характер/музика
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Morning Star
- От дъжд на вятър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Morning Star
- От дъжд на вятър
Циндиле,стига с тези определения.
Със сигурност има пряка връзка между характер/музика,иначе как един човек ще предпочита един стил на музика пред друг.Тази тема ме накара да се замисля какви точно черти на характера ми изразява музиката,която слушам.След незадълбочени разсъждения
(още не съм се разсънила,простено ми е
)стигнах до следните изводи:
1.След като почнах да слушам рок,поради факта,че съм краен човек,беше логично да почна да слушам все по-тежка и тежка музика(направо се плаша какво ще слушам след година-две
).
2.Готика ми харесва,защото едновременно има нещо общо с класическата музика(която обожавам заради красотата,която съдържа(от тук май може да се направи извода,че съм естет
))и агресивността на метъла.
3.За агресията-ами аз съм агресивна,въпреки че се стремя да не давам воля на тази страна от характера ми
4.Чак в конфликт с обществото не съм,дори вече се спогаждаме
,но все пак мразя общоприетите правила,въобще всички правила,които не са наложени от самата мен.
5.Пета точка май се препокрива с четвърта-става въпрос за бунта срещу останалите.Интересното е,че,когато изживявах този период,не слушах такава музика.След това реших да стана по-кротка и улегнала и почнах да слушам метъл
.Така че може би в момента музиката е
моят "бунт",единственото ми явно противопоставяне на обществото(ако не се брой дейността ми в БНС и излизането с хора,които искат да има гражданска война
).
Спирам да разсъждавам,че написах много глупости.Ще направя нещо по-умно-ще си доизпия кафето
.
Със сигурност има пряка връзка между характер/музика,иначе как един човек ще предпочита един стил на музика пред друг.Тази тема ме накара да се замисля какви точно черти на характера ми изразява музиката,която слушам.След незадълбочени разсъждения
1.След като почнах да слушам рок,поради факта,че съм краен човек,беше логично да почна да слушам все по-тежка и тежка музика(направо се плаша какво ще слушам след година-две
2.Готика ми харесва,защото едновременно има нещо общо с класическата музика(която обожавам заради красотата,която съдържа(от тук май може да се направи извода,че съм естет
3.За агресията-ами аз съм агресивна,въпреки че се стремя да не давам воля на тази страна от характера ми
4.Чак в конфликт с обществото не съм,дори вече се спогаждаме
5.Пета точка май се препокрива с четвърта-става въпрос за бунта срещу останалите.Интересното е,че,когато изживявах този период,не слушах такава музика.След това реших да стана по-кротка и улегнала и почнах да слушам метъл
моят "бунт",единственото ми явно противопоставяне на обществото(ако не се брой дейността ми в БНС и излизането с хора,които искат да има гражданска война
Спирам да разсъждавам,че написах много глупости.Ще направя нещо по-умно-ще си доизпия кафето
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
офф:Не говорих за тебПаган написа:К'во за мен (*много нахилен имотикон*)nightwish написа:и излизането с хора,които искат да има гражданска война)
![]()
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Тук някой спомена за позьорството и съм напълно съгласен с него. Супер много хора си мислят, че са големи разбирачи на музиката и ако не им слушаш стила те вземат за пълен балък. То и аз преди бях така, ама разбрах, че няма смисъл да се противопоставяш на музиката, която слушат другите. Ако музиката ти харесва истински, то няма значение дали слушаш Christina Aguilera или Tupac.
По повод за агресията - ми то Ханибал Лектър слуша класическа музика, която уж успокоява, ама няма да му мигне окото да ти хрусне белия дроб за закуска. Така че едва ли музиката оформя характера. По-скоро за мен музиката е допълнение, нещо като background за позициите, които човек заема. Аз например много се кефя на Rage Against The Machine заради музика, идеи, поведение на и извън сцената и т.н., ама не ми пречи да си пусна и Alanis Morisette, Vanessa Carlton и Michelle Branch, защото ме кефят като изпълнълнителки. То човек може да слуша Korn и Depeche Mode защото просто му харесва музиката. Не е нужно човек да става роб на един стил, но не е и нужно да става фурнаджийска лопата и да се отказва от това, което харесва.
А по повод битката м/у метъли и чалга - виждал съм толкова хора, които се пишат за болни метъли и ми се смеят, че слушам Red Hot Chilli Peppers, ама като вкарат 2 бири (то и толкова им стига, горките
) започват "изведнъж" да знаят текстовете на Ивана, Преслава, Калина, Малина, Кондьо, Тони Стораро и други "народни герои". Хайде сега ми обяснете - това не е ли чиста проба лицемерие?
По повод за агресията - ми то Ханибал Лектър слуша класическа музика, която уж успокоява, ама няма да му мигне окото да ти хрусне белия дроб за закуска. Така че едва ли музиката оформя характера. По-скоро за мен музиката е допълнение, нещо като background за позициите, които човек заема. Аз например много се кефя на Rage Against The Machine заради музика, идеи, поведение на и извън сцената и т.н., ама не ми пречи да си пусна и Alanis Morisette, Vanessa Carlton и Michelle Branch, защото ме кефят като изпълнълнителки. То човек може да слуша Korn и Depeche Mode защото просто му харесва музиката. Не е нужно човек да става роб на един стил, но не е и нужно да става фурнаджийска лопата и да се отказва от това, което харесва.
А по повод битката м/у метъли и чалга - виждал съм толкова хора, които се пишат за болни метъли и ми се смеят, че слушам Red Hot Chilli Peppers, ама като вкарат 2 бири (то и толкова им стига, горките

В този случай не става въпрос за агресия.hazel написа:По повод за агресията - ми то Ханибал Лектър слуша класическа музика, която уж успокоява, ама няма да му мигне окото да ти хрусне белия дроб за закуска.
Тук вече си напълно правА по повод битката м/у метъли и чалга - виждал съм толкова хора, които се пишат за болни метъли и ми се смеят, че слушам Red Hot Chilli Peppers, ама като вкарат 2 бири (то и толкова им стига, горките) започват "изведнъж" да знаят текстовете на Ивана, Преслава, Калина, Малина, Кондьо, Тони Стораро и други "народни герои". Хайде сега ми обяснете - това не е ли чиста проба лицемерие?
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
единственото характерно за всички качество?
Дали е вярно наблюдението, че хората, слушащи метъл (какъвто и да е), по правило са доста общителни и социофилни, с ярко изразено (но не виаги напълно осъзнато) чувство на групова пинадлежност.