системи и статистика (може би защото виждам приложението на математиката в тях..). От другите предмети в училище, положението по физика е същото както по информатика,а биологията ми харесва и бих кандидатствал в някаква специалност, в която приемат с математика, но се изучава и биология, но мисля, че няма такава. Като друг вариант виждам реализацията си в икономическа специалност някаква, но честно казано не знам точно какво се учи и трудно разграничавам примерно финанси от счетоводство (аз всъщност не съм се и интересувал толкова, но вече е крайно време..). Аз не съм много общителен и работата в екип не ми е от силните страни и бих предпочел някаква специалност, в която мога да се изявявам самостоятелно.
Ще се радвам на всякакви коментари, препоръки и съвети относно избора ми на специалност. Благодаря предварително на всички