Ицо, сравнението ти ме уби Но те разбрах, де.
От известно време "мерси" го свързвам с шоколадови бонбони...та ако го ползвам е само в лигавата му форма - "ми'си". За кратка и неангажираща благодарност си харесвам най-много "10х" Но "благодаря" е задължително за по-официална, сериозна и подчертана благодарност. Мдам.
Ахахах, сега се сетих как до преди няколко години избягвах "благодаря", защото ми звучеше твърде Лили-Иванова-стил
FloWersOfEviL написа:
Силвия, кога е по-удачно примерно?
Амииии, в случая ще се съглася с Кристо... има разлика между благодарност и благодарност. Самият факт, че добрата култура изисква човек да благодари за щяло и не щяло, води до това, че често благодарим от проста любезност, не толкова от реално чувство и вътрешно желание да го направим. Затова мерси и другите съкращения на "благодаря", навлезли в употреба, могат да бъдат полезни. А пък цялата дума си остава за наистина значимите неща.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Aбе, хора, аз наминах само да се оплача от един мухльо, дето даже не мога да реша дали ме е яд на него, всъщност, и дали е мухльо изобщо, пък вие каква дискусия заформихте.
Ама ето ми ги и десетте стотинки по темата, която не знам защо и как отворихте. От доста време казвам само "благодаря". Даже онзи ден изтърсих едно "мерси" в компания, в която ме познават и ме загледаха странно. Щом им е направило впечатление, явно наистина го ползвам рядко. Имам спомен, че като малка го казвах по-често, но сега просто ми звучи много необичайно. А "благодаря" си ми е точно, много хубава думичка е.
10х използвам само в Скайп и рядко тук (сега ми дадохте добра идея, впрочем).
ЕДИТ: Пуснах си една търсачка из мненията. "Благодаря" излиза 126 пъти, а "мерси" - 122 (като поне десетина от тях са свързани с бонбоните, предполагам). И това равенство пак е странно, защото когато говоря, наистина използвам само "благодаря".
А за 10х не ми изкара резултати, явно го пиша само в Скайп.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 05 Ное 2010, 23:37, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
FloWersOfEviL написа:
Силвия, кога е по-удачно примерно?
Амииии, в случая ще се съглася с Кристо... има разлика между благодарност и благодарност. Самият факт, че добрата култура изисква човек да благодари за щяло и не щяло, води до това, че често благодарим от проста любезност, не толкова от реално чувство и вътрешно желание да го направим. Затова мерси и другите съкращения на "благодаря", навлезли в употреба, могат да бъдат полезни. А пък цялата дума си остава за наистина значимите неща.
Хмм, един вид за степенуване на благодарностите? Ммм, не знам, не помня кога последно съм благодарила от чиста любезност.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Тва да изполвате 1 дума за различни неща, като степени на благорадност, степени на признателност и любезност и спрямо различни хора, не е ли малко.... постно?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Емиии, не. Въпрос на гледна точка е. Едно е да благодаря на приятел, че ми е заел някой свой стар учебник за годината, друго е да благодаря на човека, който случайно е стигнал до входната врата 5 секунди преди мен и я отключил вместо мен. Ама ще бъде тъпо да го отмина в пълно мълчание, нали?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
MidwinterSun написа:Емиии, не. Въпрос на гледна точка е. Едно е да благодаря на приятел, че ми е заел някой свой стар учебник за годината, друго е да благодаря на човека, който случайно е стигнал до входната врата 5 секунди преди мен и я отключил вместо мен. Ама ще бъде тъпо да го отмина в пълно мълчание, нали?
Ам именно де - на единия си му благодарна и го черпиш нещо, освен "Благодаря", а на другия - "Мерси" и усмивка...
Ама аз на патагонски ли го обяснявам?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Никой не се сети да ми честити РД-то във форума...
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
Cliff Burton написа:Никой не се сети да ми честити РД-то във форума...
Аз моя рд като наближи и го трия отвсякъде, ти искаш форумни теми... Радвай се на честитките, които си получил лично и от хора, на които наистина им пука, задето си се родил навремето.
Времето навън упорито продължава да е отврат. Това слънце ме изнервя Добре поне, че дните се скъсяват и не трябва да го търпя до 7-8 часа като през лятото.