[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2011] История
Слушайте Roca Fella, той уж изкара две (почти) пълни шестици на изпитите по История и Литература...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Че има и желаещи за МО, защо трябва задължително Право?ROKFELER написа:На мен ли ми се струва или вече се е превърнало в тотална практика, когато човек се явява на История да се подготвя и за изпита по Литература![]()
.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Има си различни мнения в университета относно титлата на българския владетел. Бакалов примерно държеше да се казва "кан", дори нарочно натъртваше на "к". Но Петър Ангелов упорито си го нарича "хан", проф. Матанов също използва това произнасяне на титлата.svetlio.varna написа:Имаше слух преди време, че на курсовете в СУ ги карат да пишат "кан", а не "хан" и в последствие по това познават кои са ходили на курсове в СУ при проверката, понеже в почти всички учебници и помагала се използва "хан". Но аз лично не бих разчитал на това. Все пак което и от двете да изберете, учточнението в скоби, което предложи NiamaZnachenie, е добър ходUnnamed написа:Благодаря!Интересува ме живо тоя въпрос , поради факта че според мойта г-жа по История- трябвало да се пише Кан в СУ...Та затова се обръщам към вас , да ме просветлите...
![]()
Така че си пиши каквото искаш, просто като започнеш с едното, трябва да си караш до края с него - не трябва да ги смесваш.
Абе какви са тези ваши учителки, че такива неща говорят...
Айде успех и от мен на изпита, добре сте дошли в Исторически факултет!
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Аз мисля , че само в темата за Аспарух и Тервел (когато пишете за характера на българската държава, отношения между славяни и прабългари, т.н.) трябва да споменете, че титлата на владетеля е "хан" и че днес тя се възстановява като "кан" (от историци като Георги Бакалов и Веселин Бешевлиев).
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
а защо не си карате по традиционния начин и не пишете "хан" навсякъде? сигурно е, че НЯМА да ви санкционират за това, имате си 1000 други грижи, занимавате се в момента с глупости. Ей сега ще дойде април и ще ви е яд, че нищо не сте научили, докато се вайкате как да напишете това и онова.
по-нагоре видях, че някой нарочно е написал, че правилното изписване е "СвидаС"( по същия начин беше написано). "Свида" и "Свидас" - няма значение, и 2те са вярни.
по-нагоре видях, че някой нарочно е написал, че правилното изписване е "СвидаС"( по същия начин беше написано). "Свида" и "Свидас" - няма значение, и 2те са вярни.
-
Deadwing
- В началото бе словото
- Специалност: Право,Дай боже!
Аз имам друго мнение, но това не е толкова важно.Аз мисля да съм свършил Възраждането до януари и да се надявам да има предварителен.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Почнал ли си ги в момента?
-
Unnamed
- В началото бе словото
В момента съм към края на Възраждането , ама се чудя какво да правя...Дали да не си продължа темите натам , или да повторя материала и да си затвърдя знанията до към края на декември и евентуално да се явя на изпита януари и след него да започна подробно разглеждане на следващите теми...
Е супер си.И за какъв изпит говориш, след като миналата година беше април, та се съмнявам да го променят.Иначе ако е за УНСС, там прочиташ Саздов и нЕмаш проблеми.Unnamed написа:В момента съм към края на Възраждането , ама се чудя какво да правя...Дали да не си продължа темите натам , или да повторя материала и да си затвърдя знанията до към края на декември и евентуално да се явя на изпита януари и след него да започна подробно разглеждане на следващите теми...
-
Unnamed
- В началото бе словото
Ами така се говори , че ще има изпит по История и януари
.. Но е твърде вероятно да го пропусна , дори и да има
)...
Е трябва да го обявят скоро, ако ще има, щото все пак трябва нещо да се прочете.
А иначе-по-скоро пробвай, поне ще знаеш, че си опитал, дори и да се изложиш.Иначе никаква оценка нямаш, което си е все едно 2.00
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Изпит наистина може би ще има Януари...
Че ти щом отсега знаят темите до края на Възраждането, значи изключително добре вървиш. Когато свършиш Възраждането започни отново отначало, за да преговориш нещата.
Нова история я остави за накрая.
Че ти щом отсега знаят темите до края на Възраждането, значи изключително добре вървиш. Когато свършиш Възраждането започни отново отначало, за да преговориш нещата.
Нова история я остави за накрая.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Ачо, откъде знаеш, че може да има изпит ? Ние можем да питаме доц. Митев.
Аз поне всеки вторник го засичам. 
Питайте и съобщете, недейте да карате хиляди кандидат-студенти да тръпнат в очакване.

- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Все още няма никакъв календар, така че никой не може да каже със сигурност дали ще има, дори и Пламен Митев или проф. Илчев.
Предполагам че ще има, защото университетът е закъсал финансово, а един такъв изпит носи големи приходи.
Предполагам че ще има, защото университетът е закъсал финансово, а един такъв изпит носи големи приходи.