happyswift написа:Какво правите сравнение с алкохола?Това е просто
абсурдно .Не може ето така да си произвеждаш уиски, както да си засееш ниви с трева.Има си определена технология, като всеки тип, специално за уиски, си има своя специфична технология и съставки.Та уискито отлежава
поне 7 години

Шокирате ми с тези сравнения... Не че не мога да си купя някое менте от улицата, ама първо, че изобщо няма вкус близък до марковото и второ, има шанс да свърша в болницата, че и в погребална агенция....
WeeDchou - и аз съм чел "медицински" изследвания, но повечето са притоворечиви, така че аз говоря от личния си опит.За прокопсал тревоман не съм чувал нито виждал.От квартала ми - тревоманчета бол - няма нужда да коментирам до къде са я докарали
Първият ти абзац звучи повече в стил "Трябва да криминализираме алкохола", от колкото "не трябва да легализираме марихуаната"

Фактът, че няма количество или вид марихуана, която да те прати в болница или да застраши живота ти...е показателен за предимствата в употребата на марихуана спрямо други опиати. Но това е право на личен избор.
Трудно ми е да приема, че
"от личен опит" си запознат с шизофренията, която причинява употребата на марихуана...
А това с познанствата...наистина е несериозно. Ми аз познавам доста непрокопсали типове, които слушат чалга...
Да я забраним ?!
Повечето хора, които системно злоупотребяват с алкохол са агресивни и завършват или в затвора или със сериозни контузии...я от побой...я от катастрофи...я от самопребиване някъде...
Наистина е тъпо да правим сравнения с алкохола като опиати, защото са коренно различни...обаче не виждам смисъл едното да е легално, а другото - не...
...иии последно:
Не всеки пушещ трева е тревоман, както не всеки консумиращ алкохол е алкохолик...надявам се, го осъзнаваш...
Едит:
steamer написа:
Моето мнение е, че ВСИЧКИ наркотици трябва да се легализират и да се облагат със стандартните данъчни ставки за потребителски стоки.
Напълно съгласен !
Все по-често ми се случва да чета твои мнения, с които съм напълно съгласен.
Респект !
+1