Все от някъде трябва да започне!
За или против декриминализацията на марихуаната?
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: За или против декриминализацията на марихуаната?
Все от някъде трябва да започне!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Една скорошна добра новина: Сорос дари $1 млн. за легализиране на марихуаната
Основните моменти в статията:
Основните моменти в статията:
Нарочно съм извадил някои от топонимите в цитатите по-горе, за да не се надигнат умниците тук и да кажат, че това важи само и единствено за САЩ, тъй като ситуацията в България е абсолютно същата....легализирането и облагането с данък на марихуаната ще спести на данъкоплатците разходи за арести и съдебни процедури и ще носи приходи на държавата.
Криминализирането на марихуаната не попречи тя да се превърне в най-широко използваното незаконно вещество в САЩ и много други страни", казва Сорос и допълва, че резултатът от него са огромни разходи и отрицателните последици.
Правоохранителните органи днес харчат милиарди долари на данъкоплатците годишно докато се опитват да осигурят спазването на тази неизпълнима забрана.
Регламентирането и данъчното облагане на марихуаната в същото време ще спестят на данъкоплатците милиарди долари, изразходвани за нуждите на правоприлагането, и същевременно ще донесат много милиарди долари приходи годишно.
Те ще доведат и до намаляване на престъпността, насилието и корупцията, свързани с пазара на наркотици... Полицията би могла вместо това да се концентрира върху тежките престъпления.
Най-облагодетелствани са най-големите престъпни организации ..., които печелят милиарди долари годишно от тази незаконна търговия, и които бързо ще загубят своите конкурентни предимства, ако марихуаната стане законен обикновен продукт, казва Сорос.
Едно проучване след друго показват, че подрастващите имат по-лесен достъп до марихуана, а често и до други наркотици, от повечето възрастни, а често им е по-лесно да купят марихуана, отколкото алкохол. Легализацията на марихуаната може да направи по-лесно за възрастните да купуват марихуана, но е малко вероятно да я направи по-достъпна за младите хора. Бих предпочел да инвестирам средства в ефективно образование, а не в неефективни арести и затвор.

Мдааа...на 2-ри е референдума...
Стискаме палци...след което съвсем сериозно започвам да действам за емиграция в тези географски ширини...
Стискаме палци...след което съвсем сериозно започвам да действам за емиграция в тези географски ширини...

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз напоследък се замислям за такъв ход и то не само заради едната евентуална легализация...

Разбира се, че и аз не го мисля само заради легализацията...
...но пък тя е показателна за много неща.
Отношение към личната свобода...ала-бала...
Дано мине проекта, защото нещата са на кантар
...но пък тя е показателна за много неща.
Отношение към личната свобода...ала-бала...
Дано мине проекта, защото нещата са на кантар

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз се надявам и им стискам палци да успеят. Както писах в по-предишен пост, промяната все от някъде трябва започне. Защо не от Калифорния? 

- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Да де, вие няма да емигрирате само заради легализацията, но то и jamall ще кандидатства за градинарство не само защото не е пристрастен... То има ли такава специалност? Най-много да допусна че към марихуаната не се пристрастяваш допълнително, но самия факт че се пуши... Ест. аз не пуша и не съм компетентен, но все пак защо в профила му пише специалност градинарство
Иначе Калифорния винаги е било едно прекрасно място, в това спор няма.
П.П. Аз също продължавам да съм за, макар че нямам никакво намерение да употребявам.
Иначе Калифорния винаги е било едно прекрасно място, в това спор няма.
П.П. Аз също продължавам да съм за, макар че нямам никакво намерение да употребявам.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Хора, които абсолютно не знаят за какво става въпрос
"Да легализираме марихуаната, защото ще ударим престъпните организации"
Когато легализираме джонката и я обложим с данък, това ще повиши цената.И какво ще стане?Ами много просто, диларите ще продават на по-ниски цени, това ще стане.Мой приятел живее в Холандия и си купува марихуана от дилър точно поради тази причина.
"Легализирането на марихуаната няма да я направи по-лесно достъпна за младите" - да, защото не можеш да изпратиш някой познат, пълнолетен, да я купи.Въпреки, че както казах, това няма да стане, защото кварталните дилари ще продават по-евтино.
Марихуаната е трамплин към тежките наркотици.Не познавам никой, който да е пушил трева сериозно и след това да не е шмъркал я амфети, я кокаин.
Да не говорим, че тревата води до шизофрения и др. подобни болести.Не ми правете тъпото сравнение с алкохола, дори поради една много проста причина - алкохола удря предимно в черния дроб, докато тревата удря в мозъка.Ясно е кое е по-опасно.
Впрочем, в Калифорния тревата е разрешена само след лекарско предписание и с медицински цели.По-същия начин както морфина се използва.Или дайте и хероина да легализираме?
"Да легализираме марихуаната, защото ще ударим престъпните организации"
Когато легализираме джонката и я обложим с данък, това ще повиши цената.И какво ще стане?Ами много просто, диларите ще продават на по-ниски цени, това ще стане.Мой приятел живее в Холандия и си купува марихуана от дилър точно поради тази причина.
"Легализирането на марихуаната няма да я направи по-лесно достъпна за младите" - да, защото не можеш да изпратиш някой познат, пълнолетен, да я купи.Въпреки, че както казах, това няма да стане, защото кварталните дилари ще продават по-евтино.
Марихуаната е трамплин към тежките наркотици.Не познавам никой, който да е пушил трева сериозно и след това да не е шмъркал я амфети, я кокаин.
Да не говорим, че тревата води до шизофрения и др. подобни болести.Не ми правете тъпото сравнение с алкохола, дори поради една много проста причина - алкохола удря предимно в черния дроб, докато тревата удря в мозъка.Ясно е кое е по-опасно.
Впрочем, в Калифорния тревата е разрешена само след лекарско предписание и с медицински цели.По-същия начин както морфина се използва.Или дайте и хероина да легализираме?
Ама то хора си купуват и нелегален алкохол, щото е по-евтино. Какво значение има това ? Масата хора ще си взимат трева легално, това е ясно, не си мисли, че американците не са си направили проучванията. Била трамплин към тежки наркотици, това е най-глупавият мит. Аз пък не познавам човек, който пуши и да е минал на твърдо. А в момента на книга в Калифорния е разрешена само с рецепта, само че тая рецепта се взима супер лесно и голяма част от "пациентите" просто искат да си взимат трева по-лесно. Общо взето цялото това нещо с "медицинска марихуана" беше стъпка към пълното легализиране от утре. 

- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Абе я кажете коя дрогичка е най-безопасна... Така де, като навлезеш в нирвана, не се завръщаш... Но преди това има много други етапи, само дето не вярвам че това го има и може да се постигне с такива средста, още по-малко без тях... Но все пак ми е любопитно и понеже съм напълно незапознат с тази материя, пак ще попитам за гъбките. Какво значи не може да се умре от тях, нали като изперкаш можеш да се самоубиеш без да искаш, ами психичните отклонения, които могат да възникнат?
От друга страна съм чувал че коката била кралската дрога, т.е. била напълно безвредна ако си я намериш в чист вид и затова била толкова скъпа... Има ли нещо такова?
Какво да се лигавя с леки наркотици, като мога направо да почна с твърдите
От друга страна съм чувал че коката била кралската дрога, т.е. била напълно безвредна ако си я намериш в чист вид и затова била толкова скъпа... Има ли нещо такова?
Какво да се лигавя с леки наркотици, като мога направо да почна с твърдите
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
happyswift
Мисля, че 19 страници в тая тема са раздъвквани всички аргументи "За" и "Против" и е малко излишно да ги пишем отново, но...
В България/Европа/Хоул уайд уърлд се продават контрабандни цигари и алкохол (от дилъри)...ама не виждам винпромите и цигарените компании да са го закъсали...пък и държавата много да е заревала, че не влиза акциз...
Легализацията ще промени цялостното отношение към явлението употреба на канабис. Куките няма да влагат средства и време да ловят дребните консуматори, а ще могат да насочат силите си към дилърите, които спомена...
Затворите няма да са пълни с хора, които пушат марихуана и същевременно са активни единици от обществото...
Не е същественото това, че ще можеш да си я купиш от магазина или да си я вземеш от дилър...най-важното е, че ще можеш ДА СИ Я ОТГЛЕДАШ !!!
Евентуалното приемане на "Законопроект 19" ще ти гарантира правото да си засадиш 2 квадрата с канабис...
Това ти какви хора познаваш и не познаваш не може да е аргумент..
А за медицинската страна, тъй като нито аз, нито ти сме кой-знае-колко компетентни...ти предлагам да се позоваваш на източници, а не да говориш наизуст....аз ще ти отговоря с такива, разкриващи различни позитивни ефекти при употреба на марихуана.
Мисля, че 19 страници в тая тема са раздъвквани всички аргументи "За" и "Против" и е малко излишно да ги пишем отново, но...
В България/Европа/Хоул уайд уърлд се продават контрабандни цигари и алкохол (от дилъри)...ама не виждам винпромите и цигарените компании да са го закъсали...пък и държавата много да е заревала, че не влиза акциз...
Легализацията ще промени цялостното отношение към явлението употреба на канабис. Куките няма да влагат средства и време да ловят дребните консуматори, а ще могат да насочат силите си към дилърите, които спомена...
Затворите няма да са пълни с хора, които пушат марихуана и същевременно са активни единици от обществото...
Не е същественото това, че ще можеш да си я купиш от магазина или да си я вземеш от дилър...най-важното е, че ще можеш ДА СИ Я ОТГЛЕДАШ !!!
Евентуалното приемане на "Законопроект 19" ще ти гарантира правото да си засадиш 2 квадрата с канабис...
Това ти какви хора познаваш и не познаваш не може да е аргумент..
А за медицинската страна, тъй като нито аз, нито ти сме кой-знае-колко компетентни...ти предлагам да се позоваваш на източници, а не да говориш наизуст....аз ще ти отговоря с такива, разкриващи различни позитивни ефекти при употреба на марихуана.

- happyswift
- Флъдзила
Какво правите сравнение с алкохола?Това е просто абсурдно .Не може ето така да си произвеждаш уиски, както да си засееш ниви с трева.Има си определена технология, като всеки тип, специално за уиски, си има своя специфична технология и съставки.Та уискито отлежава поне 7 години
Шокирате ми с тези сравнения... Не че не мога да си купя някое менте от улицата, ама първо, че изобщо няма вкус близък до марковото и второ, има шанс да свърша в болницата, че и в погребална агенция....
WeeDchou - и аз съм чел "медицински" изследвания, но повечето са притоворечиви, така че аз говоря от личния си опит.За прокопсал тревоман не съм чувал нито виждал.От квартала ми - тревоманчета бол - няма нужда да коментирам до къде са я докарали
WeeDchou - и аз съм чел "медицински" изследвания, но повечето са притоворечиви, така че аз говоря от личния си опит.За прокопсал тревоман не съм чувал нито виждал.От квартала ми - тревоманчета бол - няма нужда да коментирам до къде са я докарали
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Хеписуифт, ако не ме мързеше да чертая графики, щях да ти покажа нагледно защо легализираната търговия с наркотици щеше да удари дилърите, при това много здраво.
Иначе си прав, че прекалено високото данъчно облагане може да тушира ефекта от легализацията, обаче за да направиш това, трябва да си висш идиот.
Моето мнение е, че ВСИЧКИ наркотици трябва да се легализират и да се облагат със стандартните данъчни ставки за потребителски стоки.
Иначе си прав, че прекалено високото данъчно облагане може да тушира ефекта от легализацията, обаче за да направиш това, трябва да си висш идиот.
Моето мнение е, че ВСИЧКИ наркотици трябва да се легализират и да се облагат със стандартните данъчни ставки за потребителски стоки.
Humanism is death disguised as life.
- happyswift
- Флъдзила
Това е отчасти вярно.От наркотик до наркотик има разлика.За да произвеждаш амфети ти трябва лаборатория - за да произвеждаш трева - просто почва, където да сееш.....
Нека не забравяме защо съществува т.нар. "черен пазар" и че той предлага абсолютно всичко.Причината е ясна - там цените са по-ниски от тези, които са по "нормалните" магазини.Иначе, него просто нямаше да го има.Така че, дори евентуалното легализиране на някакъв вид наркотик ще доведе до ответна реакция - отново подбиване на цените.
Нека не забравяме защо съществува т.нар. "черен пазар" и че той предлага абсолютно всичко.Причината е ясна - там цените са по-ниски от тези, които са по "нормалните" магазини.Иначе, него просто нямаше да го има.Така че, дори евентуалното легализиране на някакъв вид наркотик ще доведе до ответна реакция - отново подбиване на цените.
Последно промяна от happyswift на 05 Ное 2010, 00:26, променено общо 1 път.