Изпита по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
duffduff
От дъжд на вятър

Мнение от duffduff »

Еми според мен, трябва да е поне 5 наистина :wink: Колкото и да си забравил :wink: А иначе за сравнение.. CAE по ми харесва като формат, но не мога да кажа кое е по-трудно.
Обаче reading-ите за СУ като че ли са малко по-трудни(Сравнявам с тая част, където пак се избираше от 4отговора) :shock: И примерно на грешките, за CAE си беше хубаво, че се знаеше, че правилните са 25%. А сега някой път като правя тестове и си измислям по някоя друга грешка :lol:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Някой от вас ходил ли е на TOEFL и ако да, какъв ви беше резултата?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

явор написа:duffduff и black_lady,

Я да ви питам нещо аз... Според вас оценките от изпита в СУ на колко се равняват спрямо оценките на CAE.

Значи аз на CAE имам А и смятам да се явя на изпита. Наистина граматиката ми е по-добра от лексиката и съм позабравил нещата, но за към 5 дали имам шанс според вас. :?

Абе въобще направете някакво сравнение между двете, моля Ви! :D
Честно казано това е адски относително :) В смисъл - за теста смятам, че няма да имаш проблеми сега като си преговориш граматиката примерно (колко и добре да я знае човек, все изниква по някое дребно правилце, което е позабравено :oops: ), пък лексиката... е, там вече е и до голяма степен късмет какво ще се падне :) Мен лично най-много ме притеснява съчинението, защото не знам колко строго оценяват там :roll: Но като цяло вярвам, че ще се справиш добре :wink: A на Advanced не е никак малко 8) Пожелавам ти успех! :thumbleft:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Мерси за вниманието и ...
black_lady написа:...Пожелавам Ви успех! :thumbleft:
:D
Аватар
loony
В началото бе словото

Мнение от loony »

black_lady написа: Мен лично най-много ме притеснява съчинението, защото не знам колко строго оценяват там :roll:
...и мен така.
Там вариантът е да си знаеш езика, да ти тече мисълта гладко; като искаш да кажеш нещо, да знаеш как да го направиш, без да си донатъкмяваш изрази и думички. Което невинаги е лесно, щото и на български да пишеш, като искаш да кажеш нещо умно, трябва да се замислиш за точните думи. Тъпото е и, че много зависи от проверяващия - дали е добронамерен, в колко часа през нощта го проверява, колко работи е проверил преди твоята и т.н.
Ама ще се справим, няма начин:)
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

За кандидатствалите в ПУ, в случай че не са го видели още:

Резултати по:

Математика
Химия
Информатика

Останалите разултати се очакват на:

Български език - 17 юни;
Българсла литература - 15 юни;
Английски език - 16 юни;
История - 16 юни;
Философия - 14 юни.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
`SunBeam`
В началото бе словото

Мнение от `SunBeam` »

а тези от вас,които кандидатстват само с английски по-колко време на ден отделят за подготовка?
viar4eto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от viar4eto »

някой може ли да постне упражнения дето са се падали в СУ предишни гоидини ако ги има някъде из нета
Аватар
Elkis
В началото бе словото

Мнение от Elkis »

Миналата година си спомням, че имаше хора, които са взели CAE с "А" и имаха 2 на изпита...Според мен,изпита за СУ не може да бъде сравняван...Не искам да обезкуражавам никого,пожелавам ви успех :)
SeaChild
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

не е кой знае какво, нема се пуашите...
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

бе айде бе,аз кви суперлативи бях чувал за тоя изпит леле...напрао ме беше страх да се хвана.а то всъщност хич биля не е голем кахър :) айди де,на един изпит ша съ остайми ся..
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Миналата година си спомням, че имаше хора, които са взели CAE с "А" и имаха 2 на изпита...Според мен,изпита за СУ не може да бъде сравняван...Не искам да обезкуражавам никого,пожелавам ви успех

Това пък изобщо не е вярно...
Toto-I will remember
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ice_Spirit написа:
Миналата година си спомням, че имаше хора, които са взели CAE с "А" и имаха 2 на изпита...Според мен,изпита за СУ не може да бъде сравняван...Не искам да обезкуражавам никого,пожелавам ви успех
Това пък изобщо не е вярно...
Това и на мен свръх нереално ми звучи. Сигурно просто ги е домързяло и са си тръгнали. Не може на съчинението да имат под 4 и на упражнението с грешката в изречението поне 60-70% трябва да са им верни. Единствено на диктовката и на това, където се избират думи ще има проблем, но другите компенсират 100%!
Аватар
Ziz4o
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ziz4o »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=1071
Не знам дали това ще помогне, но.. не подценявайте изпита. Миналата година всичко живо разправяше колко бил лесен, и се оказаха доста неприятно изненадани :roll:
Децата, които си играят на живот, съзират неговите истински закони и отношения по-ясно, отколкото възрастните, които мислят, че са по-разумни поради опита си, тоест поради провалите си. Великият човек запазва ума на дете.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

То това се случи и в Пловдив на предварителния...има само 52 отлични оценки от 887 явили се,без пълна 6-ца,само две момчета с 5.90(едното го познавам 8) :P :lol:
Toto-I will remember
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”